Gott Nytt År!

Gott nytt år allihopa!

Hoppas att alla har haft ett väldigt bra år för det har jag. Eller ja, det har väl haft sina upp och nergångar. Ska försöka summera ihop året lite kort (tror jag gör det i punktform så det blir i ordning) :

* Varit i Sälen med Erika, Alex, Lillan, Patrik och Thomas
* Gjort saker som jag ångrar... ;)
* Gått min sista termin på Westerlundska Gymnasiet i Enköping
* Gått på många studentfester och rundvandringar
* Sökt in på Universitet
* Firade Påskafton på Skansen med mamma, pappa, Linus och Bettina
* Tagit studenten och gått på allra sista studentfesten på Joar
* Tagit körkort och varit taxi på Hamnfestivalen =)
* Sommarjobbat i Uppsala och haft Naken-Janne som chef
* Träffat nya kompisar
* Kysst någon som jag verkligen gillar
* Kört till Stockholm flera gånger själv
* Varit på kräftskiva
* Börjat på Uppsala Universitet med inriktningen lärare
* Träffat väldigt roliga människor
* Gått på nationer, pubar och kroger
* Förlorat kontakten med min brevvän som jag skrivit till i över 10 år.
* Bestäm att jag och mamma ska åka till Rom i vår
* Handlat julklappar
* Träffat en av de snyggaste människorna jag känner (A)
* Saknat SP3b otroligt mycket!!! <3
* Sökt lägenhet
* Gått på Joar på Juldagen
* Varit full några gånger =)
* Planerat saker som sedan inte blivit av
* Kommit på Nyårslöften =)

... och nu sitter jag och ska snart fixa mig lite snygg inför kvällen i ära. Bästa att ta vara på det lilla som finns kvar utav året 2008. Det är ju bara 11 timmar och 42 minuter kvar nu tills nästa år kommer. =)

Puss på er och Hoppas ni får ett underbart 2009!!!
//Rebecka - vi ses nästa år!

Ibland har jag tur


Jag åkte hemifrån igår, kom hem idag. Det känns som om jag har varit borta i flera dagar. Hela kvällen har jag gått och små suckat för mig själv ååh, min egna säng och va skönt att använda sin egna dusch eller åh jag måste uppdatera mig om vad alla haft för sig här hemma. Så stannar jag upp, inser att det var senast igår jag var hemma. Konstig känsla, men så mycket har hänt sen dess så det känns som flera dagar istället för flera timmar. Jag orkar inte gå igenom allt men kort och gott:

     Mellandagsrean är i full gång, tusentals människor på stan - jag en utav dem.

     Fira Sara som fyllde 18. Stort grattis =) Blev en livad utgång i Stockholm. Jag kände mig lite givmild och gav födelsedagsbarnet en ros. Senare ser jag hur hon sitter och luktar på den. Roligaste var att den var gjord av plast, vilket hon tydligen inte märkt. 

     Julklappen från mormor, kusingänget (minus två stycken), moster, mor och far fick biljetter till Footloose, som vi var och såg idag. Väldigt bra. Lite kul att mitt i föreställningen inser jag att det är min gamla danstränare i en av rollerna. Som vanligt sa pappa, "dina danslärare dyker upp lite överallt". Och jag kan väl inte säga annat än sant. (förresten, det här gjorde mig grymt taggad inför Bounce, Rebecka. Boka snart?)

//Erika

Natti natti

Nu ska lilla Rebecka gå och natta kudden är det tänkt... men hon vill titta på tv först. På fyran är det Sagan om det två Tornen och om 30 min är det Smekmånaden på 6:an... det ska hon titta på. Så natti natti alla som ska sova i natt, och till er andra önskar jag er en väldans trevlig natt! =)

Puss
//Rebecka
- Something reminds me of yesterday (A)

Mys i Uppsala

Var på bio igår med A. Väldigt mysigt måste jag säga. Såg filmen Australia... förälskade mig i den lilla pojken, han hade så otroligt vackra ögon och var allmänt söt. Och jag ska absulot inte klaga på sällskapet. Tack så mkt för igår, det var hur mysigt som helst! =)

Idag har jag väl inte gjort så mkt utan att bara slappat och tittat på tv och film... Imorn ska jag jobba 10-19 igen.. mördar pass men oj vad bra det är med pengar...

Nu kom pappa hem med maten... hungrig som ett djur.

