Here we go again

Då var vi redo.
Nu partar läraren med sina elever.



//Erika

My life's a revolver, I shoot and bang bang

Lyssnar på en av Madonnas nya låtar och känner mig allmänt nöjd!

Nu står lördagen klar att det blir fest i Uppsala med temat Halloween såklart! Kommer bli grymt roligt. Fan vad jag längtar! Och det bästa är att det bara är två dagar att klara av tills det blir lördag och fest. Eller ja fem timmar av jobb innan vi drar också men det är verkligen inte jobbigt alls. =D

Åh det här räddade min helg. Fan va skoj det ska bli!!
Nu ska jag böra fixa till min gamla kavaj, den ska bli lite renoverad. ;)

Puss
//Rebecka

Ingen blogg på ett tag

Snålt med bloggande från min sida, men jag har haft tankarna på annat håll. Tyvärr kommer det nog fortsätta så hela denna vecka. För på torsdag och fredag har jag fullt upp med jobb och shopping. Och i helgen är det ju, som alla bör veta, Halloween. När Rebeckas och min fest gick i stöpet drar jag till Södertäljde med flickorna istället. Vi ska dra till Jonas på fest, i matchande outfit. He he.
   Resten av helgen kommer tillbringas förhoppningsvis med älskling och tyvärr med Naturkunksapsboken framför nästan. Förhör på måndag. Jippie.

Nu, efter att ha betalat räkningar, ska jag plugga lite mer och sen dra till Ikea och shoppa upp lönen som trillade in på kontot i helgen. Så resten av månaden får jag leva på nudlar. Haha, nä så illa är det inte. Men en tvättkorg ska förhoppningsvis inköpas.

Jag blev förvånad av resultatet av min och älsklings shoppingrunda igårkväll:
"Snacka om vuxenpoäng! Vi har tagit en shoppingrunda och vad kommer vi hem med? Jag med en tvålpump och presentpapper och du med ett doftljus. Vad har hänt? Inga onödiga, snygga skor här inte..."
Älskling:
"Jag har köpt en slips också. Som du kommer använda."

(Ja, det är jag som ska använda slipsen. Inga kommentarer.)

//Erika

Bibeln

Ibland kan man hitta lite fint i Bibeln. Sitter just nu och har läst klart det vi ska ja läst till morgondagens föreläsning. Mycket fina ordspråk och annat skoj.
Vill faktiskt ge lite exempel. =)

Ordspr 8:10
Ta emot min fostran hellre än silver,
kunskap hellre än rent guld
8:11
ty visheten är mer värd än pärlor,
inga skatter går upp mot henne
14:13
Också när man skrattar kan hjärtat värka,
och glädjen kan sluta i sorg.

Jag trodde nog att det skulle bli jättejobbigt att läsa ur Bibeln, men det är faktiskt väldigt enkelt. Allt flyter på och ibland skrattar jag bara åt saker och kan inte riktigt förstå hur människor kan tro på allt som står. Men ibland blir man lite visare...

Nu ska jag läsa lite ur Psaltaren... det är till föreläsningen på torsdag.

Puss
//Rebecka

Jajemensan

Ikväll blir det handbollsträning. Har varit borta från handbollen alldeles för många gånger nu. Hoppas på att kroppen hänger med och orkar hela träningen.
Ikväll blir det fullt ös!!!

Puss
//Rebecka

Så här ligger det till

Som ni kanske märker så har både jag och Erika varit lite sega på att uppdatera bloggen... Detta beror på flera saker. Vi har inget nytt att berätta om, inget spännande händer just nu eller så beror det helt enkelt på att vi inte har tid eller inte orkar.
Min helg har iaf inte varit något speciellt händelserik. Jag har pluggat - alltså läst Bibeln. Sen har jag varit med Elin-Pelin (som hon vill bli kallad). Jag har tittat på handbollsmatch x2. En i Idrottshuset och en i Örsundsbrohallen.

