Jag är inte naken

En igelkott utan taggar kanske känner sig naken förresten.
Det var inte det jag menade.


//Erika


Lite småsur om dagen

Förresten, på tal om förra inlägget. Idag kände jag mig på ett förvånansvärt gott humör, så mitt svar var att jag var nog lite trött kanske.
Han: Trött. Jaha, så du är inte arg?
Jag: Nä, det är jag inte.
Han: Det var ju synd. Man ska vara arg.
Jag: Man ska vara arg?
Han: Ja, man ska vara lite småsur varje dag.

Ja, som sagt. Glad när man pillar loss lösa metallbitar från större metallklumpar? Nä, inte alls. Man är småsur. Varje dag.

Nu ska jag vidare till nästa jobb. Underbart det här. Jobba på ena stället på morgonen, några timmars rast och sen vidare till nästa arbete. Jag har precis vaknat efter en timmes tupplur och känner mig ungefär lika taggad som en igelkott utan taggar.

//Erika

Det är en glad dag

Idag när jag jobbade på Webra kom en snubbe fram och sa: "Är du arg? Eller trött kanske? Du ser arg ut."

Vaddå? Så jag brukar se glad ut annars menar han? Det tror jag väl ändå inte. Glad medan man pillar loss lösa metallbitar från större metalklumpar? Nä, möjligtvis att jag brukar se lite mindre missnöjd ut och att jag idag kanske såg helt missnöjd ut. Men inte glad.


//Erika


En man på min säng

I söndags satt det en man på min säng när jag kom hem. Helt plötsligt, bara sådär. Jag cyklade hem från mor och far. Pratade med älskling i telefon som var på väg till kontoret. Jag kämpade mig upp för trapporna till lägenheten. Sa hej då till älskling och öppnade dörren. Helt tyst. En svag doft av herrparfym. Jag kikade in i lägenheten. Tomt. Tog av mig skor och jacka. Gick längre in i hallen för att kasta mina strumpor i smuttstvätten. Hör hur någon säger Hej. Jag både hoppar och skriker till. Det sitter någon där. I min säng. Han sitter där och ler. Min puls går på högvarv och jag tar djupa andetag. Dumma älskling, sitta där och le medan han skrämmer skiten ur mig.

//Erika

Det märks...

... att Sara är hemma. Idag knallade vi ut i skogen och hon fotade mig. =) Har fått två bilder, vilka jag själv tycker är jättefina!Senare ikväll ska vi ha en liten Idol (och kanske film-) kväll med godis. =)

Puss
//Rebecka

Det får vi göra

Om ni undrar: nu ska jag göra en äggomelett och sen möta Rebecka på stan (stan Enköping) för att ta en fika och försöka lösa planerna för våran, tills förra veckan, perfekta Haloweenfest. Nu får vi se hur det går...

//Erika

"I am invincible!"

Jag har precis klarat av mitt första förhör i Naturvetenskapen. Jag var rätt nervös när jag kom dit, varför kan ni ju se i mitt senaste inlägg (böckerna har inte åkt fram så mycket i helgen), för jag kände inte för att sitta och stamma inför andra i gruppen. När jag kom dit var det bara jag där, inga andra från min lilla grupp. Så det blev jag och läraren. Och tydligen räckte det gott och väl med det lilla jag skummat igenom anteckningarna för efter förhöret var lärarens kommentar: "Är du född kemist (eller naturvetare, jag kommer inte ihåg exakt)?" och när jag skulle gå "Vad ska du bli sen då? Jag tror du kan bli vad du vill. Och du kommer göra det bra."

Press på sig till nästa förhör..?


//Erika

P.S.
Rubriken har att göra med en James Bond film jag och Sara hade kul åt när vi var små. Kände bara för att påpeka det.


She's home!

Idag kom Sara äntligen hem igen från sin tripp till USA. =) Jag blev verkligen jätteglad när jag såg henne. Fick mina Converse också - ett par gråa och ett par vit-bruna (underbart snygga). Lite svårt att förklara de vit-bruna så jag lägger upp en bild på dem senare. =)

Hade ju tenta i fredags. Och det gick bättre än förväntat. Hade nog väntat mig att jag skulle gå efter en timme lite drygt men jag satt kvar i typ två och skrev rätt mycket. Är nöjd med det jag skrev och räcker inte det och jag får underkänt får jag väl bara skriva igen sen. ;)
Imorn börjar delkurs två i Religionsvetenskap A. Den kommer handla om att tolka texter osv. Tror att den kommer bli väldigt spännande. Vi ska bland annat läsa ur Bibeln och Koranen.

