Pensionärer i solskenet


I natt blev det ganska galet. Har i princip inte fått någon sömn alls. Skulle ju vara i förbaskade lilla Enköping vid nio imorse så det var bara att skita i sömnen och slummra lite på tåget hem istället. Eller ja, slumra, jag sov som en liten gris. Var väldigt, väldigt trött. Väl framme i Enköping, klar med det som skulle uträttas piggnade jag till. Jag ville gå i affärer. Jag ville spendera pengar. Lättare sagt än gjort. Jag fick sitta på en bänk i solskenet i 45 minuter innan affärerna ville öppna sina stora dörrar för mig. Som tur är fick jag ju sällskap av en glad liten gubbe som pratade på om allt mellan himmel och jord.

"Jag har ju köpt en snusdosa. För jag röker ju inte. Det här är ju mer hygieniskt."

"Jag bor i Bålsta. Jag trivs verkligen där. Det är så fint i Bålsta. Visst är det fint i Bålsta? Det är bra i Bålsta. Förut bodde jag i Bro, men det var bara för att jag skulle ha nära till jobbet. Varje jul bjöd firman på julbord. Och vilket julbord! Det var så stort och så gott. Dyrt måste det ha varit. Men det bjöd de på. Det måste ha varit dyrt. Men oj vad gott käk det var."

"Jag bor i Bålsta. Bålsta är så fint. Under lägenheten kan man köpa mat för 45 spänn. Då får du förrätt, varmrätt och eft... kaffe. Var någonstans kan man mer få det? Ingenstans!"

"Vet du vart det finns en optiker? Åh nej, då får det vara. Det var för långt att gå. Jag har ju haft sönder mina glasögon. Jag hade de i fickan så satte jag mig ner. Ooops. Där rök de. Delade mitt i tu. Haha! Vilken otur. Jag satte mig på dem. Haha. Krasch! Haha. Vilken otur man kan ha. Nu måste jag lämna in de på lagning."

"Nej, jag har inge bråttom. Jag är pensionär nu. Jag har massa tid. Förut jobbade jag i Bro. Det var ett stort företag. Och de bjöd på ett så gott julbord varje år. Men nu har någon annan tagit över så nu vet jag inte hur det är. Men julbordet var fint det."

Trevlig liten gubbe. Fick tiden att flyta på lite snabbare med sitt babbel i alla fall. Även om jag inte fattade allt han snackade på om, men två saker förstod jag med säkerhet. Han bor i Bålsta och gillade julbordet på jobbet.

//Erika

Rebecka blir stora flickan


Grattis Rebecka som blir 19 år idag!


Kroglivet i storstan


 
Det blev lite egobilder innan jag drog iväg in mot stan - något ska man ju roa sig med 
I min spegel kan man delas på två =)

Ja, drog ju ut med flickorna igår. Vi hade det väldigt trevligt även om det inte riktigt blev så mycket dans som vi räknat med, men det tar vi igen på lördag. Då är det Uppsala vi invaderar. Ingen dans förresten? Vad gjorde vi under kvällen egentligen...? För det mesta hängde vi utomhus. Försökte avslöja Lauras nya kompis som Jocke var helt övertygad ljög om att han kom från England. För han visste minnsann att det där, det var ju hans exs kompis ex. Alex, jag och Laura hade planer på att smygfota en vakt. Misslyckades och fick istället ta foton i huvudet, vilket inte har en så bra kvalite. Vi bjöds även på snattad Snickers och fötter dunkandes av smärta.


Jag, Alex och Laura inne på tjejtoan

Jag: "Tja! Vi letar efter onsdagsklubben?"
Vakt: "Onsdagsklubben? Nä, det vet jag inte vad det är. Vet du det? *tittar på en kille bakom honom*
Kille: "Onsdagsklubben? Då måste ni gå ner här, ta till höger. Gå rakt fram en bit, sen vänster och höger igen. Sen går ni tillbaka hit."
Jag: "Sååå, det är här?"
Vakt: "Onsdagsklubben? Jaa, det är onsdag idag. Ja, det måste vara här."


Dansgolv, jag och Laura gömmer oss där i smeten


Jag fick en liten puss
"Nu får du aldrig mer tvätta kinden"


Laura och jag försökte få en bra bild, detta var det bästa vi fick fram
Jag ser ut som en liten kines =)

//Erika



18 nomore.... !

Idag är det en vanlig dag precis som alla andra. Förrutom att man fyller en pissig ålder... 19 år.. =P Regnar gör det också... Igår var det en bättre dag. Firades då eftersom jag inte skulle ha hunnit idag egentligen. Men nu blev kvällens aktiviteter inställda och jag har tid att bli firad =P

Jag är glad för jag fick allt jag önskade mig; En laptop, badlakan, pengar, påslakan och strumpor!!! ASBRA! =D  Jag är skitnöjd!

Nu ska jag nog fortsätta leka lite med min laptop ett tag till =P

Puss
//Rebecka

Panik


Ikväll blir det utgång i stockholm med Alex och Laura. Jag är redo. Jag är taggad. Jag har toppenhumöret med mig. Jag är kissnödig. Och snart missar jag bussen. Panik.


//Erika

Körkortet fixat


Jag måste helt enkelt. Kändes som en sån glad nyhet.

Grattis Simon till körkortet!



//Erika

Kliar det...?


Så igår blev Alex stor. Det firades bl.a. på Fridays med släkten där servitörerna kom ut och sjöng och klappade händerna för Alex. Hennes lite rosiga kinder skvallrade om att hon inte tyckte det var så kul, men vi andra var roade. Hon fick ju i alla fall trösta sig med en stor gratis glass. Imorgon firas hon också med utång i stockholm. Vilket kommer bli helt galet för min del. Jobbar under dagen så kommer vara lite sliten bara efter det. Därefter mot stockholm och skratt och dans. Dagen efter ska jag vara i Enköping halv nio. greeeeat. Så det blir slagga hos mormor och upp och ta tåget hem redan klockan 6. Jag kommer vara så pigg...

