Fix och trix


Det blev ingen invigningsfest, tack och lov. Då fick jag komma hem tidigare idag i alla fall, känns skönt. Så jag har suttit och pysslat lite med Thereses blogg, fixat designen och sådär. Hade inget bättre för mig och hon ville ha hjälp med det, så där kan ni ju kika in om ni har lust: Thores

Dags att somna på soffan

//Erika

Final

EM finalen just nu... Heja Spanien! Fan va de kämpar!

Helgen har avrit väldigt bra.. har agerat "taxidriver" hela tiden.. har varit väligt kul att få köra faktiskt. Hamnfestivalen i år har varit en av de bästa hittills. Mycket trevliga människor och mycket bra musik.
Kommer nog köra många gånger framöver nu så att jag kan betala tillbaka alla gånger som andra kört mig. Men sen blir det "pay-back-time" för alla ynglingar som man kör hem så att de inte irrar bort sig i Enköping... =P Fan va kul jag har haft! Tack för en grymt rolig helg!!!

David: Jim!!! Vi måste plinga!
Tystnad...
David: Nej, juste... vi sitter i en bil och inte i en buss!
tystnad...
David: Hur hamnade jag här?!
=P

Puss
//Rebecka

Svett och tårar


Hemma igen efter mitt brödbakande. Fast det blev mer bara stå och stirra ut i tomma intet och svettas som en gris.  Men jag fick en liten brödbit med god dressing på så jag var väl nöjd efter det. Har i princip glömt att äta lunch idag, så nu ska det bli väldigt gott med riktig mat, krovgegga och riktigt skönt ska det bli med några timmars vila innan jobbet imorgon. Det blir nog slitigt då. Först ska jag jobba några timmar på Webra, sen in till Uppsala, förbereda massa, två timmars rast och sen invigningsfest hela kvällen. Kommer jag vara helt slut imorgon?

//Erika

Brödfrossa


Snart, snart ska jag susa iväg i min snabba Saab (eller ja, pappas snabba Saab) och ta mig in till Uppsala. Jag orkar inte. Det spöregnar.  En sådan här dag ska man ligga framför tven med en påse godis, trevligt sällskap och glo på en film. Icke. Jag ska baka bröd. Bröd, bröd, bröd, bröd, bröd. Jag är jättetrött så jag hoppas det blir livat där borta. Blir det segt kommer jag somna med huvudet mellan brödskivorna. Och då tror jag att jag får sparken direkt. om jag ska bli sparkad ska det ju gärna vara av en bättre anledning än att jag har brödet som huvudkudde...

Nej, ut i regnet med dig!

//Erika

Dagen efter


   
Bjuder på lite fina morgon-egobilder (inte för att det är morgon längre - men känns som så för mig hehe)

Det känns inte så bra just nu. Eller jo det gör det. Det var väldigt kul igår.

Som Rebecka nämde i förra inlägget så hamnade vi på hamnfestivalen. Vi sprang runt, träffade folk och åkte karusell i onyktert tillstånd. Haha, det var väldigt kul. Det var ganska lugnt igår så finns väl inte så mycket att säga förutom att det var kul och att idag är jag trött. Jag har drömt så mycket inatt att jag har svårt att skilja på dröm och verklighet. Igår natt drömde jag att jag råkade bestämma date med min kusins pappa. Haha. Trodde det var någon annan och när jag kom på vem det var skämdes jag rejält kan jag säga. Får väl säga att jag var ganska lättad när jag vaknade och det bara var en dröm. Tror inte Alex hade uppskattat det så mycket om jag började springa på dater med hennes farsa xP

Som sista grej, jag gillar killars raggningsrepliker:

Två Killar: Tja!
Jag: Tja!
*De sneglar på varandra, sen på mig, på varandra igen, tillbaka på mig*
Jag: ...   hej...?
Killar: Hej!
*tystnad och sen hejar vi igen*
Killar: Alltså, vi är lite blyga, det är meningen att du ska hjälpa oss på traven nu och säga något mer.

Nu ska jag snart in till Uppsala för att lära mig baka bröd. Tur att det tar en timme in med bussen så jag får sova lite extra.

//Erika

Driver...

Ja, igår fick man vara driver åt lite folk... både in till stan å hem igen... väldigt trevligt! =)

Sen träffade man ju en hel del trevligt folk på Hamnfesten också...  Mycket trevligt! =)

Skriver lite mer sen när ja får tid... nu måste ja dra!


Puss
//Rebecka

Som en prickikorv - fast med öron


Här sitter jag. Ensam i mörkret - nästan i alla fall. Lampan är tänd. Mor och far sitter på andra sidan väggen. Det plingar både i mobilen och på datorn. Så ingen fara på taket.

Däremot mår inte mina armar eller öron så bra. Har ni någonsin har haft armar som blivit helt prickiga och kliar så mycket att man vill gnaga av sig hela armen? Eller öron, röda, svullna, stela och knottriga som kliar, svider och sticks - allt på samma gång? Då borde ni veta. Det är varken trevligt eller snyggt. Ni kan ju tänka er hur jag ser ut. Svullna öron och prickig. Som en prickikorv - fast med öron...//Erika

Hej då blodiga såriga fingrar


Det låter som om jag har jobbat min sista vecka på Webra. Tyvärr faktiskt. Börjar känna mig ganska hemma där och igår var det t.o.m kul. Det är bara de där jävla graderna som tar kål på en. Som Bosse sa Inte undra på att folk här är lite knäppa, de har ju gradat för mycket. Plus att jag tjänar så underbart bra där i jämförelse med tidigare och kommande jobb. Var på Subway och snackade idag. Det låter ju riktigt roligt där och jag tror att jag kommer trivas när vi väl sätter igång. Just nu känns det bara så drygt att inte veta hur någonting blir, vet bara att jag kommer jobba. Jobba, jobba, jobba.