Nej nu ska jag nog ta och gå och sova lite. Är verkligen jättetrött!

Puss
//Rebecka

"That's the way it is"

Strålande dag! Solen skiner, lönen är nyinkommen på kontot och jag har precis slutat jobbet. Kan det bli mycket bättre? Ja, det kan det. Ikväll ska jag över på middag hos mor och far (bjöd in mig själv hehe) och sen blir det bio med älsklingen. Ett träningspass och lite plugg ska jag hinna med också. Synd bara att jag är så extremt seg på att ta tag i saken, eller ja, böckerna och börja plugga. Jag fastnar alltid vid annat. Jaja, nu är det dags Erika. Nu eller aldrig. Nu eller underkänd.

//Erika

Människan i möte med religion och kultur

Imorn har jag tenta i Människan i möte med religion och kultur. Låter kanske inte mycket för världen, men oj oj oj ska ni veta vad mycket det är att plugga! Fem böcker (där varje bok har 300 sidor i snitt), ett kompendium med ca åtta texter (minst 12 sidor vardera), en fil på Internet och 10 sidor med renskrivna föreläsningar. Allt detta på tre veckor. Jag och Admira satt idag och pluggade ett tag på Tammerfors och båda kunde väl ungefär lika mycket. =P Men jag säger så här: Jag har pluggat så mycket jag kan och verkligen försökt så mycket jag kan - kuggar jag så kan jag alltid göra om. =) Det är helt enkelt bara att tuta och köra.

Ska bli så himla skönt när fredagen är över!

Sara - om du läser det här så kan jag inte Skypea imorn tyvärr. "/ Jag glömde bort att jag ska till moster Camilla på middag. Hoppas du inte blir arg. (A) Men vi ses ju på söndag - och det är inte långt kvar! =D

Puss
//Rebecka

"Everything is broken and it keeps on getting bad"

Vilken dag. Varit på Webra idag och jobbat. Katastrof. Allt jag rörde vid gick sönder. En maskin sprutade vatten, någon timme senare tjöt den och gick sönder. Då bytte jag till dens granne som helt plötsligt när jag körde den tappade borren. Bara sådär. Bompang. En snäll snubbe lagade den, sa åt mig att vara snäll mot maskinen och när han vände ryggen till föll borren av igen.

Jag var klar att börja jobba på allvar efter ett. Så jag har haft en väldigt effektiv dag känner jag. Men jag är inte mindre trött för det inte. När jag kom hem lyckades jag laga mina första hela pannkakor som t.o.m. smakade bra. Jag är så stolt. Och sen kom mor och far förbi med Zingo och lite fika. Och efter det har jag diskat i sisådär en timme (jag hade väldigt mycket disk). Nu längtar jag till sängen och kommer somna omedelbart för att börja om dagen imorgon. Hoppas maskinerna är mer sammarbetsvilliga då.

//Erika

...och mår bra, ifall ni undrar

Eftersom mor kände sig tvungen att ringa och kolla om jag levde igår kväll då det bland annat hade varit så tyst på bloggen:

Jag lever.


//Erika


Converse och religion

Satt och pratade lite med Sara medans jag pluggade religon. Har läst så himla mycket just nu så mitt huvud håller på sprängas av information. Märker att det börjar bli massor av stavingsfel när jag skriver anteckningar också, för mig brukar det vara ett tecken på att sluta eller ta en paus. Och jag tror att jag tar en paus nu tills mamma kommer hem och jag har ätit mat. Är riktigt hungrig faktiskt.

Längtar ännu mer nu tills Sara kommer hem. Vi bestämde nämligen att vi ska ha en film-bastu-godis-spel-kväll sen när hon kommer hem. =D Och så blir det värsta suprisen på vad hon bestämmer sig för att köpa för Converse åt mig, alltså vilka färger det blir på dem. =D Hon ska få en jättestor kram av mig när jag träffar henne på söndag! <3 =D

Nej nu ska jag ta mig något att dricka, mitt huvud snurrar så himla mycket av religion - sociologiska perspektiv och psykologiskt perspektiv: droger (kan vara i medicinska sammanhang) öppnar upp sinnen och man blir mer mottaglig för mystika fenomen. De etniska grupperna bildas inte från den ursprunliga kulturen utan från det utvecklande samhället. För att man ska förstå sig på en annan kultur måste man vara öppen och respektfull.