Veckan som kommer blir nog inte heller så händelserik:
Måndag: Seminarie
Tisdag: Föreläsning
Onsdag: Föreläsning
Torsdag: Föreläsning
Fredag: Seminarie
Lördag: Jobba  (krogen, någon?)
Söndag: Vilodag???

Nu ska jag sova hade jag tänkt.

Puss
//Rebecka

Ett trist inlägg om strumpor

Idag har jag varit flitig. Klockan är bara halv tre och jag har hunnit med att jobba, städa, ta en läs paus, måla garderober och nu ska jag shoppa loss. Eller ja, om jag lyckas hitta det jag letar efter dvs. Men strumpor behövs och det borde ju inte bli så svårt att hitta. Måste ha det, tvättid på onsdag, två par strumpor kvar. Tror torktumlaren åt någon stackars strumpa för mig senast jag tvättade. Och jag vill ju inte gå barfota. Eller i stinkande strumpor...

Jaja, trist inlägg om strumpor, men så kan det bli ibland. Syns på stan!


//Erika

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig

Måndagmorgon.
Att gå upp i tid är omöjligt.
Trots sovmorgon.
Trots tre alarm som tjuter.
Trots två galna sms-tut.
Trots att man lyckats svara på ett av smsen.
Ändå somnar man om och sover fram till halv tio.

Jag som skulle till tandläkaren.


//Erika


Och allt du behöver säga är....

Idag ser schemat ut så här:

1. Plugga till tentan... behöver endast läsa på lite om judendom och isalm.
2. Duscha och fixa till lite på rummet
3. Brave kommer hit och vi ska spela guitar hero! =D
4. Sova!!!

Puss
//Rebecka

Visste ni att jag har talang att bli världsartist?

Åh! Jag hittade precis världens bästa låt.
Det är jag som gjort den.
Tillsammans med bror.
Skitbra. Verkligen.
Helt underbar.


//Erika


"Your the one that fears me"

Jag hittade ett usbminne med musik på. Har fortfarande inte fått över all min musik från mamma och pappas dator så springer runt med det där usbminnet överallt. Nu i alla fall hittade jag det så nu sitter jag i höstmörkret med regnet utanför fönstret och lyssnar på gamla godingar. Sådant man lyssnade på för länge sen. Så nu sitter jag och drömmer mig bort i gamla låtar och minnen. Sammanfattat så vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för idag. Jag vet vad jag vill göra. Antingen vill jag till Ikea och shoppa loss eller krypa ner i soffan och kolla film. Eller ta en promenad. Men jag har inga pengar att shoppa för och jag har inget sällskap till filmen. Så kanske en promenad? I alla fall kanske blir en utgång senare ikväll. Om jag orkar. Och om jag har pengar. Och om tjejerna inte är för bakis från igår. Många om, så vi får väl se.

Igår "överraskade" jag Christoffer med en middag. Det blev kanske inte en så stor överraskning då han redan visste att han skulle få middag, men men. Tanken var att det skulle vart en överraskning i alla fall. Jag blev åtminstonde jättenöjd med maten. Haha. Det var inte så komplicerat, men nöjd blev jag ändå, för även om det inte är komplicerat så kan man misslyckas på många sätt.

Nu i alla fall, ska jag antingen göra något kreativt, åka till Ikea utan pengar eller ta den där promenaden. Vi får se.


//Erika

Studiebidrag!

Äntligen kommer jag att få mitt efterlängtade stuidebidrag! Fattades ynka 7,5 hp för att jag skulle få dem. Och nu är det ordnat! =D Så jäkla skönt att man faktiskt får slösa på det där lilla fina som man kanske ville ha. =D

På söndag ska jag träffa Brave. Han kommer faktiskt hit till Grillby. =P Alltid roligt att se honom. Han är alltid glad. Får se om han har med sig sin kamera och kanske att det blir lite nya bilder att bjuda på. Ska nog fråga honom. (A)

Kan ju säga att det tyvärr inte blev någon kladdkaka. Fastnade i mitt pluggande. Så det får bli en annan dag helt enkelt. Just nu sitter jag och lyssnar på lite glad musik och väntar på att mamma ska komma hem och vi kan börja laga lite mat. Det är faitas som står på kvällens meny. =)