Så det är med en liten tår jag säger hej då till Webra. En stor tår till lönen. En liten tår till de glada gubbarna. En mellan tår till truckföraren (hehe). Ingen tår till mina söndersnittade händer. Och helst av allt skulle jag vilja ge graderna en spark där bak eller ännu hellre, kasta hela bunten in i en container och bränna sönder skiten.

//Erika

"Jaha, då var det klart då..."

Idag gick jag upp typ otroligt tidigare än jag skulle gjort en helt vanlig ledig vardag... klockan ringde på 7.00 och jag steg upp med trötta och tunga ögon. Lagom nervös så där inför vad som skulle komma att hända... åt frukost och tänkte inte på så mycket mer än vad jag skulle göra och jag blev bara ännu mer nervös...

Gick till bussen, åkte in till stan och började gå mot Idrottshusets parkering där allt skulle hända. Där väntade en liten vit Volvo med en grön text där det stod Grönlunds. UPPKÖRNING!!! 8.45 satte jag mig i bilen, fixade så att jag satt bra och sedan satte sig en gubbe i passargerarsätet bredvid mig.  "Kolla så att bromsarna fungerar, sen kör vi"... Allt funkade och det var dags att köra iväg - in mot stan, parkera vid JC och sedan ut på motorvägen iväg mot Norrköping... vänd... åk tillbaka till Idrottshuset - klart.

"jaha.. nu var vi klara då... och du blev godkänd!"

"VA?!" Hur kunde jag bli godkänd??

Det tog mig 20 minuter att få mitt körkort. Shit jag har verkligen körkort nu - en vuxenpoäng till mig. Ikväll blir det Donken med Amanda ( - vuxenpoäng) Nån som vill haka på??

JAG HAR FÅTT KÖRKORT!!!!!!! =D=D=D=D=D

Puss
//Rebecka

Bakom dina rastaflätor


På bussen hem från Uppsala idag satt jag och klurade på ett roligt litet inlägg om dansen, Kalles såkallade lax och hottentottar som väcker en på bussen bara för att fråga på taskig engelska which colours are your eyes? Jag planerade allt ord för ord och vips så somnade jag. När jag vaknade satt jag bakom ett gäng rastaflätor som stank öl. Självklart hade jag glömt bort hela mitt fina inlägg. Så istället fick de bli de här små raderna, inte ett dugg lika roliga som det jag planerat men...

//Erika

Jobbstrul


Och mitt himlans jobb då. Vad de strular! Skulle haft invigning och öppna upp dörrarna nu i veckan, men det blir såklart inte så. Istället ska jag in till Uppsala på fredagkväll (!!) för ett möte om hur det kommer bli. Suck. Har väntat hela helgen och veckan på att de ska höra av sig för egentligen skulle vi ha träffats ikväll och övat (övat på att göra mackor, de får det att låta som värsta svåra grejen att lägga upp lite grönsaker på en brödbit), men de smsade idag och sa att så blir ju inte fallat. Sega. Men, positiv som jag är så glädjer jag mig åt att det betyder ju åtminstonde att jag med 100% säkerhet är ledig i helgen. Uuuunderbart! Vad ska man hitta på?

//Erika

Kräl

Min efterlängtade dag var härlig. Började med sovmorgon, väldigt uppskattad av mig själv. Därefter in till Uppsala och vandra runt på stan. Har lyckats tappa bort min jacka på något mystiskt vis och försöker hitta en ny på rean. Tror ni det går bra för mig? Nej.

Efter det blev det dans. Efter dagens lektion kom jag fram till en sak: Jag kommer dö om jag inte kan fortsätta i höst. Helt sant. Jag bara älskar att hoppa runt och kräla runt på golvet. Jag kommer inte överleva utan det.

Nu blir det middag framför Joey =)

//Erika

En stolt skiftnyckels-bo


Idag höll jag i en skiftnyckel. Bara helt plötsligt låg den där i handen och väntades på att användas. Först stirrade jag bara dumt på den och tänkte Jag har aldrig förut använt en skiftnyckel. Slagen av den insikten började jag fundera. Och skämmas. Här bor man i staden som uppfunnit skiftnyckeln, som t.o.m har en stor staty av en, stående mitt i en korsning. Vad är detta? Hur kan det komma sig att jag inte använt en förut? Men när jag stod där och skruvade med min skiftnyckel insåg jag att det här har jag visst gjort förut. Jag kunde andas ut. Jag behövde inte skämmas längre.


Hmm, bjuder på en gammal och ful bild på mig och Sara
 Verktygen framme och redo

//Erika

Midsommar i bilder


 


 


  


//Erika

Min lilla tröstdag


Imorgon, imorgon, imorgon är dagen jag har väntat på. Egentligen har jag väntat på hela den här veckan, men det blev ju förkortat till imorgon. Imorgon är det streedance. Veckans höjdpunkt. Jag har tagit ledigt från jobbet för att låta hela dagen cirkulera kring de få korta timmarna i dansstudion. Det ska bli så kul. Jag ser fram emot det så mycket att det antagligen inte kommer bli av. Ett mystiskt Uppsalanummer har ringt mig både idag och igår, vilket säkert betyder att det är dansen som ringer för att säga att det inte blir något. Skulle inte förvåna mig, först ta bort en hel vecka och sen den lilla tröst dagen. Någon kommer inte må bra imorgon om så blir fallet...

//Erika

Randiga fingrar


Jag jobbar och sliter. Vet inte hur stel i ryggen jag är efter att ha sittit framåt böjd i flera timmar. Plus att jag har skärsår i handen efter att ha tvättat metallbitar - en smäll man får ta när man är för slö för att sätta på sig handskar. Kände mig tvungen att klämma fram några ord om hur sliten jag känner mig idag, men imorgon blir nog bättre, har en konstig känsla av det.