Idag på jobbet såg jag en märklig sak. En stor plåtgrej. Lite här och där stack det ut konstiga saker, lite rattar och skruvar. Något som såg lite ut som en sax. Uppe på den låg en stor tjock sladd. Överallt på Webra finns sådana här konstiga mojänger, men den här gjorde mig lite nervös. För med stora bokstäver på den har någon skrivit Anal kliare 2000. Eeh, what, jag vill nog inte ens veta...


Förutom anal kliare har de äckliga små vattenkylare
som bits och rivs när man tar i dem

//Erika

Inga mer lugna helger


Jag har bara haft en sådan dryg dag. Somnade inatt till tonerna från en gitarr och Krippa som satt och sjöng för full hals (det var ifs ganska mysigt). Vaknade imorse och möttes av far som snarkade på soffan. Tvingade i mig en banan. Läste tidningen med mor. Fick en flashback till när man var liten och lekte med glittrande slott och prinsessor. Njöt av solen. Gömde mig för regnet. Dissade Bresse. En ängel med svarta vingar. Bläddrat i en bok om olika yrken och försökt komma på vad fan jag ska hitta på. Vankat fram och tillbaka genom huset. Raaastlöös. Önskat att jag köpt mitt gymkort (ja, dagen är här, Erika ska börja gymma, så fort hon tagit mod och ork att köpa det där lilla kortet bara). Den här dagen känns helt enkelt bara dryg. Som en vänte dag till kommande vecka. Då blir det fart och fläng. Imorgon fyller Alex 18!! Grattis!


Tänk att den här lilla filuren ska bli så stor...


Varning, nu lär denna ses ute på krogen om helgerna


//Erika

Fotbollsskola

Idag har det varit förberedelser inför morgondagens fotbollsskola. Sitter här och försöker komma på frågor för små barn i en typspromenad... och allt ska typ handla om fotboll. Jag menar till de stora barnen är det mkt lättare att hitta på frågor... men till de små är det jättesvårt. De får ju inte vara för svåra lixom... hmm men tio frågor ska väl inte vara så svårt att komma på.

Shit va varmt det har varit idag. Ca 30 + i skuggan, och då har man tyckt att det har varit svalt... helt sjukt. Men ikväll blir det ett litet kvällsdopp i grannens pool! Underbart!

Nej, nu måste jag återgå till frågorna... någon som har nårga förslag på vad man kan ha för frågor till barn som är mellan 6-9 år???

Puss
//Rebecka

Värmen tar slut på en... ^^,

Idag är det väldigt varmt och jag och Erika låg i Bresse i minst fyra timmar. Så nu är man röd som en kokt kräfta i ansiktet och brun som tusan på resten av kroppen.... Det var 25 grader varmt i vattnet och det var helt underbart! Man ville verkligen inte gå upp när man väl var i plurret. När vi väl var på väg mot bilen var det nästan som om man ville springa tillbaka till vattnet och doppa sig igen eftersom man var svettig och äcklig. Och att sätta sig i bilen är inget att tala om. Shit va det brände på ryggen. Starta bilen och på med fullt flås så det blir kallt på en gång. Åh, vad jag älskar AC!!!

Åkte förbi Coop en snabbis innan vi åkte hem också... ikväll blir det dipp samtidigt som vi tittar på The Shining! Mys!!! =D

Puss
//Rebecka

Harry Potter, jointar, bad och augusti


Jobbade i den stekheta verkstaden igen. Det är verkligen varmt. Idag lyckades jag med det jag trodde var omöjligt. Jag slog inte mig själv i huvudet med sågen. Jag var påväg flera gånger och var helt övertygad om att jag skulle sluta med ett jack i pannan. Kul att förklara det.
          "Hey Erika! Vad har du gjort i pannan egentligen, du har ju ett stort ärr?"
          "Nämen du vet, jag hackade mig i huvudet med en såg, ville se ut som Harry Potter. Hedra honom lite. Tyvärr så gick det inte att göra ärret blixtformat."

Efter ärret (haha tokigt det kan bli, jobbet menar jag såklart) drog jag och Rebecka till stranden och låg och lyssnade på tyskar. Vi funderade på att gå fram och fråga om de kunde bjuda på en joint. Bara för att få se deras miner. Vi funderade också på att sno en trampbåt. Bara för att se hur långt vi skulle hinna springa iväg med den innan vi stoppades. Vi funderade även på att kidnappa en kille och hans vattenskoter. Bara för att. 
   Årets första dopp. Underbart.

Alex är hemma igen! Vi hade nyss ett långt snack och uppdaterade varandra om veckans missade nyheter och planerade för kommande veckor. Har mycket att se fram emot nu i augusti. Nästa vecka blir det två utgångar (Alexs första lagliga vecka på krogen) och mys i Öregrund. Veckan därefter är det reggeafestivalen (nej vi ska inte röka på). Veckan därpå har vi en helg i Göteborg. Myyys. Jag. Alex. Laura. I Göteborg. Kan det bli bättre? Då blir det fest kan jag lova. Vi har bokat en natt på ett hotell. Den andra natten ska vi köra lite wild and crasy, vi festar tills krogen stänger, går och käkar frukost, står och stampar vid ingången till stationen, när de öppnar sover vi någon enstaka timme på en bänk och sen tar vi tåget hem. Tur att Alex och jag diggar Göteborgs station. För att citera mig själv det måste vara landets mysigaste station.
Veckan efter Göteborg blir det Örebro, tror Rebecka ska vara kattvakt till Linus och Bettina.
   Partymånad eller vad...?