Puss
//Rebecka

Minnet är bra men kort

Jag hade några få ärenden i Enköping idag. 1. Jag skulle till banken och sätta in pengar. 2. Jag skulle till badhuset för att simma och sola.
Jag kände mig väldigt nöjd att jag för en gångs skull tog mig upp ur sängen tidigt även om jag hade sovmorgon. För jag har skjutit på det här hela veckan. På bussen sitter jag nöjd och utan beskymmer och pratar med Jenifer. Väl framme tar jag mina steg till banken och innan jag tar en kölapp så tänkte jag att jag skulle skriva på instättningslappen hur mycket som skulle sättas in. Börjar läsa på lappen... hmm få se nu... kontonummer var det ja.. fuck! Det ligger hemma på skrivbordet bredvid datorn.... aja.. tar mitt pick och pack och går mot Badhuset och tänker aja får iaf en bra sak gjord idag... Väl framme vid entren.. fuck, jag har inte nåt hänglås med mig.... det ligger hemma i min andra väska!
Så jag ringer till min käre mor och frågar när hon har lunch så hon kan hämta mig i Skolsta. Jag berättar hur förmiddagen hade sett ut för mig och då säger hon att man kan faktiskt sätta in pengar om man har sin legetimation med sig. Så jag styr stegen mot banken igen. Där inne tar jag min kölapp och sätter mig för att vänta på min tur. Lite senare kommer en gubbe in och sätter sig bredvid mig och frågar om vi inte kan byta lapp. Jag tittar på hans lapp och ser att han har nr 410, hmm nej jag tror att jag vill ha kvar min: 403. Jag skyller på att jag har bråttom till bussen. =P Han bara skrattar och tittar på mig medan han säger med sarkastiskt uttryck: Ja, det var iaf en bra ursäkt.
När mitt nr blinkar fram i rött på den svarta lilla skylten säger han: Ja nu är det din tur, jag får vänta ett tag på min tur jag. Jag kände mig en aning besvärad men tog min väska och gick fram till den snälla kvinnan bakom disken. Visst gick det bra att sätta in pengar iaf. =)
En aningen lättad går jag därifrån till GAplan och väntar på bussen...
Nu är jag hemma igen och funderar starkt på att baka en kladdkaka som jag ska mumsa på ikväll! =)

Puss
//Rebecka

Gym eller inte gym, det är frågan...

Tror ni att jag lyckas ta mig till gymmet idag? Senast jag var där tog det mig ca fem timmar från och med att jag bestämde mig att nu ska jag gå tills jag verkligen kom dit. Jag fastnade lite på vägen. I en bok t.ex. Och i soffan hos mor och far. Och bland tidningarna på köksbordet.

Idag har jag tänkt att jag ska gå dit. Men just nu känns det som om jag tar en promenad till mor och far istället för att hämta bilen. Då får jag ju lite frisk luft också. Motion och frisk luft. Två flugor i en smäll. Mycket bättre eller hur? Och då kan jag ju stanna hemma i sängen lite längre. Mycket bättre. Det får nog bli så. Men först: maaaaaat.

//Erika

En orolig natt och ingen fralla

Nä, jag vet inte vad jag ska säga om dagen/livet. Jag är helt slut för jag har sovit pissdåligt inatt. Vaknade var och varannan timme, orolig för att jag hade försovit mig. Varken klockan ett, tre, fyra eller fem hade jag sovit för länge. Inte heller halv 6. Men när klockan tillslut ringde vid 6 hade jag god lust att bara ignorera skiten. Tur är hade jag fullt upp på hjobbet så jag hann inte känna hur trött jag var, men när jag kom till lektionen var jag så trött så att allt kändes som i en dimma. En drömhinna. (drömhinna? drömdimma menade jag såklart. jag kan inte ens skriva.) Förstod itne mycket av det som sas. Vet bara att jag inte ska köpa mig varken en mops, muskel-oxe eller en katt med intryckt ansikte. Mamma! Man ska tydlinge inte heller köpa Bulgur (frallor) heller.  =(


//Erika

Jag kan liksom inte tänka på annat

Hade sista föreläsningen av andra delkursen idag. Gick bra och det känns skönt att den snart är över. Tankarna går runt runt runt om alla religioner och dess historia. Och jag kan berätta att det finns sjukt mycket som tyder på att alla religioner egentligen har samma grund. Allt hör ihop på ett eller annat sätt. Jag är nästan helt till mig av allting.