//Erika

"Människan är inte gjord för att gå i skor"


En snabbis om midsommar och sen måste (måste heter det nu, men troligtvis passar skulle bättre in senare ikväll) jag gå och städa.


Alex och jag började dagen med att vakna upp på vardagsrumsgolvet tillsammans med minst tio ödlor och fyra grodor. Självklart hade jag vaknat under natten i panik och funderat på vad det var som hade kraffsat borta i hörnen (kom på vad det var och somnade konstigt nog (med tanke på vad det var) lättad om igen).  Efter att ha städat upp i vardagsrummet började den långa processen att göra sig iordning, men vi hann ändå inte klart innan Laura dök upp. Vi öppnade såklart dörren i pyamas (blev iaf inte som på nyår då grannkillarna ringde på och vi öppnade dörren halvnakna med ursäkten att vi höll på att laga mat (hur hänger det ihop liksom...?)). Så vi tre körde igång med matlagning och drinkblandning. Efter ett tag dök fler flickor upp och vi högg in på våran väldigt midsomriga mat: kokt potatis, vitlökssås och friterade bläckfiskringar.

   

Mätta och belåtna rörde vi oss mot buss och tåg som skulle ta oss till Södertälje. Hamnade hemma hos Jocke där jag tror att större delen av kvällen tillbringades till kortspel. Kusinerna bildade såklart ett lag och försökte spöa pojkarna. När vi insåg vad som hände när man förlorade försökte vi dra oss ur, men det dök precis då upp en ny regel så att något i den stilen var bara att glömma (trots mycket protester från våran sida). Slutade med att kusinernas plan gick i uppfyllelse för pojkarna fick visa sin styrka i alla möjliga jobbiga övningar, som både jag och Alex hävdade var fysiskt omöjliga. Alexs blivande granne spelade bort 50 spänn och fick den ärofyllde uppgiften att springa två varv nere på gården - endast iklädd kallningar och skor.

Efter att ha visat lite guitarrhero-skills och några få danssteg från min sida bar det av hemåt. Jag, Alex och Laura satt ute och väntade på bussen nästan en timme medan några killar slog sönder en bil eller något och en tant skrek att han hade dödat hennes dotter. Vi stack därifrån. Läskigt.
Satte oss vid nästa hållplats som var helt sönderslagen. Tre killar kom gående emot oss och genast börjar Alex viska: Fan, fan, vi kommer bli rånade, tjejer. Så blev det ju inte. Killarna gick så snällt förbi. Vi kunde hoppa på bussen med en fartdåre till förare och vips så var vi hemma, gluffsade potatis och vitlökssås och somnade bums.

//Erika

Hej, jag är full och har kjol, kan jag få ditt nummer?


Kom ju hem ganska sent igår. Senare än vad planerat, men blir väl så när man väljer att skicka grattis-sms och käka kokt potatis klockan fyra på morgonen istället för att gå och lägga sig. Och resan tog ju sin tid den med. Blev lite nervös när jag klev av vid centralen för att byta tåg. Var redan där för tidigt och trodde jag skulle få vänta ett bra tag när jag möts av skylten:

Förseningar mellan västerhaninge, kungsängen/bålsta pga nedfallen ledning.

Great. Jag kunde ju få stå på den där perrongen hur länge som helst. Som tur är var det ingen försening och jag fick sällskap den halvtimme jag fick vänta. Av en kille i kjol med en halv läskburk som grogglas. Behöver jag säga att han var ganska full? Tydligen hade de som tradition att klä ut sig på midsommar (därav kjolen) och nu hade han och hans polare tydligen kommit på att de skulle dra på finlandskryssning. Han visade stolt upp grogglaset och sa att han nog inte ens skulle få komma på båten. Innan han sprang iväg bad han om mitt nr och frågade om vi kunde ta en fika någon dag. Och vem är jag att tacka nej till en kille i kjol och rosa benvärmare...?

//Erika

Tittanic och Linnepojkar


Jag har inget bättre för mig här på söndagsmorgonen så jag tänkte bjuda på lite fina bilder från kryssningen (bättre sent än aldrig?)

Alex och jag redo för party


Alex under en promenad på däck


Jag och mina älskade (just där kanske mer hatade) skor tog en liten paus ifrån varandra


Vi skulle leka lite Titanic

 
Men det ser mer ut som om Alex försöker kasta sig överbord


Sen blev det efterfest hos Linnepojkarna

Och där tog i princip mina bilder slut, ska tigga lite fler av Alex - har en känsla av att hon gömmer en och annan bild
Tyvärr fick vi ju inte heller några bilder från maffian, fast det kanske bara var tur. Om vi hade lagt upp såna bilder hade det väl slutat med hotbrev och avkapade fingerspettsar i brevlådan.

//Erika

Midsommar

Midsommar helgen har varit helt okej. Den spenderades med päronen och några vänner. Har typ skrattat tills jag storknat flera gånger... precis som det ska vara när man mår som bäst!

Imorn blir det nog inga många svängar. Tar det nog lugnt eller så ska jag städa mitt rum - det behövs verkligen. Kanske att det blir en sväng ner till affären och köper lite godis och tar mig en liten filmkväll sen. Men vi får se, vi får se. =)

På måndag blir det av till Uppsala igen. Ska jobba lite och sen leta efter annat jobb... men jag tvivlar på att det inte finns något.. Alla har nog redan täckt upp sina sommararbetare redan.. men man vet ju aldrig om det finns någon som kan behöva helg och kvällsjobbare.. jag tackar inte nej till det.