//Erika

Kissekatten och birthdaykid

Nu sitter jag här framför min brors dator och svettas. Katten Smilla ligger i fönstret och sover. Det är sjukt varmt och päronen sitter coh diskuterar hur man åker från min farmor till Helsingfors för Linus och Bettina. Låter inte allt för krångligt, men jag säger då det att det är skönt att jag slipper köra till min farmor sen från Åbo, sover hela biten istället... 3 timmar.
Vi har precis firat Bettina lite eftersom hon fyller 25 idag. Hon fick ett jättefint fat av mig. Hoppas hon blev glad! =) Linus har lärt m ig ett nytt partytrick också. Hur man tar sig genom en golvmopsstång utan att släppa den med händerna. Det låter säkert helt sjukt men det är skitsvårt ska jag säga. Man ska börja med att ha den bakom ryggen sen ska man ta den över huvudet och få den tillbaka fram igen, runt ryggen utan att släppa den med händerna... sjukt svårt! Men jag klarade det. Efter några stånk och mycket klagande, gick det iaf! STOLT! =P

Vi ska nog vara kvar här ett tag till. Ganska mysigt så här på kvällen. Solen lyser som attans och vi sitter på balkongen. Tur att solen inte lyser där på iaf, då hade man nog inte kunnat sitta där.

Nej nu ska jag vara lite social. Kanske dricka ett glas iskall coca-cola. =P

Ut coh njut av solen!! 

Puss
//Rebecka

Sant eller falskt


Jag slogs precis av en ny tanke...

Det där nya uttrycket, uppsnappat från Norge, det kan lika gärna ha varit något jag drömde inatt.

Jag är inte helt säker, men varför skulle jag drömma att jag läser om hur norskar säger att någon är puckad...?

Nu när jag tänker på det, det kanske är ett tecken? Jag kanske snart kommer möta en norsk som jag vill upplysa om att han är puckad. Skulle inte vara helt omöjligt, det finns nog en och annan puckad norsk därute. Eller så vill norsken upplysa mig om att jag är puckad. Inte heller det en omöjlighet.
 
Å andra sidan är jag inte heller helt säker på om uttrycket var från Norge.

Jag har nog drömt.

//Erika

Genomsvettig och på väg att lära mig norska


Det var som att jobba i en bastu idag. Tjocka jobbarbyxor, tjocka klumpiga skor. Minst 30 grader inne på verkstaden. Hemskt. Svetten rann i princip hela dagen. Ute strålade solen. Under lunchen blev alla platser i skuggan snodda. Jag fick sitta i solen och steka. Höll på att dö medan jag klämde i mig min allt för varma mat.
   Tillbaka i verkstaden igen stod jag och funderade. Slogs plötsligt av en tanke. Jag saknar nog matte lite. Att få använda hjärnan, att få klura lite. Därefter insåg jag att jag måste fått värmeslag. Eller så var det lunchen, pappas köttfärssås, som spökade. Hur som helst så stod jag där, klibbig och varm och saknade att räkna matte. Har jag druckit upp hela hjärnan...?
(läste någonstans att de säger så i, tror det var Norge när någon är puckad. Var genast tvungen att testa detta nya uttryck. Det senaste från Norge fungerade ju inte så bra "jag har någon på roten" (jag har någon på G))


//Erika

Lite extra krydda


Jag lyckades. Jag hittade mina fina vackra skor. I första butiken jag gick in i. Det är duktigt gjort utav mig. Jag brukar vela och ha mig i evigheter när det är dags för ett inköp. Jag är sjukt stolt över mig själv.

Efter en runda på stan, (jäkla Alex gjorde rundan trippelt så lång då vi letade present till henne. Hoppas hon blir glad för den nu, hon har plågat mina fötter idag (omedvetet ifs, men lite skuld borde hon få. Har fått höra från en säker källa att hon inte sitter i Finland och trycker i sig våran favoritglass. Hon lovade att äta glass för mig med, en om dagen. Detta har inte skötts rätt, bättring innan hemkomst, Alex)) hmm, nu glömde jag vad jag hade tänkt att skriva egentligen innan jag började hacka på Alex...

Vänta här nu. Här sitter jag och stress skriver för att jag vill hinna duscha innan tio. Plötsligt kommer jag på: jag har ju redan duschat. Glömsk? Trött? Full? Anledningarna kan vara många. Dock tvivlar jag på att jag är full. Om nu inte pappa spettsat köttfärsåsen dvs. Jag tvivlar lite på det med, men han har ju varit i Finland en vecka. Vem vet vad finnarna har lärt honom?
- Ta lite Koskenkorva i köttfärssåsen, Rikard! Sånt piggar upp!
- Ja, men visst, varför inte...?
Vem vet, vem vet?

Ååh vad jag vill ha Finlandsglassen!

//Erika

I 28 graders värme

Idag har/är vädret underbart! 28+ i solen och man steker som en hamburgare på grillen. (Okej måste medge att det kanske inte lät så skönt!)  Men hur som helst... Igår var kusinerna här och vi tjejer var till Barkarby medan grabbarna fiskade. Hittade inte speciellt men det var skönt att komma iväg lite. När de sedan åkte hem satt jag också i bilen, skulle sova över där... alltid lika mysigt. =)
 
Dagen dårå... vaknade sisådär runt åtta ungefär och åt frukost, sen bar det av mot bresse. Var där runt 10-10.30 tiden. Det var bara att ta av sig till bikini och sedan bums ner i böljan blå. Jag och Melina gick direkt till hopptornet och började där. Sedan tröttnade vi lite och drog till de vuxna och la oss en stund för att sola. Sen var det dags för att dopp igen innan man hettades upp allt för mkt. Skönt som satan var det! Men som sagt, tiden går väldigt fort när man har kul och klockan var redan halv fyra så det var dags att dra sig hem igen. Men ett svalkande dopp i det blå och en ny härligt brun kropp tackar jag inte nej till.