Mamma: Jag har redan glömt alla namn som du sa till mig för fem sekunder sen.
Jag: Vishnu bla, bla, bla... avatarer 10 st bla, bla, bla.... Sikher bla, bla, bla...
Mamma: Hahaha!


Nu ska jag sova hade jag tänkt. Ska nämligen upp tidigt imorn för att åka och simma innan jag ska ta bussen till Uppsala för seminarie. =)

Puss
//Rebecka

Ny dag, nya möjligheter

God morgon!

Det har inte dykt upp något jobb. Inte heller tror jag att jag kommer måla mina garderober. Dels för att jag känner mig för slö. Dels för att färgburken som stod i garderoben är borta. Istället ska jag krypa ner i sängen och läsa lite. Sen ska jag försöka mig på att ta en promenad, köpa lite ägg och sen gå och träna. Nu får vi se hur det slutar. Någon som bryr sig? Trodde väl inte det.

//Erika

En helt vanlig måndag?

Det blev diska och matlagning. Eller ja, disken har jag ju inte tagit tag i än, men det kommer snart. Nu så sitter jag och äter korvstroganoff framför Top Model. Vilka fina bilder de tagit! Dumpad brud i Bahamas. Skitfina bilder.

Idag har jag inte gjort alls det jag planerat. Skolan har jag varit i. Sen tog jag en omväg hem och köpte mig ett läppglans (pojken min kommer bli så glad. Eller inte.) och en tröja. Egentligen hade jag tänkt börja med målningen av mina garderober, men det får väl bli imorgon då. Om det inte helt plötsligt skulle dyka upp lite jobb. Nä, nu ska jag ta och höra av mig om mor vill ha sällskap till kvällspromenaden, hon brukar vilja det på måndagar.

//Erika


Jag kan inte låta bli

Jag kan bara inte låta bli.
Jag är där och pillar hela tiden.
Det är för roligt.
Nu får jag sluta.
Nu väntar vi på att vi tillsammans tar tag i saken.
Jag får göra något vettigt istället.
Diska. Jag ska nog diska.
Kanske laga middag,
så slipper jag göra det ikväll.


//Erika


Bara ett till litet meddelande

Okey, de förra var fult, så vi kör bara så här så länge.
Lite mycket vitt, men kanske duger tills vidare?


//Erika


Bara ett litet meddelande

Rebecka!
Jag vet att vi skulle göra om bloggen tillsammans, men jag tröttnade så på den gamla så satte dit en bild jag hittade sen förut, som jag gjorde när jag hade tråkigt en dag.
Tycker fortfarande att vi ska göra något tillsammans =)

En liten berättelse om en kryssning

En liten berättelse om kryssningen då.

Det började med några puckade tjejer (och en kille) som hoppade av bussen alldeles för tidigt. Fick gå flera kilometer (vissa i högklackat) för att ta sig till hamnen. Hamnen, när de väl var framme, var folktom. Alltså; fel hamn. Tiden börjar rinna iväg när nästa promenad börjar (vissa fortfarande i högklackat). När det är fem minuter kvar tills de stänger uthämtningen av biljetterna kan tjejerna (och killen) skymta båten en bit bort. Folk börjar springa (vissa lite halvhaltandes i högklackat) och hinner precis. Tur var väl det.