Nej nu ska jag nog gå och blunda för natten.. börjar bli en aning trött efter kvällens skrattande.... men kan ju säga att idag var det mamma som ägde köket och inte pappa... ;) åh vad jag tycker att det är kul när de vuxna är lite "gladare" än vanligt! ;)

Nej, nu är det hopp i säng för min del... sov gott, dröm sött och vakna tort! ;)

Puss
//Rebecka

Back in bbqvillage


Hemma igen efter ett par dagar med kusinen och flickorna där borta. Alltid lika roligt. Hade tänkt gå och lägga mig tidigt ikväll, vända dygnet lite sådär, vara smart och duktig (kommer det bli så? Nej, det kommer det troligtvis inte) så inlägg får komma imorgon. Nu ska jag be bror fixa lite skön musik till mig och sen blir det läggdags. Och nej, jag kan inte fixa musiken själv. Jag vet, jag är dålig. God natt!

//Erika

Glad och blommig


Jag blev plötsligt på ett sådant bra humör. Vet inte riktigt varför. Kanske tanken på att träffa Alex? Eller alla andra flickor där borta? Eller mitt val av midsommarklänning...?

Mina jobb krockar imorgon då jag får välja att jobba på Webra med den gula vätskan och knappen eller i Skärholmen tillsammans med allt sommarfolk. Jag försökte välja Webra (man tjänar bäst där, gäller ju att tänka lite ekonomiskt) men hittade ingen som kunde hoppa in för mig i Skärholmen så nu ska jag åka hela vägen dit imorgon.

Så det blir till att bo hos Alex i någon dag. Därför måste jag packa och planera vad jag ska ha på mig på midsommar. Jag öppnade garderoben och började rota runt, men allt kändes trist och uttjatat. Försökte köra på klassiker med krydda på med lite roliga detaljer. Blev icke fint. Så i brist på annat började jag rota igenom en utklädnandslåda som står gömd längts bak i garderoben. Vad tror ni jag hittar där? Jo, en gammal, blommig kjol som mamma brukar ha när hon är påskkärring på jobbet (hon jobbar på dagis, så att alla vet och inte hittar på egna konstiga fantasier). Perfekt för mig i alla fall. In i tvättmaskinen, på med ett skärp och vips så har vi en ny sommarklänning. Just nu luktar den lite unket, men så fort tvätten är klar så blir det wonderful. Hoppas jag. Ska fråga Alex om lite smakråd först, alltid bra att ha i fall mors modesinne skulle svika. Hehe. När hon hörde talas om min idé seglade hon iväg och började rota fram alla hennes kläningar från förr i tiden. Allt med starka färger och massa blommor. Men usch, nu känner jag att det här bara blev massa snack om klänningar. Det var ju inte meningen. Inte så kul heller för den delen.

ja, ja, nu fick jag massa annat för mig att göra. Hörs efter midsommar någon gång. Glad sommar på er!

//Erika

Fallande muffins


Vem kunde tro att man blev så trött av att få gul vätska i ögat och trycka på samma knapp 8 timmar i sträck? Ikväll får det helt enkelt bli mys hemma tillsammans med Gossip girl och kanske, kanske en muffins. Är så trött att jag skulle kunna falla ihop där jag sitter (kanske lite svårt att falla när man sitter, men jag kan ju alltid göra ett försök och kasta mig med huvudet före ner i golvet).

På fredag är det midsommar. Jag jobbar fram till dess. Jag kommer vilja sova hela dan.

//Erika

Fyllemackor


Jag tänkte bara med glädje försäkra alla att jag inte blev kidnappad i Gävle. Lycka. Nu blir det pizza och sova. Och jag kan glatt meddela att jag inte längre är arbetslös. Jag kommer istället få göra mackor åt fyllon.

//Erika

FAN!

Fan Grekland! Hur kan man missa så mycket!? Nu måste ju Sverige spela mot ett hungrigt och mer självsäkert Ryssland!

Och synd att Sverige spelade 2-1 mot Spanien... men det är bara att ta igen!

Kom igen nu Sverige!!! Kämpa!!=D

Puss
//Rebecka

Slavarbetare i Gävle


Jag var ju på arbetsintervju idag. Det började bra. Jag småsprang dit i regnet. Mitt hår såg antagligen ut som ett enda stort lockigt fluff. Bra start. Sedan flöt det på och allt lät jättebra. De pratade om att de ska ta med mig till Gävle imorgon. Så om det plötsligt blir förvånansvärt tyst här på bloggen beror det på att jag har blivit kidnappad till Gävle och tillbringar mina dagar till slavarbetet att göra mackor.

Fast de har ju inte ringt än, vilket är ett dåligt tecken. Kanske inte alls hamnar i Gävle. Dumma dansande brudar att sno mitt göra-mackor-jobb.
//Erika

Bit nedåt


Mor ska iväg och träffa sina jobbarkompisar, så ikväll får man bli chaffis igen. Funderade ett tag på att dra in till kungsan och kolla fotbollen (jag, fotboll?? vad här hänt med världen!?), men skippar det med en liten tår i ögat (t.o.m. en tår, jag måste ha blivit galen).

Min mor åkte nyss iväg efter att ha stressat runt här. Hon skulle låna plattången av mig och medan jag låg och muttrade på soffan hörde man henne från mitt rum:
M: Hur ska taggarna vara? (tången har som små piggar på sig, en liten borste)
E: Neråt!
M: Va? Hur?
E: Neråt! Taggarna ska vara neråt!
M: Neråt?
E: NERÅT! Mot marken!
M: Som när man bits?

What? Som när man bits!?

//Erika

En lagom lyckad kväll

Som sagt så var jag och Erika ute igår.. dock körde vi med en liten mildare stil... inte horor till 100% =P men kassler-strumpbyxorna åkte fram.