Imorn åker vi till Linus och Bettina eftersom Bettina fyller 25! Grattis till henne! =D

Puss
//Rebecka

För idag är idag


Nu är det bestämt. Idag drar jag in till stan. Hade tänkt dra till Västerås igår, men hade varken tid eller ork. Så då kör vi på storstan idag istället. För det börjar verkligen bli dags att hitta nya skor. Mina nuvarande har spruckit upp och varje gång man tar ur fötterna ur dem följer halva innehållet med. Inte så roligt. Plus att på detta par och mina andra har jag spillt målarfärg. Så det syns ju att jag har varit ett expo-barn... Dessutom har jag på ett mystiskt vis tappat bort min jacka. Hur lyckas man? Min fin, nästan nya jacka. Spårlöst försvunnen. Suck.

Nu, ett par timmar i solen. Det ser lite oroväckande småmolningt ut, men ett försök skadar ju inte (får vi hoppas). Blev inte ett så himmlans roligt inlägg de här, men nu vet ni vart jag håller hus idag i alla fall. För övrigt saknar jag Alexs röst i luren. Har inte snackat med henne sen i torsdagskväll och det börjar kännas väldigt, väldigt konstigt. Nästa gång vi hörs kommer hon vara 18. Kom hem från Finland nu din unge, krogen väntar ju! haha -plus att jag har massa skoj att berätta, men mitt minne är kort, finns en risk att jag glömmer allt...

//Erika

Kampen är över


Det har gått en vecka. En väldigt skön vecka. Men nu är det över. Ikväll kommer mor och far hem från Finland. Med andra ord: städdags. Förreten, jag vann över tvättmaskinen, idag har jag redan kört två maskiner *stolt*

Jag körde igång de första jag gjorde imorse. Eller ja, efter att Rebecka sprungit över till sig, vi hade en myskväll igår med god mat och film, men efter det satte jag igång. Nu återstår bara brors del. Eftersom han har smitit hemifrån lämnar jag det jobbigaste till honom, dammsugning och skurning. Mohahaha. Däremot skulle jag kunne slå vad om att han inte kommer göra det innan mor och far kommer hem. Sådan är han. Han skulle plocka ur diskmaskinen i veckan, det tog honom ett och etthalvt dygn. Odiskade tallrikar och glas med matrester täckte hela diskbänken innan han var klar. Mys.

Men hörrni, solen skiner idag, det är dags att försvinna ut och steka lite. Musiken är igång. Filt och kudde utlagt på gräset. Alltså är jag redo att njuta av de sista timmarna av frihet... (då menar jag inte bara mor och far, utan jag ska nog jobba imorgon, när de varmaste dagarna på hela sommaren kommer, fy faaan)

//Erika

Lite så där...

Tankade själv för första gången idag... känner mig lite stolt faktiskt! =) Fick dock stå och vänta tills en stor buss körde iväg.. den lixom bara stod där utan att ens tanka.... skitskumt... men men... jag klarade mig väldigt bra iaf! =)

Sen for jag inte till Enköping en liten stund... skulle jobba men det blev lite knas... Snart bär det av mot Uppsala istället... Ska gå runt med Erika lite... jag ska kolla om jag kan hitta någon snygg keps... Nu ska jag verkligen ha en... annars vet jag inte vad ska ta mig till! =P



Nej nu ska jag ta mig något mellanmål... är en aning hungrig känner jag...

Puss
//Rebecka

Nu är det krig!


Erika vs tvättmaskinen. Idag tog jag upp kampen. Jag bestämde mig för att vara lite flitig och tvätta allas skitiga strumpor. Inte mitt favoritnöje, men måste göras. Så jag kastar in smutsen i masiken. Sätter igång den. Utan tvättmedel, inställt tvättprogram, sköljmedel, inställd temperatur och utan min tillåtelse kör den igång. Kul tänker jag, den är i alla fall villig att tvätta idag. Eller inte. Den vill bara jävlas med mig. För att avbryta den otillåtna tvättningen är rent ut sagt omöjligt. I någon minut sitter jag och bankar på avbryt knappen. Inget händer. Jag trycker på alla knappar som går. Ännu mindre händer. Tvätten fortsätter att snurra runt därinne. Är det jag som är helt dum i huvudet och inte kan trycka på en knapp rätt? Jag vägrar sitta där och banka på knappen i en timme så jag låter masiken köra sin tvätt. Jag får väl helt enkelt tvätta två gånger. En gång med bara vatten duger ju inte. Nästa gång kanske jag kan köra bara tvättmedel...?

//Erika

En inte helt vanlig lördagsnatt


Allting var helt uppochned igår. Eller idag. Eller, ja, inatt.

Klockan 23 ställer jag mig och lagar middag. Känner mig lite dum och ensam som sitter där i mörkret och knaprar i mig min tacos. Kvart i tolv drar jag till bussen och susar iväg mot jobbet. Hade nattpasset och fick den stora äran att göra mackor till fulla snubbar. Brave tittade bl.a. förbi. Jag försökte hälsa på hans polare, som antingen inte ville höra mig eller helt enkelt inte hörde. Jag hoppas på det sista. Fast ifs verkade han inte känna igen mig heller så. Jag träffade också en snubbe som envisades med att han hade sett mig förut. Vi hade några gemensamma bekanta så han var helt säker på att han sett mig på idrottshuset i Enköping. Jag tvivlar lite. Efter att han fått sin macka sitter han i ett hörn och ropar mitt namn. Om och om igen...

Klockan 6 sitter jag hemma i köket och äter frukost som vilken morgon som helst. Bara det att jag inte har gått och lagt mig än. Trött var jag inte heller, så somnade inte förrän 7. Kändes lite konstigt, en vanlig vardag och jag hade redan varit på benen i en timme den tiden.
   Trots att mor och far vet att jag jobbat sent ringer de och väcker mig. Båda två. Med en timmes mellanrum. Tack så mycket. Någon som förstår att jag vaknade för bara två timmar sedan...?