Puss
//Rebecka

Min önskan detta år


Innan jul skrev jag detta inlägg där jag önskade mig en flodhäst i julklapp. Minns ni? En söt liten flodhäst. Gissa vad jag fick i julklapp. Inte bara en flodhäst utan två. Kan ni tänka er! Jag har två små flodhästar och ingen utav dem växer så jag slipper sova i badrummet. Underbart. Se så söta de är. Och varma är de också.





//Erika


Våra planer gick som smort



Kommer ni ihåg hur Rebecka och jag smed planer för juldagen?
Med en rysligt dålig bild har ni nu resultatet framför er: Julgranar.
Våran utstyrsel blev mycket uppskattad.
För övrigt var kvällen helt suverän.


//Erika

Jagad av elaka drömmar


Jag drömde att jag hade tre ögonbryn inatt.
Ett utav dem förstörde jag när jag drog loss plast från det.


//Erika

God jul


God jul på er alla

Önskar

bbqvillage


Jag börjar tvivla


Jag har knappt förstått att det är julafton imorgon. Därför sattsar jag hårt på att försöka få fram lite julkänsla så här i sista minuten. Jag lyssnar på julmusik och har pyntat rummet ovanligt mycket. I två andra försök att sprida lite julglädje vände jag mig till Tempo, Grillbys egna lilla affär. Men vad är nu detta? Firar de inte jul i Grillby-Tempo måntro? Jag hittade varken julskum eller pepparkaksdeg. Inte kunde jag sprida någon julglädje då inte. Julskummen blev utbytta mot ett paket tuggummi. Pepperkaksdegen blev det ingenting alls med - vilket tydligen inte spelade någon större roll. Min idé med pepparkaksbak var inte så uppskattat. "Ska du baka pepparkakor? Varför det? Egna pepparkakor är äckliga." Så mycket för den julglädjen. Jag får nog hålla mig till min julmusik.

Nu ska jag trösta mig med en tomteklubba och tänka på barndomens glada år då man fick klubbor varje gång man hade varit hos frisören. Det var tider det.
//Erika

Da'n före da'n före doppareda'n

Jobbade idag från 10-19. Minihuset som vanligt.. totalt 34 barn! Kom hem och var trött som fan. Åt mat. Och nu sitter jag här. Blir väl att jag gör en pappa lite senare - somnar framför tv:n... =P

Nej jag orkar inte skriva mer... =P Imorn är det iaf samma visa igen.. jobba 10-19 sen dra iväg å träffa släkten. Det ska iaf bli mys!

Puss
//Rebecka

- It's enough, there's nothing left... "/


Blått är inte riktigt en julfärg


En bra morgon börjar med att man sover en timme längre än vad man planerat, äter en torr macka till frukost, kollar lite dansklipp, går upp, korsar rummet och slår huvudet i sin egen tv. Allt jag kan göra nu är att hoppas att jag inte får en bula eller ett stort blåmärke lagom till julfestligheterna.

//Erika

Vi har ju våra ljusa stunder


Åh vilka planer Rebecka och jag smider inför juldagen. Det kommer bli galet, det vill jag lova.


//Erika

Det kändes helt enkelt bara bra


Jag gick med snabba steg genom kylan. Snart framme. Byggnaden tornade upp sig högt framför mig. Jag klev in genom de välbekanta dörrarna. I stora salen var det ovanligt tyst. Endast en liten grupp med människor som av någon anledning dröjde sig kvar. Jag stegade förbi. Tog med vana trappan upp till min våning. Engelska instutionen. Med klackarna smattrande mot golvet passerade jag mitt klassrum, gav det inte ens en blick. Passerade lärarrum efter lärarrum. Gläntade in i varje liten öppning. Tillslut hittade jag rätt. En liten öppning in till en hylla med små boxar. Vid sidan om, ett runt bord. Placerade väskan på bordet och slog mig ned på en av stolarna. Rotade i väskan och fann den färgglada pennan från julveckan i New York. Letade lite till och tillslut greppade jag om det jag sökt efter, ett kuvert jag köpt tidigare under dagen. När jag drog upp det ur väskan kände jag hur tjockt det var av alla papper innuti. Mina papper. Mitt arbete under en hel termin. Uppsatser, skrivna och bearbetade. Allt till min lärare.