Åkte in till stan för att testa det nya stället - Baltar.. suck gå inte dit.. vi visste fan typ inte vad det var för något.. vi gick in, gick till toaletten för att inte bara vända i dörren... sen gick vi ner till joar. Mycket bättre!!!
Träffade ett par trevliga lumpare... eller ska jag säga typ 25 trevliga lumpare! Sen träffade vi lite nya människor som skulle smuggla in lite mera alkohol bakom pressäningen (stavning??) vilket gick väldigt bra. Satt å småpratade lite om hur gamla alla killar var som dök upp. Vi trodde stort på att de var typ 90:or men så var icke fallet. De var 88:or hela packet och låg i lumpen uppe på S1... hahaha! ack så fel man kan ha. Sjukt trevliga och roliga var de i alla fall och att de såg väldigt bra ut gjorde ju inte saken värre. ;) Så vi dansade i stort sätt hela tiden förutom när vi var ute och tog luft eller gick på toa.

Kvällen/natten började gå mot sitt slut och vi bestämde oss för att åka hem. På vägen hem såg vi några av killarna vi snackat med på kvällen gåendes på vägen mot Donken... så varför itne plocka upp de stackars pojkarna som skulle upp kl 6 (typ tre timmar senare!!!) och ge dem lite skjuss?? Vi plockade upp dem och de var hur nöjda som helst.. de ville bli avsläppta på Statoil för att käka lite... utanför stod de en samling med fjortisar som de genast började skratta åt... =) "Hej då, tack för skjussen! Hade bra!"

Sen åkte vi hem och de skulle bli jäkligt skönt att få sova. Fötterna mådde väl sådär efter allt dansande.

Tack för en väldigt lyckad kväll!!! Vi lär ju gå ut igen med lumparna! ;)

Puss
//Rebecka

Crasy in town


Idag slog vi på stort. Far har tillagat en tre rätters middag. Grillat för hela slanten. Grillad advokado, grillad torsk, grillade räkor och grillad annanas. Kan kvällen få en bättre start?

Snart dags för utgång! Jag och Rebecka kör på hor-looken. Fram med stövlarna, krosetten, läderpiskan och de röda handklovarna. Enköping - here we come!

//Erika

Stoppad av polisen


Fick nyss ett sms: Lyssna på p3 nu. Okey tänker jag och försöker snabbt slå om till P3, som jag för övrigt inte gillar alls. Så efter att ha de spelat några tråkiga låtar får jag lyssna till en tjej som ringt in. Hon berättar glatt att hon och hennes kompis, som har ett ganska färskt körkort, nyss blev stoppade av polisen. De hade blivit galet nervösa. Polisen hade kommit fram till dem och sagt till tjejen Är du verkligen en sådan bra handledare till hon som kör? Det visar sig att de har glömt övningskörningsskylten kvar där bak. Lättade att det inte var något värre kör tjejerna vidare till Stockholm för att hämta en mobil.

Självklart var det ju Desse som hade kört bilen och hennes glada polare Tina som ringt in till P3 och berättat historien. Mitt svar på Desses sms: Haha puckon!

//Erika

Smet överallt


Fick för mig att baka muffins idag. Klet och kladd. Jag hade smet över hela köket. Skvätte över diskbänken. I ugnen rann det över och ut på golvet. När jag hade städat upp allt får jag syn på hunden. Tror ni inte hon har smet över halva huvudet? Hur lyckas jag?

//Erika

En dag på jobbet

Så som många kanske vet så har jag fått ett jobb för sommaren så jag var där på min "första" dag. Fick typ bara sitta och lyssna på andra.. men jag hade urkul... lirarn jag satt å lyssnade med hade ur-skön humor.. satt typ och snackade om killing gänget å andra personer som man kunde härma, snackade om gamla lärare osv. Jag tror iaf att jag kommer trivas där fram tills jag får ett annat jobb... ska försöka leta efter annat iaf å så får vi se om det blir något annat... ;P

Ikväll blir det fotbollsskole möte å sen fotbollsträning. Sen i helgen blir det till att titta på fotboll: Sverige-Spanien!!!GO SWEDEN! =P

Nu ska jag nog leka runt lite på nätet, får se vad för spännande jag hittar =P
Ha en skön dag allla!

Puss
//Rebecka

Hoppetoss morgon


Vilken helt underbar morgon! Trots att det blev ganska sent igår stuttsade jag upp i sängen vid tio. Sen dess har jag dansat runt här hemma sprallig och glad. Vänta! Måste springa och kolla äggen!

Sådär, de kokar fin fint. Ja, i alla fall. Vart var jag? Juste, dansat runt här hemma. Väldigt pigg och glad. För det blir man när man bara möts av bra grejer när man vaknar. Allt var bra bra bra. Haha. Kan ju nämna en grej. Det jag vaknade av. Telefonen som ringer. Ett okänt nummer. Spännande. Yrvaket svarar jag. Det visar sig att det är en snubbe från ett jobb jag har sökt och han vill att jag ska komma in på arbetsintervjus. Snubben verkar supertrevlig faktiskt så jag ser fram emot det med nervösa små, små fjärilar i magen. Sen hände massa små grejer som fick mig att ge upp försöken att somna om. Istället stuttsade jag upp, satte igång musik och dansade runt. Om Sandra mittemot är vaken kan hon säkert intyga. Stod mitt i köksfönstret så skulle inte förvåna mig om hon såg mitt hoppande och skuttande. Nu måste jag springa och kolla äggen igen. Snart frukost - aaaah va gott!

//Erika

Med morsan och moster som raggar åt en


Nu när jag ändå sitter uppe mitt inatten kan jag ju berätta om helgens kryssning. Dagen innan var det ju studenten så jag var bara lite sliten - inte bakis, bara lite seg. Så moster, mor och Alex gav mig tvivelaktiga blickar när vi klev på båten. Mor sa att jag verkligen såg bakis ut med mina solbrillor på. Hallå? Jag hade ju inte hunnit sminka mig än xP

På båten blev det sminkning och sen mat. När jag sminkade mig var jag vrålhungrig och Alex var på och tjatade hela tiden. Tror aldrig jag har sminkat mig så snabbt. T.o.m. mamma blev impad. Därefter mat. Gud så gott. Sen bar det av till hytten igen för att byta om till fest. Gick och lyssnade på lite kareoke. Mötte två snubbar, den ena från Afrika som drog konstiga gåtor. Kanske drar någon av dem senare, om jag inte har något bättre att skriva.