//Erika

Fester, hundar och trötthet...

Den här helgen har gått väldigt fort och har varit väldigt rolig. Grillfest i torsdags hos Erika som ni kankse redan läst. Och sedan fest hos Jonas på fredagen...

Sen har jag också tagit hand om de underbaraste Rottweilerna - Riva och Lura. De är så snälla och det är så lätt att gå ut med dem. Känns skönt att inte behöva säga så mycket kl 8 - 9 på morgonen - det är då man måste ta morgonpromenaden. Och sedan är de väldigt tacksamma. Man behöver bara klappa dem lite på magen och sedan är de dina bästa kompisar typ. En annan sak som är rolig är och att den ena - Lura - tror att hon är en katt och väger ingenting (typ 40 kilo!!!). Hon vill hela tiden upp i knät och gosa och sedan går hon runt benen precis som en katt. Riva däremot, hon är mycket mer en hund. En riktig vakthund som man alltid kan lita på. Hur skön som helst.   

Ja, ja, nog om dem. Det var kul på båda festerna. Hände inget speciellt men det var ändå väldigt kul! =)

Nu har hundarna fått mat och en mysig promenad, så nu är det dags för mig att gå hem och äta lite frukost! =)

Puss
//Rebecka

Med kaviar i armhålan


Inatt fick jag ett ragg med mig hem från festen. Min bror fick sig en mindre chock när han öppnade dörren. Där står jag och pratar på om att jag har en kille med mig hem, är det okey om han kan sova över? Bror säger att det skiter väl han i och sneglar nyfiket mot dörren, för därbakom gömmer sig kvällens ragg. Bror vet inte att jag har festat med hans polare så när David glatt hoppar ut bakom dörren utbrister han vad faan gör du här!? Jag och David ler glatt. Vi är taggade på efterfest, men då bror och Joel redan sitter och kollar på film slår vi oss alla fyra ner där. Jag och David hänger inte med i filmen alls. Så jag går och lägger mig och sover så gott, så gott.

Tvingade mig upp vid halv tio, då hade Rebecka redan varit på benen i flera timmar. Hur lyckas hon? Staplade mig upp för att ge hunden mat och en promenad. Möter David i köket som tackar för att han fick slagga över och ber mig hälsa att han inte uppskattade brors skämt inatt. David somnade på soffan och bror och Joel såg sin chans. Jag kommer dock inte ihåg allt de gjorde, jag var väl inte helt vaken när David berätta historien, men tydligen hade de målat hans läppar med någonting svart som sved som fan. Därefter hade de kletat kaviar i armhålan på honom. haha stackarn. Var själv påväg att somna i soffan så är väldigt glad att jag tvingade mig iväg till sängen innan det var försent.

//Erika

Överskattat


Jag är lite trött. Jag är lite otaggad. Jag är stel i ryggen som en gammal tant. Det känns som om jag precis har klivit upp ur sängen. Och nu kör vi hårt.

Två timmar till förfesten. Känns lite konstigt, jag ska festa med min lillebrorsas kompis, men hey, de blir nog askul. Ska strax hoppa in och ta mig en varm dusch, efter det borde jag vara taggad och redo. Om jag hinner låter en tupplur på soffan lite lockande. Äsch, vem behöver sömn, det är bara att tuta och köra...

//Erika

I en ambulans med bruten nacke


Hmm ja, vad ska man säga... Kom hit lite folk igår och grillade. Supermysigt. Som jag skrev i inlägget nedan så spelade vi kubb. Spelade ingen roll vilket lag jag var i, tror jag förlorade i vilket fall som helst. Tyvärr var jag ju lite kaxig när vi började spela och råkade lova Mattsson att jag skulle hjula på huvudet om mitt lag förlorade. Vilket vi gjorde. Tur i oturen, jag slapp försöka hjula (det hade nog slutat med ambulans och bruten nacke) och fick istället kullerbytta mig över hela kubbplanen.

  



 "Vi tar ett kort på alla tre!"
Hmm, visst, blev ju utpressad ur bild xP

 

Det ser åtminstonde ut som om Robin fick kämpa lite iaf.

Nu är det städning och rasta hunden som gäller. Perfekt uppladdning inför ikväll. Not.

//Erika

Natten är ung


Tja folket!

Jag är lite onykter (men bara lite så att alla mammor vet). Vi är hemma hos mig och grillar och super. Vi förlorade nyss mot killarna i kubb, de var fan inte kul. Jag hade lovat att hjula på huvudet om vi förlorade, vilket vi gjorde. Iställlet fick jag göra kullerbyttor över halva tomten. Det var inte helller så himla roligt.

Igår och i tisdags skulle jag öppna på Subway, det gick fan mig inte så bra. Tack grönsakskillen som är en ängel! Andra dagen höll jag på att förstöra flera plåtar bröd, men det är lugnt. Sen åkte jag och fikade med Henke. Han är fan söt.

Nu ska jag ut och träffa gänget igen. Har saknat Desse och Robin. Ovant att inte träffa dem varje dag. Saknat deras problem om killar/tjejer, skägg och allt möjligt som kan dyka upp.

//Erika

Blev inte...

... så mycket sola. Orkade inte riktigt. Tyckte inte heller att solen var den bästa. Och nu ska jag ändå äta....

Sen ska jag dra över till Amanda... Och efter det ska jag nog försöka dra ihop lite folk och se om de vill spela lite rolig fotboll... vi får se vi får se...