Hör steg bakom mig. Vänder mig om och ser en kille gå fram till en av lärardörrarna. Så får han syn på mig där jag sitter ensam i ett hörn. Han stannar upp. Väntar du? Ska du också in hit? Nej det ska jag inte. Jag reser mig upp. Släpper ner pennan i väskan. Fiskar fram kuvertet, går med några få steg fram till boxarna. Släpper ner en termins arbete i boxen som det står Irina på. Jag stannar upp en sekund, vänder mig om, tar min väska och ger killen en snabb blick. Sen går jag därifrån. Tillbaka genom korridoren med lärarnas rum. Jag går igenom den tysta korridoren. Låter klackarna hammra mot det kalla golvet. Det är det enda som hörs. I takt med klackarnas smattrande stiger mitt humör. Jag passerar mitt klassrum ännu en gång. Inte heller nu ger jag det en endaste blick. Jag bara fortsätter att gå. Känner hur jag lämnar något bakom mig. Det känns som om mina steg inte bara för mig ut ur byggnaden, de för mig bort och fram till något annat. Jag vet inte riktigt vad, men det känns bra. Jag kommer ut genom dörrarna igen, möter regnet och ler mot världen som väntar utanför.

//Erika

In big pain!

Har fysatans ont i huvudet idag! Usch! Slog i det igår på matchen. Och kan ju meddela att det verkligen inte är skönt att slå i huvudet i Örsahallens golv - det är som att möta betong! Som Julia sa när vi åkte hem: Det såg ut som om ditt huvud studsade på en studsmatta. Då kan man ju nästa förstå hur hårt jag slog i. Så huvudvärk och nackvärk idag med andra ord. Får se hur jag mår imorn om jag är kapabel att spela då med eller om värken består.

Skulle åkt till V-rås idag och inhandlat de allra sista klapparna men så blev inte fallet. Har för ont för det. "/  Men det löser sig nog ändå.

Nu ska jag gå och äta frukost sen ska jag julstäda mitt rum. Måste ju bli fint! =)

Puss
//Rebecka

Dagen i Uppsala

Åkte till Uppsala idag. Skulle åka in med Erika men hon tyckte vi skulle åka vid tolv så jag bestämde mig för att åka in lite tidigare och sen möta upp henne. Väl inne i Uppsala träffade jag Jaffa på HM. Ett mycket kärt återseende! Känns som om jag inte träffat henne på evigheter, vi gick och fikade och pratade om allt möjligt. Uppdatering liksom. =) Sen mötte jag upp Andreas och gick och fikade med honom. =P Själv tog jag bara en Latte... =P Lite senare ringde Amanda och undrade vad jag gjorde å sen frågade hon om hon fick åka med hem. Självklart liksom! Henne säger man aldrig nej till - underbara människa! <3
Efter det ringde Erika och kom och gjorde mig och Andreas sällskap på Waynes coffe.
När kl började närma sig halv två gjorde vi Andreas sällskap till stationen så han kunde åka hem igen... han skulle tydligen iväg till Katrineholm med Uppslandslaget. När Erika och jag lämnat av honom där mötte vi upp Amanda för att kolla på de sista klapparna. Jag hittade till två personer vilket är väldigt bra för då har jag typ bara en kvar att köpa till.
När klockan slagit halv tre sa Amanda och jag bye bye till Erika och drog oss mot bussen.
Hoppade av i Skolsta och åkte sedan hem.

En mycket trevlig dag med mycket trevliga människor! Älskar såna dagar när man träffar så många kompisar. Fyra stycken blev det till sist när det egentligen bara var räknat att träffa en - Erika. Alla andra var bara ett plus i kanten! =) En bra dag i Uppsala helt enkelt.

Dagen kommer sluta med en match i Örsundsbro. Samling kl 18.15.... Får se hur det går. ja ja....

Känner att detta inlägg kanske blev en aning långt. Men den som vill läsa gör det. Det här var min dag iaf. =)

Puss
//Rebecka

Sometimes goodbye is a second chance


Jag har egentligen ingenting att säga denna sena timma.
Så jag tänker inget säga.


//Erika

Någon som råkar har en icke växande flodhäst?


Under dagen har jag bombaderats av bilder på flodhästar i tidningar. Detta har fått mig att inse en sak som jag tycker är ytterst viktigt att jag delar med mig av. Detta är en uppmaning till alla er där ute. Glöm allt jag önskat mig i julklapp. Glöm plattången. Glöm kameran. Glöm väskan. Glöm allt. Titta istället på den här bilden och kom ihåg endast detta: Den här lilla gullfnutten vill jag ha i julklapp. Se så söt han är. Bedårande. Fast jag måste nog be om en speciell liten krabat, en som inte växer upp. Jag har helt enkelt inte plats för en bjässe i mitt rum. Fast, kanske om jag byter ut honom mot sängen och börjar sova inne på badrumsgolvet?