Efter kareoken blev det party. Alla fyra flög upp på dansgolvet. Älskade mammas dansmoves när hon körde handen upp i luften och snurra runt. <3 Sedan hände spännnade grejer. Vi mötte en döv snubbe som var helt pucko. Fattade inte alls vad han sa. Mamma försökte ändå snacka med honom och förklara att hon fattade nada. Haha. Gud vad Alex och jag garvade. Strax därefter kom Alex på idéen att dansa i ett litet utrymme som visade sig vara en dusch (vi dansgolvet var i poolhuset eller vad man kallar det), så hon kliver in där och skriker på mig att komma. Då sätts duschen igång. Haha. Underbart!

Vi fick många nya bekantskapskretsar, maffian och herionister bl.a. Trevligt, trevligt.
Tidigare på kvällen såg Alex och jag två killar som sprang omkring i linnen och shorts. Vi garvade och mobbade dem tyst. Så möter vi dem på dansgolvet och det slutar med att vi hänger med dem hela kvällen. Det visar sig att hela deras kryssning var en spontangrej. De hade legat och stekt i slolen i sina shorts och linnen och helt plötsligt kommit på idéen att dra på kryssning. Så de hade bara snabbt och helt utan packning dragit till båten. Skööna!
Med dem blev det en promenad på däck där Alex och jag tidigare lekt titanic (misslyckades lite för vi hittade inte till aktern (heter det så, fram i båten)), vi planerade ett köp av hus på åland och därefter blev det efterfest i deras hytt.

Vid fem kommer Alex och jag på att fan våra morsor lär ju sitta och sura i hytten över att vi försvunnit. Så vi skyndar hem till hytten igen. Tror ni de är där? Nej. Så, vi två går och lägger oss och sover (innan våra morsor!). En halvtimme senare klampar de in. Tänder ljuset och vi skriker åt dem att släcka. Då visar det sig att de har med sig någon.
Mamma: "Erika! Titta vad jag har hittat! Han här ska skaffa jobb åt dig. Han jobbar på Lidle."
Jag blir lite intresserad och slutar sura och tittar upp. Där sitter såkart en skitsnygg kille några år äldre än mig och Alex. Haha morsan fixa ragg åt oss xP så tydligen ska jag nu flytta till kungsholmen med honom och jobba på Lidle. Nice. Strax efteråt blev han utschasad från hytten. Sovdags.

Dagen efter ligger Alex och jag på däck och solar och njuter av vädret. Vem tror ni kommer fram och snackar med oss? Jo, Lidle-killen. Känner han igen oss? Nej. Men vi påminner honom glatt. Visar sig att han diggade våra morsor i alla fall, han hade bjudit dem på skinmackor medan de pratat på om att de hade de snyggaste döttrarna på hela båten. Haha. Sweet.

Hade det undarbart i alla fall. Bör göras om någon gång. =)
Bilderna får helt enkelt komma senare.


//Erika

Nödlösning och supande ungdomar


Jag hade inte tänkt sitta uppe halva natten, men nu blev det så. Det får bli fetaste sovmorgonen imorgon. Det gäller ju att passa på. Nästa vecka börjar jobbet. Fick veta idag att vi kör på nödlösningen. Får jobba med bror på Webra tillsammans med gubbarna. Jippie. Men det är någonting i alla fall. På tal om bror. Jag vill ju inte gå och lägga mig utan att han har kommit hem. Han är ute och springer i natten. Troligen super han med. Det är ju skolavslutning. Sist han var ute så gick det ju ganska vilt till. I alla fall för hans kompisars del. Kommer inte ihåg vad han sa, men någon fick åka med polisen hem i alla fall (det var inte bror - bara så att alla vet). Bråkiga ungdomar.

//Erika

Fjortis förföljda


Såå... Den här kvällen sög. Jag kände att jag ville komma ut och se lite folk så jag drog med mig Rebecka ut. Inte en bra ide. Vi satt fast i en inhägnad med massa fjortisar med stora hår och djupt urringade linnen. Och alla rökte. Så vi drog runt ett var, lyssnade på lite hiphop, tog ett till varv och spande på fjortisar som kunde tänkas bli snygga om ett par år. Jag tror nog vi kom fram till att det inte var så många. Mest bara garvade vi åt folk som passerade. Men vi gillade Elvis-kopian med Elvisskärp, backslick och som sjöng på någon Elvislåt.

Vi gav upp ganska snabbt. Redan klockan nio stack vi därifrån. Tragiskt att vi la våra sista ihopsparade pengar på den där skiten. Men kvällen här hemma har varit mys. Muffins och Scrubs, mums.

En sista liten sak att tillägga: Jag använder min brors tagentbord. Det är äckligt och fult - framför allt äckligt.

//Erika

Drömmen om Thailand


Tre nätter i rad. Jag tror jag blir tokig. Idag var det i alla fall en förbättring. Jag vaknade bara två gånger. Det konstiga är att det alltid är vid samma tid. Inatt klockan fyra och sex. Varför? Det är skitstörande. Och temperaturen i rummet växlar precis hela tiden. Antingen fryser man eller så svettas man ihjäl.