Puss
//Rebecka

"Sommar och sol"

Hej hopp... nu är det Gyllene Tider, bikini, filt och sol som gäller.... i alla fall i en halvtimme innan mamma kommer hem :P

Sen ikväll ska jag hem till Amanda... ska prata lite om hundarna efterosm jag ska vakta dem över helgen! =)

Puss
//Rebecka

Det tickande spöket


Jag greps av lite panik idag på jobbet. Dagen släpade sig fram. Ögonen gick i kors och tvärs och jag blinkade oupphörligt för att undvika att somna (min trötthet skyller jag på den hemliga beundraren som smsade precis när jag höll på att somna efter att ha legat vaken 2½ halvtimme. Då kunde jag ju inte ens drömma om att somna innan jag fick reda på vem det var). 

Medan dagen släpade sig fram gav jag klockan ångestfyllda blickar om och om igen. Klockan var tio över ett när jag reste mig upp, trixade med en metallbit och sedan satte mig igen. Kastade en ofrivillig blick mot klockan. Tio över fyra! Förvirrningen slog till. Tre timmar hade gått, hur var det möjligt? Så jag kollade på en annan klocka bakom mig. Tio över ett. Ännu mer förvirrad kollar jag fram på klockan igen. Då ser jag hur den har blivit helt speedad och visarna snurrar runt, runt. Klockan sex. Klockan åtta. Klockan tio. Tillslut stannar den på tio över ett igen. Som om ingenting hade hänt fortsatte den ticka stillsamt.

Jag var nu mycket förvirrad. Var detta ett skämt...? Var jag så trött så att jag hallucinerade...? Var det en spökklocka...? Vad var det som hade hänt...?


//Erika



 


Hemma igen

Nu är jag hemma igen från Danmark. Kom hem typ 4.30 imorse... somnade en stund igen sen när pappa hämtat mig från bussen.
Veckan har varit grymt rolig. Vi har skrattat asmycket så att magen verkligen har fått jobba. Spelat match i en hall som var grymt varmt. Snackat med massor av människor från länder världen över (det var lag med från 21 nationer på cupen!!!). Kollat på matcher och hejat på Nederlaget och klagat på ett tyskt lag som hette An-Al. Vi har haft blöta skor och knäskydd eftersom vi försökt få dem torra efter matcher men då har det alltid regnat. Vi har gått upp jättetidigt efter att ha somnat jättesent. Vi har kollat på snygga handbollsspelare och snygg handboll överhuvudtaget.  Vi hat spelat mot Sydkoreas Juniorlandslag (dock förlorat (; ) Vi har varit i Skagen. Vi har åkt många timmar i en buss. Vi har kommit fyra i en internationell cup.

Men bäst av allt - vi har haft en sjukt rolig vecka!!! Tack!!

Puss
//Rebecka

Grattis oss


Förresten! Grattis Rebecka som kom in på högskolan i Uppsala =)

Och grattis mig som kom in på min engelska kurs (sen om jag ska gå kursen eller inte är en annan fråga)

//Erika

Min superheta date


Shit va strulig jag ska vara. Stressade nyss iväg till skolsta för att ta bussen till tåget och stan. Väl stående i skolsta upptäcker jag att bussen går inte förrän om en halvtimme. Hälften av sakerna har jag glömt hemma för att jag stressade så och inte hann jag käka innan. Så jag vänder och åker hem igen. För att sen försöka mig på en ny resa ikväll. Hoppas det går bättre.

Men nu har jag ju ialla fall tid att käka och berätta om min superheta date igår. Den började med att jag susade iväg i en Saab och hamnade på Ica Maxi där jag blev bjuden på godis och dricka. Därefter bar det av mot bion. Valde att se Sex and the City, som mot mina tvivel faktiskt var rätt bra. Så efter en mysig film och massa godis bar det av hemmåt igen. Så jag hade kort och gott en riktigt trevlig kväll tillsammans med mor min. =)

//Erika

Är det jag som börjar bli döv...?


Idag har jag i princip bara pratat med mummlare. Eller ja, pratat och pratat, jag har ju inte kunnat svara för jag hör inte vad de säger. Eller så kanske det är jag som har fel på öronen?

Det var på jobbet i alla fall. En kille ska ge mig instruktioner och jag hör inte ett skit. Lyckas på ett magiskt sätt uppfatta de viktigaste orden och förstår någorlunda hur jag ska göra. Men de slutar med katastrof. Förstör flera, flera metallbitar (låter inte så viktigt, men det är viktigt för dem). Det mest irriterande är att felet var att de inte var helt raka. De lutade kanske 0,5 mm. (de har en grej där de mäter minsta lilla cm, mm och allt vad det heter) Vad spelar det för roll, det är ju inte ens en millimeter!? Det slutade i all fall med att en kille fick mixa lite med maskinen, sen kom han fram och mummlade något om att det inte var mitt fel att det blivit galet. Eller ja, uppfattade ju inte allt, men kan ju alltid hoppas på att det var så han sa. Annars stämde nog inte mitt leende svar in överhuvudtaget.

Senare snackar jag med en annan kille på jobbet. Han börjar prata om jobbet och hur det går och sådär, men plötsligt har jag tappat tråden helt och hållet.
Kille: Mummel, mummel, mummel.
Jag: Ja, men precis. (!?)
Kille: Mummel. Trött. Mummel.
Jag: Ja, man börjar ju tröttna lite på det här. (antar att han fortfarande snackar om jobbet)
Kille: På vädret?
Jag: Eehh... ja?
Kille: Ja, mummel, mummel, när man jobbar, mummel. Nä, dags att gå tillbaka till arbetet.

Jag sitter ensam och förvirrad kvar.


//Erika

Efter en "tuff" arbetsdag


Idag slapp jag sågen och graderna. Lycka. Istället fick jag sitta vid en maskin, stirra ut i tomma intet och lyssna på musik. Ganska soft. Förutom efter lunch då energin slog till och jag blev ganska rastlös. Satt och lekte med handskarna, hade en diskret (jag ville inte att de runt omkring skulle tro att jag var helt lost) dockteater för mig själv med fingrarna och nynnade musik. Sista timmen slog tröttheten till, så i brist på annat började jag räkna ut hur mycket pengar jag hade tjänat sen lunch på att bara sitta och dagdrömma och ha dockteater. 341,25 kr, inte helt fel va för att göra ingenting? Jag är ju i alla fall ganska nöjd med den insattsen. Go dockteater!