 
Lite halvkassa bilder sådär då jag försökte undvika att någon på gymmet skulle hinna se idioten som stod och tog kort på flodhästar i tidningen. Tyckte inte det verkade som en sån normal sak att göra. På gymmet tränar man för att komma i form, man står inte och dregglar över tjocka flodhästbebisar. Eller jo, jag gör.


//Erika

Nya vänner

Jag älskar att få nya kompisar. Och roligt är de att de inte alltid bor så sjukt nära. Man vidgar sina vyer liksom. =P

Idag var det sista dagen i skolan innan jul. Så skönt! Börjar igen den 7e januari.

Nästa vecka ska jag jobba tre dagar: måndag och tisdag kl 10.00-19.00 och lördag kl 11.00-16.00. Pengar säger jag bara! Asbra!

På onsdag är det julafton men jag har inte riktigt hittat den där julkänslan än. Och jag tror mycket att det beror på att det inte finns någon snö på marken. En jul utan snö känns inte som någon riktig jul. =(

Imorn ska jag och Erika inhandla de sista klapparna i Uppsala. Fast Erika visste inte riktigt om hon kunde eller ej eftersom hon kanske skulle jobba. Men i vilket fall som helst så åker nog i alla fall jag in. Måste verkligen köpa några julklappar.

Hmm... känns som om det här inlägget blev väldigt osammanhängande. =P Men så får det bli ibland.

Puss
//Rebecka

Det kanske egentligen var en flock vargar


Inatt vaknade jag av att Zingo skällde som en galning ute i hallen. Argt vred jag mig i sängen, varför står hon och gapar mitt i natten? Sträckte ut mig mot klockan. Det var inte alls mitt i natten utan halv åtta på morgonen. Vart tog natten vägen? Jag hade ju precis somnat. Jag hör hur mor vaknar och går upp. Kollar vad som står på. Zingo gapar och skäller. Jag somnar om till mummlet av röster och Zingos skarpa toner som skar i öronen. Vaknar en stund senare av att den icke vackert låtande hunden släpps in i mitt rum. Mor som säger något om rör och att Zingo ska vänta här inne. För detta tackar jag henne skarpt. Att placera en skrikig hund i det enda rummet i huset där någon försöker sova. Oerhört bra gjort. Zingo gnäller och vill ut. Jag halvsover. Efter ett tag tystnar det. Jag vaknar flera timmar senare och huset är då helt tomt på både folk och hundar. I lugn tystnad äter jag min frukost.

//Erika

Planer


Jag är hemma och ledig idag igen, utan planer för dagen. Jag har försökt få mor att åka och julshoppa med mig idag, men nej, det ville hon tydligen inte. Hon vill åka i helgen, bara för att de blir så mycket jobbigare. Hon slipper se röran här hemma när far ska lägga nytt golv i sovrummet. Istället ska vi stå ut i folkvimmlet, för kan ni tänka er trängseln på stan i helgen? Stressade människor i tusental med ögon som lyser av panik för att de inte hittar sista klapparna. Så istället för lugn julshopping när alla andra är på jobben ligger jag här, halv ett en onsdag och har fortfarande inte lämnat sängen. Jag försöker lite smått smida planer för framtiden. Det jag har kommit fram till är inte mycket. Jag har dans ikväll. Jag ska städa rummet innan dess. Jag ska skriva mitt sista engelska arbete. Kanske slå in några julklappar. Ja, så långt in i framtiden har jag gluttat. Eller ja, jag har kikat lite längre fram också. Upptäckt att Bounce har en uppvisning nästa år. Någon som är sugen på att göra mig sällskap?

Nä, dags att gå upp kanske?

//Erika

Hemma hos Värnpliktsrådet


Till vissas glädje och andras förskräckelse så tänkte jag slänga in några bilder från festen med rådisarna i helgen.


Vi börjar med en bild på alla Grillbyflickor som var där.
Rebecka och jag hade fixat fint glitter i håret - det var ju ändå Lucia.

 
Glittret spred sig sedan till andra rådisars huvuden


Finast glitter hade dock Christoffer, som han tyligen försökte mata mig med

 
Sara och jag körde någon konstig dans, medan Dan(iel?) fastnade med fingrarna i en porslinstomte xP

 
Rebecka och jag lekte James Bond oh sökte igenom hela lägenheten.
Såg säkert ut som idioter =)

//Erika

Så ni vet att jag kommit hem säkert


Helgen har varit supermysig. Är av någon anledning helt slut just nu. Kan bero på träningspasset jag nyss körde. Kan bero på mors tjat om framtiden. Jag blir trött bara av att tänka tanken på att bestämma sig om att plugga vidare. Jag vill plugga, men ingen aning om vad. Just nu vill jag helst av allt bara slockna framför tven med en chokladkaka i magen, men icke. Har lite engelskajobb att kämpa med. Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag skjuta upp det till imorgon (sista stund) och hamna framför tven. Bara chokladen som saknas.