För övrigt hade jag en supermysig dröm inatt. Jag tänker inte berätta allt, bara att jag satt i Thailand på en sandstrand. Familjen var där, Rebecka var där och jag snackade med en söt liten gris. <3

//Erika

Redan panik


Jag börjar tro att det är något fel på mig. Två dagar, endast två dagar har jag gått hemma och skrotat. Eller ja, igår var jag ju in till Enköping och grejer under dagen och kvällen. Så man kan lika gärna säga att jag bara varit hemma i en dag. Jag har redan tröttnat. Idag har jag varit så uttråkad så att jag mest bara legat på soffan. Nästan. Jag var på långpromenad med Zingo också. Jag vet inte, jag blir helt enkelt trött och slö av att bara vanka runt här hemma så jag orkar inte göra någonting. Men imorgon ska jag in till Enköping igen, möte på arbetsförmedlingen och jag vill hälsa på Jennie och Mattsson i deras nya lägenhet. Sen måste jag komma på någonting att göra i helgen, annars får jag panik. Suck. Vad jobbig jag ska vara.

//Erika

För många avslut


Det gick upp för mig idag. Det är som någon sa, det är bara massa avslut nu. Det är lite läskigt. Inget kommer bli sig likt efter den här sommaren. Just nu känns det som om allting är upp och ned. I höst kommer jag inte träffa Robin och Desse varje dag. Jag kommer inte träffa Sara, Rasmus eller Amanda på bussen på morgonen. Jag kommer inte höra Desses Jag är hungrig i magen eller hennes Visst vill du ha en glass? Visst vill du det? Klart du vill ha en glass! Ja, du ska ha en glass! Det spelar ingen roll hur många gånger man upprepar att nej jag vill inte ha en glass, hon kommer springandes med en i alla fall. åååh! Jag kommer stor sakna Robin och hans lustiga kommentarer, hans avundsjuka på andras tjocka, långa dreads och hans grubbel om hur han ska få fram det perfekta skägget. Jag kommer sakna Uppsala överhuvudtaget. Jag trivdes där. Och dansen. Jag kommer sakna dansen. Jag måste fortsätta med dansen.

Det är läskigt att inte veta vad som väntar i höst. Men man får väl se det från den ljusa sidan. Det är en ny start. Det kan ju bli så mycket bättre. För även om det är många avslut just nu så känner jag mig väldigt, väldigt glad. Bara väldigt mysigt glad. Det är ju sommar för tusan!

//Erika

För nu var man hemma igen


Som sagt, ska till arbetsförmedlingen idag. Det blir nog spännande. Not. Var med en polare dit för ett par år sedan och det var inte roligt. Jag och Jennie - tror det var Jennie - satt och stirrade in i en vägg i evigheter.

Känner lite för att åka in till Uppsala och hänga, men det får nog bli Enköping i alla fall. Orkar inte ta mig så långt idag. Jaja, tänkte mest bara skriva för att säga att kryssningen med moster, mamma och kusin blev helt underbart kul! Kommer fler detaljer senare, väntar på lite roliga bilder från Alex. Nu ska jag ut i solen och njuuuta!

//Erika

För nu är man arbetslös

Arbetsförmedlingen - here I come
Vi valde GUC för att palla hänga me,
när ni jobbar sover vi,
ändå får vi MVG! EX3A!

Vi vet att ni ser ner på oss,
vi skiter i, vi shakar loss,
om du inte tycker om, estick härifrom!

KLIPPA KLISTRA! EXPO!


//Erika


Studenten i bilder


 
Började dagen med att möta de här mysbarnen och med
massa annat folk mysa utanför skolan

 
Lärarna sjöng och dansade

 
Desse och jag tågar till våra släkt
Jag taggar till när far säger att jag inte ser tillräkligt glad ut haha

 
Desse försöker knäppa kort på mig när vi åker flak

 
Vårat flak


En bild på de tre bästa från skolan som avslutning
Det var en helt underbar dag, helt obegripligt!

Fler bilder finns som vanligt på terrible

//Erika

EM...

Nu har EM startat och det är väl trevligt...! =D  Fotboll är alltid kul...

Idag har jag typ inte gjort så mycket annat än att tittat på fotboll, käkat en gigantisk pizza med Joanna och kollat på film.. väldans skönt faktiskt.. =P

Imorn är det fotboll igen som gäller. Då bär det av mot Sigtuna... får se hur det går.. hur som helst är jag iaf taggad till tänderna... hoppas jag får spela mittfält igen! =D typ roligast som faaaan=P

Nej nu ska jag nog vara social med lilla Joanna igen... =P annars tycker hon nog att ja e lite tråkig... =P

Puss
//Rebecka

Kortfattat

Jag ska göra mig kortfattad:

JAG HAR TAGIT STUDENTEN!!!!!!

What?! Aldrig mera SP3b fem gånger i veckan!

Joar va urkul!!!

Jag älskar er!!!!

Puss
//Rebecka

För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten


Ni måste ju skämta med mig? Jag tog studenten igår. Studenten! Det känns fortfarande så overkligt så att det inte är sant. Hela dagen igår var overklig. Men otroligt jäkla kul.

Dagen började bra. Jag missade bussen. Sprang som en tok i mina högklackade skor och höll på att vricka fötterna. Viftade med mössan som en galning för att bussen skulle se mig. Men icke. Tur är så hann jag i tid i alla fall.

Så jag kom till skolan. Möttes av en leende Jesper "Missade du bussen imorse eller? Jag såg hur du sprang. " Ha. Ha. Ha. Skitkul. Jag hittade Robin och Desse och det blev kramar och champange. Sen var det ingång till skolan där det blev mys med klassen, fotografering och dans av lärarna. Sen tågade vi iväg mot Lennakatten - ett tåg vi skulle åka med ner på stan med. In i våran vagn. Mobbar en journalistsnubbe som delar vagn med oss. Han var övergiven av sin klass och hamnade lite i underläge med alla exposar. Åkte tåg ner mot stan med huvudena ut genom fönstret sjungandes för fulla halsar. Blev en hel del pussar på både Robin och Desse på vägen ner.