//Erika

Utskrattad i tatueringsstudion


Alex och jag har vinglat runt i halva Uppsala idag. Skulle ju boka våran tatuering, vilket inte blev av. På första stället tog de inte emot bokningar förrän i höst. När vi kom instaplandes på våra höga klackar till ett annat stället och visade vårat förslag på tatuering skrattade de åt oss och skickade iväg oss till ett annat ställe. Så med onda fötter och trötta kroppar gav vi upp och åkte hem.

Tjej: "Hej, vill ni ha lite gratis godis?"
Alex: "Tack så mycket?"
Tjej: "Vad har ni för elbolag?"
Alex: "Nej, jag bor inte hemma."
Mötte någon försäljare som snackade något om el. Alex skulle förklara att hon bodde hemma och med det menade hon antagligen att hon varken vet elle brydde sig. Men det blev ju lite fel...

Tog en sväng förbi skolsta och plockade ut Uppsala reaggea biljetterna. Kassörskan var trevlig och glad och när jag skulle gå sa hon glatt: Ha det så roligt! Självklart svarar jag minst lika glatt Tack desamma! Smart. När jag satt mig i bilen kommer jag på att hon menade ju såklart att jag skulle ha  roligt på festivalen. Hur dum får man bli?

Annars så sitter jag och funderar på varför vampyrer inte gillar vitlök. Någon som vet? Har redan fått en teori: Vampyren kommer på hur gott blodet skulle smaka med vitlök i så han vill inte längre ha blodet. För alla gillar väl vitlök. Eller?

//Erika

Med en såg i huvudet


Idag lyckades jag att slå mig med sågen i huvudet bara två gånger. Jag är riktigt stolt. Mer om dagen tänker (och behövs) det inte sägas, istället tänker jag ta ännu en stekhet dusch och sen sätta mig och vänta på Alex. Kanske pilla lite på hennes överraskning tills hon fyller 18, om jag hinner dvs, jag är riktigt seg och hon är här om bara en timme. Jag kommer antagligen inte hinna. Skyld dig själv säger jag och springer iväg till duschen.

//Erika

Tatuering, vi närmar oss långsamt...



Medan Rebecka härjar i Danmark så sliter jag på jobbet på Webra. Idag har jag slagit mig i huvudet med en såg jag vet inte hur många gånger. Vet inte ens hur jag lyckas. Dessutom har jag "spillt" (det var min maskin som spottade ut det) gul gegga över halva verkstaden. Härligt.

Nyss utkommen från en stekhet dusch (vilket behövdes, frös och kände mig äcklig från den gula geggan och jag hade masa äckliga metallbitar i håret) så nu är jag minst lika stekhet. Dessutom har jag precis bokat biljett till Uppsala reggae!! Aaaaaaaah!!! Plus att imorgon kväll kommer Alex för att på onsdag ska vi in till Uppsala för att shoppa och boka tatuering! Gaaalet! Kan kvällen bli mycket bättre än så här?

//Erika

Danmark inatt

Inatt åker jag tillsammans med handbollslaget ner till Danmark. Men först blir det filmtittande hos lagkaptenen.
Har så gott som packat klart, men har det lilla sista kvar.

Är helt slut i huvudet och i ögonen eftersom jag har gått runt och nyst hela dagen. Och jag skojjar inte när jag säger att varje gång jag nyst har det varit mellan 2 och 6 nysningar i rad. HELT SJUKT!!!

Nej nu ska jag åka ner till affären och köpa batterier och schampo =P

Ha det bra i Sverige. Ses nästa helg!!!

PUSS
//Rebecka

Good girl gone bad


Har inte haft orken att skriva på ett par dagar. Det är så ruskigt skönt med helg just nu. Känner mig både slö och rastlös på en och samma gång så vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Men igår var det i alla fall Uppsala som gällde. Drog in till stadsparken, förfestade och käkade jordgubbar. Därefter drog det av till krogen. Det var inte riktigt så kul som vi hade hoppats, men helt okey. Mötte två snubbar som gjorde små test på oss. Första testet sabbade jag direkt, fattade inte ens vad som hände. Andra testet gick i princip ut på att hålla ena snubben i händerna och det visade att jag var självsäker. Han lyckades även bevisa att jag och Rebecka är asbra kompisar genom att fråga om vi använde samma sorts schampo.

Därefter hamnde jag på snubbens svarta lista. Jag kände mig ganska nöjd med det tills jag hörde att han hade en rosa lista. Så jag försökte smöra lite och få lite plus poäng. Vilket visade sig vara lönlöst. Istället fick jag nöja mig med att hamna på något mellanting mellan den svarta och vita listan. Duger väl för mig, specielt om de är som en av snubbarna sa,  inga killar vill ha good girls anyway

Dags för this bad girl att krypa ner i sängen och glo på Scrubs-maraton, för det är det bad girls gör en härlig lördagskväll som denna.

//Erika

"You hold your arms around me, warm like fire..."

Lördag kväll... hemma... ensam... fan va tråkigt...