//Erika

Måndag

Helgen har varit lagom mysig. I fredags var det match mot Bolton. Jag gjorde fem mål så jag är faktiskt väldigt nöjd. Sen på lördagen jobbade jag och sen drog jag och Sara till Sthlm för att träffa Jonas, Erika och Christoffer. Det skulle bli lite fest. Och lite var nog ordet. Var inte värsta super draget men ändå trevligt.
På söndagen drog jag och Sara tidigt. Sara åkte hem och jag åkte vidare till Örebro och bror. Där var det jättemysigt. Julgröt och julmarknad med hela familjen och moster Camillas familj.
Jag passade på att låna lite filmer av Linus... måste ju hålla sig uppdaterad lixom. Lånade REC, The Mist och några fler. Jag och mamma tittade direkt på REC men mamma tröttnade snabbt medan jag satt och bet på naglarna i stort sätt. Men vi bytte till The Mist som var mycket bättre enligt henne. Jag tyckte nog att båda var lika bra, men de hade väldigt olika handlingar.
Här hemma idag är det en stor utförsäljning utav mammas ljus... Så just nu är det hur mycket folk som helst här... varmt som satan är det också eftersom mamma tänt massa ljus.

Puss
//Rebecka

Bara så ni vet


Nä hörrni, nu känner jag att det är dags att dissa Uppsala, Enköping, Grillby och allt vad det heter häromkring. Jag försvinner till Stockholm hela helgen, tänkte bara säga det så ni vet att jag inte övergett er sötnosar. För det kommer troligtvis inte dyka upp ett endaste inlägg här förrän på möjligtvis söndag. Så ni vet att jag lever - förhoppningsvis. Puss på er!

//Erika

Skulle bara säga......

... god natt och sov gott! =)

Puss
//Rebecka

Ingen ledig dag


Jag tror att de har lite svårt att bestämma sig på mitt jobb. Du kanske kan jobba hela veckan. Nä du kan inte jobba onsdag, men kanske på torsdag. Så jag är hemma på onsdagen. Får höra att nej, du kan inte jobba varken torsdag eller fredag. Är hemma torsdag. Gör planer för fredag. Då ringer de. Är du jobbsugen imorgon? Jo men visst, varför inte. Det verkar ju som att det gäller att passa på när tillfälle ges. 

//Erika

Någon som vill ha trosor i julklapp?


Var in till Uppsala och köpte lite julklappar idag. Eller ja, jag försökte köpa julklappar. Det slutade med att jag köpte mer saker till mig själv. På dansen sedan försökte jag förklara för en tjej hur dålig jag varit under kvällen med mina klappinköp. Hon försökte stötta mig lite:
Tjej: "Du skulle ju alltid kunna smyganvända de lite och sen ge bort dem lite smått begagnat."
Jag: "Det är underkläder."
Tjej: "Åh nej, usch, kanske inte då."

Nä, jag skulle inte tro det. Vare sig ni önskar er ett par av mina gamla trosor eller inte så är det inget som kommer dyka upp i julklapparna från mig i år.

//Erika

Hit och dit

Ikväll bär det av mot Stockholm igen... ska laga mat och kolla på handbollen med Patrik. Sen ska jag hämta upp pappa någonstans efter att han varit på fest med sitt jobb. Skulle tydligen inte bli så sent.

Dagen har varit kort och skön (visserligen är den inte slut än men hittills iaf). Började kl 9.15 och slutade kl 11.00. Helt okej enliget mig. Imorn är det dock lite annorlunda då slutar jag kl 15.

Nu måste jag plugga lite innan jag åker till Patrik så jag har lite koll inför seminarierna imorn.

Puss
//Rebecka

Detta blev lite längre än vad jag tänkt mig


Imorse väcktes jag klockan nio av att telefonen ringde. Självklart vägrade jag att gå upp, men den då hatade signalen bara fortsatte ringa och ringa så tvingade jag mig upp för att svara. Lite hes som jag var fick jag knappt fram några ord.
Jag: "Erk." ( = Erika)
I luren: "Hallå? Väckte jag dig?"
Jag: "Mmm, me d e ingn faa."
I luren: "Är det Erika jag pratar med?"
Jag: *harkel* "Jo, de e ja."
I luren: "Oj! Vad hes du låter."
Tur var så var det mormor som ringde. Och ännu mer tur, hon lät mig snabbt somna om igen.