Efter att det bytts hytter hitt som hatt har fyra av tjejerna fått en hytt som de slår läger i. Men först springer de in i taxfreen, köper cider, ost och kex. Och chips såklart. Egentligen ville de ha tag på räkor och vin, men de säljer visst inte räkor i taxfreen. Tillbaka i hytten börjar förfesten. Osten äts upp. Kexen äts upp. Chipsen äts upp. Cidern dricks. Shotar tas. Kläder och smink flyger åt alla håll. Tillslut har de bildat Team Black, som är redo för dansgolvet.



Någonstans mellan vägen från hytten och dansgolvet kommer de på att de ska ut på däck. De försöker smyga sig upp för en "endast personal" trappa, vilket inte går så bra då personalen går rakt framför dem. De hittar en omväg, tar sig ut på däck och någonstans där börjar skånskan. De möter ett gäng killar som är från "Byn". Alla är vi från skåne.



Skånskan flyter på hela kvällen. Vi dansar for momor. Vi shottar for momor. Allting är for momor. Väl på dansgolvet cirkulerar en keps runt. En lila keps som nästan alla måste ha haft på sitt huvud under kvällen. Men på dansgolvet gällde en regel. Den med kepsen på, ska i mitten stå. Alltså, den med keps, ska dansa i cirkelns mitt. Men det var svårt att dansa, nästan alla i Team Black föll ihop på dansgolvet. Det var snorhalt där. Högklackar på metallgolv med en sjö av cider utspritt. Där var det inte lättdansat inte.



Sedan blev det efterfest i tjejernas hytt. Skånskan fortsatte. Det pratades om en våldtäktsman, Polen, en slampig tjej, lesbiska kusiner som skulle gifta sig, en elak kille och alla hade det så roligt. Tillslut var det läggdags. Tjejerna vaknade dagen efter upp i ett bombnedslag. Hytten luktade som om någon hade kastat in alkoholbomber. Det var kläder, skor, väskor och burkar i en enda salig röra på golvet. De skyndade sig därifrån för att äta pizza till frukost och vänta tills de anlände i Stockholm igen.



Snippsnappsnut (eller vad man säger) så var sagan slut.

//Erika


Bilder, bara bilder

Jag har tömt kameran på bilder så nu tänkte jag bjuda på några av härligheterna.

Oktoberfest

  
  

Kryssning

 

 

Mer bilder från kryssningen lär komma.
Vet inte hur många som sprang runt med kamera där :P

//Erika

 


Fotbollsläger

Om 45 minuter ska jag dra iväg på fotbollsläger i Löt. =) Ska bli väldigt kul tycker jag. Ska berätta spökhistorier på kvällen så vi får se om det är någon som inte kan sova sen. =P Fast det tror jag för så läskiga är de inte riktigt. =)

Nej nu måste jag packa klart. Tjing!

Puss
//Rebecka

Shots var det ja

Haha Lillan har gjort ett sådant fint litet kollage eller vad det nu kan kallas på sin blogg. Ta en titt ;)
Någonstans där i vimmlet kan man se fler bilder från kryssningen. Vi hade så galet kul alltså!


//Erika


Jag har inte blivit hajmat

Jag är hemma igen, eller ja, jag är hemma hos Christoffer efter kryssningen. Så ni (mamma) kan vara lugna, jag har inte ramlat överbord. Men skitkul har vi haft. Kan berätta mer sen när bilderna kommer, för bilder finns det kan jag lova. Nu, efter att ha sovit alldeles för länge, ska jag ta och göra mig iordning, ta mig till kontoret och käka buffe. Mums. Sen blir det en shoppingrunda. Ja, allra först måste jag kolla mitt konto och se om jag överhuvudtaget har några pengar kvar. Återstår att se, men det tror jag allt. Annars blir det jobbigt...


//Erika

Det heter ju lill-lördag

Aaah! Jag har nyss varit i skolan och snart ska jag dra iväg på kryssning med tjejerna. Kändes en aning konstigt imorse när jag gick upp, började göra iordning och packa ihop mig för fest och sen gick jag till skolan. Meen aaah, nu är jag taggad. Lite natur kanske är den bästa förfesten? xp eller inte. Nu i alla fall, ska jag ordna med det sista sen drar jag. Vi hörs!