Krogen igår var grymt rolig till en början, tråkig i mitten och rolig i slutet. Synd bara att de inte öppnade det andra dansgolvet ocskå. Smockat med folk, varmt as hell och en massa fulla grabbar som juckade en i ärslet på det trånga dansgolvet. Men kul var det när man inte dansade som om man låg som sardiner i en sardinburk... =P Träffade några roliga människor och några människor som är lite mindre roliga! ;)
Måste nog medge att den roligaste delen av kvällen var när vi var i stadsparken och åt nötter och jordgubbar! *plopp* ;)

"Det här är helt sjukt! Det här är helt sjukt!" - En viss spelare från Nordias herrlag (...låter det vara osagt vem ;) Man måste ju liksom ändå ha tillåtelse att skriva namn på internet nu förtiden!) Men låt mig säga att det var nog den sista personen som jag trodde skulle känna igen mig... har aldrig sagt ett ord till honom men ändå vet han vem jag är liksom! ;) Hahah! Men väldigt trevligt! ;) hahah och enligt pappa är han tät också... hahah ;P ja ja...

"Du är en av dem jag kommer komma ihåg från vår klass, för att du är Rebecka liksom!" - Anna från min klass. Jaha, ja men tack då! Det var snällt sagt... typ pratade nog inte med henne så mycket men det är ju kul att man kommer bli ihågkommen iaf! =)

"Enköping är en håla som Gud glömde!"
"Vill ni hjälpa mig att hitta min morfar? Han liggar på Enköpings lassaret.. han kommer nog dö där!" -
En kille som sprang efter oss efter att hans polare sagt att vi ska gå å ta oss i ärslet. Hmmm... han va en aning full om man säger så.. jag tror inte han ens vet vad han stod och snackade om. Men han upprepade hela tiden om att hans morfar låg på sjukhuset och frågade vad vi skulle göra när vi kom hem och om han fick följa med och sova i någon av våra sängar.. vi tackade snällt nej...

Sen kom bussen... skönt som fan.. då fick man sova i ialla fall 30 min innan man skulle sätta sig i en kall bil och köra hem.

Det är nog första gången jag kommer hem före mina föräldrar efter en sväng på krogen.

Puss
//Rebecka

Äntligen fredag

Nu är det äntligen helg. Idag gick jag upp rätt tidigt för att åka iväg till Enköping och fixa till fotbollsskolan med Sandra. Sen växlade jag lite pengar till Danmarksresa också... man måste ju ha med sig pengar så att man kan ät lunch iaf.. =)

Ikväll blir det utgång. Jag ska vara nykter... känns ganska skönt för jag har varken pengar eller orken att dricka något.. bara hänga med ut och umgås! =)

Nej nu ska jag nog gå ut och sola eler så ska jag baka något till laget imorn.. hmm det där med att sola lät mer lockande faktiskt... ;)

Puss
//Rebecka

Kakor och disk


Imorse vaknade jag halv fem och jag var faktiskt pigg. Konstigt.

Det var min första riktiga dag på Subway idag. Började med att jag fick vänta en timme för att ingen ville släppa in mig i lokalen. Därefter började slitgörat. Städa lokalen, skrubba otaligt många brickor och plastlådor, baka kakor, kasta kakor på golvet, förstöra kakor, äta kakor.

Våran första kund för dagen var norsk. Jag förstod knappt vad hon sa. Ingen av oss förstod hur man satte igång micron. Ingen av oss visste hur man gjorde med kassapparaten. Ingen av oss visste vart chefen hade tagit vägen. Hade han sprungit och glmt sig? Nej då. Han kom tillbaka, sa att jag skulle göra en macka medan han tog tid. Efter det hamnade jag i disken.


Jag i min snygga, nya Subway-keps


//Erika

Slippa döden


Idag undkom jag döden.

Jag jobbade på Webra idag med de ***** ******* graderna. Suttit i åtta timmar och pillat bort lösa pyttesmå metallflisor från stora metallklumpar. Hemskt. Strax efter lunch var jag helt säker på att jag skulle bryta ihop totalt. Ryggen dunkade, nacken var stel och armen började irriterat säga att den hade fått nog. Tålamodet försvann allt mer och mer. Tillslut kände jag att måste jag pilla bort en enda liten metallflisa till kommer det här sluta med att jag springer skrikandes upp för trappen, följer Bosses förslag och hoppar ner för balkongen oavsett om det slutar med död eller förlamning. Bosse funderade under en lunch förra veckan om han kunde hoppa ner från balkongen, se till så att han landade på nacken och undrade då om han dog eller blev förlamad. Tror han också har tröttnat på att grada. Idag undrade han om man får någon sorts ersättning om han skulle "råka" bryta handleden.

I alla fall, precis innan jag tappade förståndet helt hittade jag det som räddade min dag, möjligtvis mitt liv. En slang med en metallborste som enkelt tog bort alla jävla metallflisor. Tänk att en sådan enkel och konstig sak kan göra en så glad. Den hindrade mig från mitt självmordshopp från balkongen eller åtminstonde från att ha dunkat huvudet hårt i närmsta vägg, skylla på huvudvärk (jag vet dock inte hur jag skulle ha förklarat det eventuella hålet i huvudet) och sen åka hem.

Därför tänkte jag utse Dagens hjälte - den konstiga stålborsten.

//Erika

Fixat

Nu har jag precis varit och hämtat mitt körkort! Känns så sjukt, otroligt, undebart bra! Synd att man inte får välja färg själv på sitt körkort... Skulle ju vilja ha det i typ grönt... eller vad som helst utom.... ROSA! Men men.. nu har jag det, i min hand och jag kan visa upp det med stolthet! =D

Nu börjar det närma sig med Danmarksresan med laget... åker på söndag i buss hela vägen ner... ska bli väldigt roligt.

Ikväll ska jag inte göra så mycket. Blir nog ut och gå en liten promenad eller så blir det att jag slappar framför tv:n.. så som vädret ser ut nu så blir det nog tv:n för min del.. det är så sjukt kvavt ute. Jag vill ha ett riktigt åskväder nu... en riktig urladdning... så man kan sitta ute på altanen under en filt och bara mysa... kanske att man har en vän också... då blir det ju ännu bättre... =)

hade bra!
puss
//Rebecka

RSS 2.0