Några timmar senare vaknade jag till liv på riktigt. Så nu har jag tillbringat "morgonen" med julklappsinslagning (jag hann med ett paket, ibland lägger jag nog ner lite väl mycket tid på det där) och att lyssna igenom mina cd skivor. Jag ska tydligen "presentera min musiksmak" i helgen för Christoffer. Han tycker, efter att ha läst mitt förra inlägg om musik och hans polare, att jag ska försöka mig på att ta med mig egen musik tills nästa gång vi festar med pojkarna. Jag vet dock inte om jag törs. Ebba har tydligen försökt sig på detta och jag har hört historien om detta ett flertal gånger. Skivan fick inte ens en chans innan pojkarna bröt den mitt itu. Ja, ni kanske förstår varför jag känner mig lite tveksam till att låta pojkarna träffa mina kära skivor med älskade låtar.


Bild från kvällen då jag fick höra denna skrämmande historia.
Tror dessutom att jag börjat göra Alex fyllemin på bilder,
såg de efter att ha spanat in dessa bilder haha x)

//Erika



Helgens aktiviteter

Fan va kul jag hade det i helgen! Tack Patrik! Ut i vimlet i Stockholm och in i dimman! Full som en kastrull och med glatt humör gick jag runt på gatorna med Patrik och hans polare.
Okej, vi kör en kortfattat:
1. Kolla på Patrik när han spelar handbollsmatch
2. Middag hos Patriks mamma med hans syskon
3. Hem å fixa sig lite snygg
4. Ta en taxi till centrum
5. Hälsa på Patriks kompisar, kramar överallt
6. Gå in i alkoholens dimma =P
7. Hem och sova

Sammanfattning - en grym kväll och gratis är gott. Tack för en grymt rolig kväll! Jag var bakis både  söndags och faktiskt lite i måndags också... (men det får bli en hemlis) =P

Puss
//Rebecka

En kväll


På en av alla helgens fester

Samtalet flyter på, men avbryts plötsligt av en snubbe.
N: Grabbar, har ni någonsin smakat på er egen sperma? 
En sekunds tystnad.
Alla: Nej!!
Ännu en sekunds tystnad.
Någon: Har du!?
N: "Nej nej! Jag funderade bara...

Senare.
N: Enköping! Vad lyssnar du på för musik egentligen?
J: Allt möjligt, men mest hiphop och rnb.
N: Neeeej! Huur kan du?? Nej nej nej!
En stund senare spelas först Titanic och sen Abba på hög volym.
A: Stäng av den här skitmusiken! Jag hatar Abba!
N: Vad säger du?? Abba är fan Sveriges stolthet! Vi ska vara stolta över Abba!
Hmf... Abba duger men inte min hiphop?
Min musik är fan så mycket bättre än Abba haha x)

//Erika

Hit och dit


Jag överlevde helgens fläng. För fläng blev det. I fredags slutade det med bussen till Uppsala. Hem till Christoffers bror. Lämna fin ljuslykta. Ner på stan igen. Hem till Pitten (ja, snubben kallas pitten). Ner på stan igen. In på people. Dansa med söt Jennie, hennes syrra och Mattson. Hem igen. Skadeglatt le innombords åt alla alkoholpåverkade ungomdar som inte mådde allt för bra. Somna nöjd och glad. Vakna. Stressa in till Uppsala. Till Björklinge. Sova middag. Till Uppsala. Hälsa på musen bakom bokhyllan. Middag. Godis. Ner på stan. Stanna till på Subway. Till Björklinge. Sova. Drömma om grodor och prinsar. Vakna. Till Uppsala. Till dansen. Äta kakor Hem. Sova. Och helgen var över. Väldigt mycket flängande, men ändå har dert varit rätt lugnt.

//Erika

En liten bekännelse... (A)

Det finns en person som betyder så sjukt mycket för mig. Den personen finns alltid när jag behöver det som mest. Den stöttar mig alltid i allt jag gör även om den kanske inte alltid håller med... vi har aldrig bråkat, och då menar jag verkligen aldrig. Kan du komma på något tillfälle så blir jag förvånad!

Vi är så olika men ändå så lika. Du har bruna ögon, jag har blå. Jag pratar mycket, när du kanske hellre lyssnar. Du har ett förhållande, jag är singel. ;) Vi tycker om att festa tillsammans och vi turas om att vara fylletaxi. Vi har nog aldrig skrattat så mycket som vi gjorde den där nyårsaftonen vi spelade mariocart. Vi delar så många minnen att vi skulle kunna fylla en hel bok, om ens det räckte.