//Erika

Nu tändas tusen juleljus

Jag vaknade för en stund sedan och kände av en julstämning. Jag vill kliva upp ur sängen och börja julpynta och slå in julklappar för att sedan pulsa genom snön bort till skolan. Jag vet inte riktigt varför jag vaknade och kände så. Kanske för att älskling skickade en bild med massa snö på. Han befinner sig uppåt i landet någonstans där det tydligen har snöat inatt. Tänk va mysigt om jag skulle kliva ur sängen, dra upp persinnerna och mötas av en vit utsikt. Inte speciellt troligt va?


//Erika

Förkyld!

Jag har blivit riktigt dunder-förkyld! =( Ingen handbollsträning ikväll.... =(

Puss
//Rebecka


Backyard Babies och NHL

Ja då har man varit i Globen och tittat på hockey då. Riktigt skoj var det. Det gick asbra för mig och Elin att sälja program. =D Elin fick springa hela tiden och hämta nya buntar eftersom våra tog slut efter fem minuter hela tiden. Fick prata engelska en hel del med alla amerikanare som kom för att titta. De var så himla trevliga så det gjorde inget. =) När vi var klara innan första perioden skulle börja gick vi och lyssnade på Backyard Babies! De är så himla grymma. Och Dregen är en av mina idoler så jag var hur glad som helst. =)
Innan matchen började var det nationalsång som sjöngs och då filmades det runt i Globen, och en utav kamerorna fångade upp Kronprinsessan Viktoria. Rätt kul. Alla i laget stod och försökte hitta var hon satt någonstans, till slut lyckades vi. Då kunde vi inte låta bli att gå dit för att se henne på närmare håll. Tio meter ifrån räckte för att vi skulle vara nöjda. =P Sen gick vi tillbaka.
Under sista periodvilan gick vi runt för att se om vi kunde sälja några fler program. Och precis när vi är på väg tillbaka möter vi Backyard Babies!! Jag typ springer efter och: Uräskta, ursäkta! Kan jag få ta en bild på er??
Och självklart fick jag det! =D
Under kvällen fick man se en hel del kändisar. Jag var rätt nöjd med det. Inte bara att jag fick se kändisar och se NHL hockey för andra gången i mitt liv, utan vi fick in lagom med cash till laget också. =D

Här kommer lite bilder som jag tänkte bjuda på. Dock är de inte så bra eftersom jag glömde min kamera hemma så mobilen fick duga.















Puss

//Rebecka

On my way

Tjohej! Nu åker jag in till Enköping för att sedan ta tåget vidare till Stockholm och sen Globen!!!! =D

Puss
//Rebecka

NHL

Ja för de som inte vet så ska jag befinna mig i Globen hela kvällen imorn. Ska stå och sälja program för NHL-matcherna för att samla ihop pengar till fotbollslaget. Detroit möter St. Luis. Tror faktiskt att det kan blir rätt skoj. =) Åker in med Elin runt 14.10 med tåget från Enköping, sen tar vi tunnelbanan till Globen. Matchen börjar kl 20.30 och vi ska vara där typ 16.45... men jag vet att det kommer hända lite annat smått och gott innan matchstart. Bland annat så ska Arctic Monkeys spela. Inte illa pinkat måste jag säga. De var som förband när jag och Gotten var i Fryshuset och kollade på när Franz Ferdinand spelade och de var riktigt grymma faktiskt. Så jag hoppas på att de gör lika bra ifrån sig nu, om inte bättre till och med.
På lördag är det Oktoberfesten som gäller. Det blir en kär liten återförening mellan oss tre tjejor: jag, Erika och Gotten!! =D Kommer nog bli urkul! Jag är grymt taggad för det!! Jag och Erika har redan bestämt oss för att vi ska stå och sjunga ikapp till Magnus Uggla låtar sen när de körs. =)

Nu - bastu för min del. Det är freeeezing i mitt rum så jag måste försöka få upp kroppsvärmen iaf så jag kan gå och lägga mig lagom varm och go. =)

Puss
//Rebecka

RSS 2.0