Mötte famlij och släkt i parken. Ingen bild på mig naken på toa. Tack och lov. Hitta klassen och klättrade upp på flaket. Gled iväg och åkte runt på stan i snigelfart. Vi sjöng, vi skrek, vi kramades. Klippa klistra! Klippa klistra! Expo! Det var underbart. Hem igen. Möta mer släkt och äta god, god mat. Skåla med Rebecka som hade sin mottagning i huset brevid.

Ringa Robin som inte svarar. Han hade väl däckat eller något haha. Så istället in till Enköping med Jennie och Mattson. Dricka champange i en park och kolla på en dart wader soppåse. In på joar och dansa loss. Träffa Rebecka som gråter glatt. Träffa massa folk från högstadiet. Folk jag inte sett på tre år. Hur underbart som helst! Fick ett superbra avslut på studenten. Ååh, jag kan knappt fatta att det är sant. Älskar er alla, tack för en underbar dag! Nu ska jag duscha och göra mig iordning för kvällen. För tro det eller ej, jag är pigg och glad idag. Och ikväll blir det kryssning och förhoppningsvis mycket, mycket dansa! Puss! (bilder kommer sen, hinner inte nu)

//Erika

Imorgon

Jag kan bara instämma med min bloggpartner. Att det verkligen känns som om ett år bara försvunnit. Eller inte bara ett år utan flera... jag vill inte lämna min klass.... min underbara klass....!  :,( Men på ett sätt tror jag inte att man kommer känna så här imorgon förrän den sista låten på joar spelas upp.... "När alla vännerna gått hem..." 
Imorgon ska jag bara tänka "It's a beautiful day!"

Shit imorgon tar jag studenten!!!

SKÅL ERIKA!!!! ;D

Puss
//Rebecka

Så overkligt, så sant


Kan ni fatta? Imorgon, imorgon tar jag studenten! Det är ju hur galet som helst! Hur gick det här till? Jag började ju nyss ettan och var och lekte med mina nya klasskamrater i skogen. Nu är jag här, med ny klass och bara några timmar kvar till studenten. Vi har städat för att det ska bli fint till mottagningen imorgon. Mamma och pappa håller på att planera maten. Jag har precis målat naglarna coolt rosa. Min fina klänning hänger och dinglar, redo att användas. Jag kan bara inte förstå. Det här har jag gått och längtat efter i flera år nu. För tre år sedan kändes det som om det var en evighet kvar. Nu plötsligt är det inte det. Vart tog hela sista året vägen? Det måste ju ha blivit något fel, jag har säkert tappat ett år någonstans och ska gå i tvåan egentligen. Det känns så overkligt men samtidigt så otroligt jäkla kul!

Jag tar studenten!


//Erika

Nakna rumpor och pusslekar i parken


Igår drog jag in till Uppsala med Desse och Joz. Letade skor till studenten åt Desse. Hon som inte skulle ha skor (Joz) hittade flera hundra par hon ville ha, dock köpte hon bara två par (två likadana par nästan, ett par med klack, ett par utan). Sen mötte vi Robin och åkte upp till skolan. Där möttes vi av att treornas fotbollsmatch mot lärarna var i gång för fullt. Vi dök upp där, snubblandes på järnvägsspåret mitt i allt med kjolar som blåste upp över öronen på oss.

Kollade fotbollen (treorna vann på straffar) och missade totalt den traditionella halvleken. Varje år är det någon som springer naken över planen. Vi var helt inne i vårat pladder så tittade inte ens upp när de nakna rumporna kom farandes över planen. Dumt gjort av oss.

Efter fotbollen drog vi ner till stadsparken. Satt och chillade, kastade gris och Desse startade en tävling. Jag, hon och Robin tävlade om vem som kunde pussa Tobbe först när han dök upp. Desse fuskade, men jag och Robin beslöt att det inte gildes och flög på Tobbe båda två och delade sen på vinsten. Vi var stolta, Desse var sur. =)

//Erika

Närmar sig med stormsteg

I övermorgon tar jag och alla mina andra kompisar födda -89 (några 90:or också) STUDENTEN!

Jag och Erika smygstartade lite... vi firade med vattenmelon och sockerdricka =P Jag fick en nalle att hänga runt halsen och Erika fick en blå apa! =D

Nu måste jag hinna klart med min lilla suprise innan jag ska sova... =P

Puss
//Rebecka

Sista....

Idag är det sista måndagen på Westerlundska Gymnasiet (visserligen sitter jag hemma men man kan låssas). Jag kommer förmodligen inte sätta min fot där igen... På ett sätt vill jag inte lämna det här. Man vill inte läna klassen som man möter i korridorerna fem dagar i veckan. Jag vill intelämna den äckliga fisken som man är tvungen att äta minst två gånger i veckan. Jag vill inte lämna tiden när man sitter i ap-buren med klassen... fan va tomt det kommer bli.. det är som att man lämnar en bit av sig själv i och med att man tar studenten.... "/

Nu är det bara 4 dagar kvar..... shit....

Puss
//Rebecka

Sinnessjuk, men jag har mina ben kvar


Var iväg och jobbade idag. Nästan hela dagen har jag sett folk i rullstol eller på kryckor, utan ben! Överallt var dem. Det var så att jag började undra. Var det något slags tecken? Hade ju en läskig dröm för ett tag sen om hur jag var tvungen att amputera benet. Det var läskigt.

Så när jag satt på pendeln hem slog det mig. Jag är bekymmrad och ledsen över att ha blivit av med två tänder. Två tänder som snart växer på plats igen. Tänk att bli av med två ben! Som inte växer tillbaka! Jag blev så tacksam över mina ben där på tåget att jag ville krypa ihop till en lite boll i sätet och krama dem. Jag insåg dock att de andra resenärerna inte skulle förstå mina argument för att vilja krama mina ben och de hade troligtvis trott att jag varit sinnessjuk.

//Erika

RSS 2.0