Jag kommer alltid att vara din vän, i vått och tort! Jag hoppas att det kommer bli många, många, många år till av vänskap. För din vänskap för mig betyder så otroligt mycket att det knappt går att beskriva. Du ska veta att jag alltid ställer upp för dig till 100%, alltid!

Tack, tack för att du är min vän! Tack för att du alltid finns där! Tack för att du orkar med mina pratattacker! ;) Tack för att du är en av de bästa människorna på jorden. Tack för att du är min granne!

Jag älskar dig Erika! <3
Puss //Rebecka

För jag har ingen aning


Vad är det med denna fredag? Har jag missat något? Jag är lite småtrött efter min tunga arbetsvecka (hmm, som låg på 5,5 timme totalt) och som vanligt är Mr Halsont på besök. Alltså, grunden för en lugn fredagskväll med mys hemma. Men det verkar bara vara jag som tänker i de banorna. Smsen haglar in. Jag måste tydligen göra ditt och datt, och jag ska åka hit och dit. Beslutångest? Ja! Jag borde inte göra någonting. Men hej, vem vill sitta hemma med en godispåse i knät när polarna är ute och vinglar? Eller tillbringa kvällen med diverse extra roliga (och lite extra svårtolkade) sms som dinglar in stup i kvarten medan man själv ligger rastlös framför Idol. Nä, det funkar ju inte. Det får bli... hmm.. utgång med flickorna i Sthlm? Uppsala med min Jennie och Mattsson? födelsedagsfest i hmm... jag vet inte vart faktiskt...? Nä hörrni, jag får nog återkomma med fredagsplanerna. Jag behöver tänka lite.

//Erika

The Priests

SItter och lyssnar på min nya skiva - The Priests... tre präster från Skottland som tolkar julsånger... helt underbart! Samtidigt känner jag doften av ännu mer julbakta bröd och saffranssockerkakor. Det är som en spabehandling för själen. Jag mår så bra inombords när jag hör sån här musik och känner såna här dofter. Man ligger bara och slappnar av medan man lyssnar på musiken som flödar genom öronen och man kan nästan känna hur den ömt smeker själen. Några tända ljus och jag har fått min kur av terapi den här dagen.. helt fantastisk!

Puss
//Rebecka

Bla bla bla

Äntligen en fredag.... hemma.. skönt! Mamma håller på att baka i köket och jag kan känna doften ända hit, till mitt rum.. det doftar ljuvligt! Det doftar jul...
Den här helgen händer det väl inget speciellt. Ikväll ska jag på sminkparty... sen frå vi se om det kanske blir Sthlm imorn.. kanske kanske....

Jag längtar asmkt till nästa helg iaf! Då är det roliga aktiviteter som står på to-do-listan:

Åka till Jonas och Christoffer i Sthlm å parta där (Erika med=))                                                                                       
Hälsa på bror och Bettina dagen efter ;P tåg direkt från Sthlm

Nu - frukost och sen kanske snatta något nybakt! =D (A)

Puss
//Rebecka

Vissa har det lätt


Torsdag idag. Det betyder att jag varit ledig en vecka imorgon. Imorgon är det fredag. Dags för arbete. En halv dags arbete lagom innan helgledigheten. Låter inte det bra?

//Erika

You had me at goodbye


Nyss hemkommen från min nysattack på Stockholm. Tyvärr tror jag rådet klarade sig undan ganska bra. Faktiskt så tror jag inte att jag har nyst något på hela Stockholms resan. Min plan gick i stöpet. (visst är det så man säger?) Trots spräckta planer så blev det två mysdagar i stor stan. Första kvällen blev en kort presentjakt, träffa rådisarna och lyssna på deras vilda diskutioner om, jag tror det var, kyssar och sex, för att tillsist glutta på American Pie och äta en udda middag halv tolv på natten.

Dan därefter blev jag dumpad själv i rådisarnas lägenhet. Läskigt. Så jag flydde därifrån, mötte Sara, Alex och Isabell för en lunch (för mig, en timme efter frukost, vet inte vad jag gjort med mina matvanor de senaste dygnen) och försvann sen i folkvimmlet tillsammans med Alex på en julklappsjakt. 
"Här är det ju! Glitter! Och det ser precis ut som jag såg i huvudet! Titta! Där är rulltrappan och allting!"'
Jag har helt desperat försökt återkalla minnet om vart Glitter låg, lyckades sen av en slump hitta det. Jag blev glad. Kassörskan kollade konstigt. x)

Lyckades för en stund sedan hitta ut ur folkvimmlet och har tryggt och säkert tagit mig hem. Så nu blir det krypa ner i sängen med pepparkakor och en god bok. Åh! Ett glas äpplejucie hade varit gott (tror det är min nya drog).

//Erika

You had me at hello

Det är så sant som det är sagt... Du var så fin första gången jag såg dig. Det var du som verkligen fick mig att skratta när vi pratade med varandra i telefon. Jämt! Jag är verkligen glad at vi träffades. Bara tanken att få träffa dig gjorde mig glad. Men varför har jag då börjat tvivla? Det känns inte alls som förut. Känns som om något har förändrats. Inte alls samma gläjde... skumt... trist... jag vill ju att det ska vara bra. Borde jag be om ursäkt? Eller är det egentligen du som borde göra det? Men fan då! Vill ju inte att det ska sluta innan det ens har börjat. Nu har jag gett dig den tid du behöver... ta ett beslut nu innan jag blir galen!

'Cause you really had me at hello!

Puss
//Rebecka

Se upp Stockholm, förkylning påväg


Inget jobb? Ingen träning? Nehe... Ja, då passar väl jag på att åka till Stockholm för att nysa lite på Christoffer och Värnpliktsrådet istället då. Mycket trevligt.

//Erika

Du är ju dum i huvudet


Jag är fortfarande sjuk (har inte hon alltid varit det? haha jättekul). Jag mår bättre i alla fall. Jag börjar kunna andas normalt och huvudet känns inte lika bortsprängt längre. Dock är jag fortfarande hemma. Och jag får fortfarande inte träna. Okey för att jag missade i måndags. Och igår. Men idag? Imorgon? Det här är inte kul längre. Inte för att det någonsin varit det. Jag försökte försiktigt säga till mor hur gärna jag kände för att gå på träningen ikväll. Som svar fick jag en lång blick. Det riktigt lös om den, är du så korkad? När snacket gick vidare till helgen och en eventuell utgång nämndes fick jag ännu en blick. Men denna gång var det inte bara blicken som sa går du ut när du mår såhär är du ju dum i huvudet. Jag kan inte göra annat än hålla med. Men nu är det såhär, jag räknar med att vara frisk på fredag. Jag räknar med att vara frisk imorgon. Igår räknade jag med att vara frisk idag - ni har ju alla hört hur det gick...

//Erika

puhh!

Nu har jag lämnat in mitt pm... så himla skönt.. nu kan jag inte påverka mer... =P

Imorn blir det julshopping i Uppsala efter skolan.. nån som vill med?

Puss
//Rebecka

blä!

Varför börjar man tvivla på något som inte ens haft sin början???

Puss
//Rebecka

If I were a boy!

If I were a boy, even just for a day I'd roll out of bed in the morning and throw on what I wanted and go
Drink beer with the guys, and chase after girls
I'd kick it with who I wanted and I'd never get confronted for it
Cause they stick up for me

If I were a boy I think
I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy, I would turn off my phone
Tell everyone it's broken so they think that I was sleeping alone
I'd put myself first and make the rules as I go
Cause I know that she'd be faithful, waiting for me to come home
To come home

If I were a boy
I think I could understand, oh-oh-oohh-oh
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyed

It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake, think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You got it wrong

But you're just a boy
And you don't understand (yea, you don't understand, oh!)
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Because you've taken her for granted
And everything you had got destroyed

 But you're just a boy

Puss
//Rebecka

I rather dance alone


Förkylningar gillar verkligen inte att dansa. Huvudet känns helt bortsprängt och febern har gjort ett litet besök. Har försökt mig på att hst bort halsontet men av någon anledning hugger det i sidan varje gång. Hosta och träningsvärk går inte bra ihop. Skulle ha jobbat idag, men blev hemma istället. Ganska drygt. Och skönt. Men vad gör man hemma i ensamheten en hel dag när man egentligen inte orkar göra något? Klockan är ett. Det är flera timmar kvar tills den här dagen är över. Och allt som finns att göra som inte kräver ansträgning är tv. Jag har redan tröttnat. Faktiskt så längtar jag tills någon kommer hem, något jag aldrig brukar göra när jag väl får chansen att ha huset för mig själv. Men jag skulle behöva lite sällskap. Och förhoppningsvis har de kanske köpt med sig lite yoghurt. Mums yoghurt, det enda som känns lockande i kategorin ätbart idag.

//Erika

RSS 2.0