Puss
//Rebecka

There's a new love in town

En av de bättre låtar jag hört på länge. Europe står för musik och text och sång! They still got it! =D Var bara tvungen att säga det. Nu ska jag dra iväg på fotbollsträning!

Puss
//Rebecka

Tidig morgon med plugg innan skolan

Ställde klockan på 6.30 igår, trodde jag. Vaknade av att den ringde kl 7.30. Perfekt! tänkte jag. Nu hinner jag ju inte med 8.10 bussen. =( Min tanke var först att jag skulle åkt in till skolan och pluggat där innan jag började kl 13. Men nu blev det inte så. Så jag åt min frukost och pluggade hemma istället. Har redan skrivit hälften av alla anteckningar från föreläsningar och seminarier. Det är så himla spännande med religion!
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka in till Enköping med mamma. Hon föreslog att vi skulle äta lunch där, och det tackar jag inte nej till. =) Så jag tar bussen därifrån sen när det är dags att åka. Börjar skolan idag kl 13 och slutar kl 17. Det betyder att jag är hemme typ 18.15. Riktigt drygt att gå så i skolan, men men.
Ikväll har jag tänkt att träna handboll. Var länge sen som jag gjorde det nu. Men mycket har berott på att jag har låtit skolan gått först och sen fotbollen. Men nu drar ju handbollen igång igen så det är väl dags att börja träna nu. ;)

Nej nu måste jag klä på mig något anständigt. =P

Puss
//Rebecka

Vinst igen!

Match idag igen då! Vinst igen dessutom! Så himla roligt när det går bra. Synd bara att domarn var det mest tragiska jag varit med om. Sämre får man fan leta efter, nästan i klass med stockholmsdomarna i handbollen.

20 minuter in i första halvlek
blåser domarn av för att han har ont i vaden (haltar fram). Frågar oss om vi har något mot smärta. Han får zon och sedan blåser han igång igen.
Sedan haltar han genom hela matchen och ser knappt vad som händer någonstans. En av våra spelare blir typ strypt och domarn säger spela vidare. Sedan gör vi ett mål där bollen går klart och tydligt upp i nättaket, men domarn säger att han är gammal och ser inget och säger att vi ska spela vidare.
Sen blir det halvlek och domarn kommer fram till oss igen och frågar om någon kan tejpa hans vad. (Ska väl här poängtera att vi är bortalaget! Borde man inte fråga hemmalaget om såna saker?) Mia ger honom en linda.
Andra halvlek.
Emma ramlar över bollen när hon ska göra ett inlägg. Domar blåser frispark till andra laget och går sedan fram till Emma.
Domarn: Ärligt nu till mig: rörde du bollen med handen?
Han har då redan dömt för hands.
Emma: Jag ramlade med hela kroppen och jag har ingen aning om om jag rörde bollen med handen.
Domarn: Om du snackar något mer ger jag dig en varning!
Emma: Men jag har ju inte sagt något!
Domarn: Jag ser på ditt kroppsspråk att du inte tycker om det sättet jag dömer på.

Vid ett annat tillfälle dömer han även hands på Emma när hon får bollen på knät, som klart och tydligt är böjt och är det enda som möter bollen. Han gillade henne helt enkelt inte.
Tråkigt när det är såna här domare man får. Men ibland så är det så tyvärr. Nästa match är hemma mot Fjärdhundra och vår sista för säsongen. Kom och titta! =D

Puss
//Rebecka

God natt världen, vi syns imorgon

Jag är skittrött. Det har varit en lång dag på jobbet. Hela dagen har jag längtat hem efter en myskväll; krypa ner i sängen med kanske lite godis och en film. Riktigt så blev det inte, men nu får jag äntligen mysa ner mig mellan lakanen. Åh så skönt. Det känns lite konstigt att jobba fredag och lördagkväll. När jag slutar för kvällen har förfesterna satt igång. Och nu, när jag går och lägger mig har kvällen bara börjat för vissa. På tal om det, en liten hälsning till alla Volvoraggare (ja, jag har också Volvo, men jag är då ingen raggare) som hänger på torget: Sluta gasa utanför mitt fönster. Ni låter inget annat än förjävligt. Och ni håller mig vaken...

Imorgon väntar ledighet, dansträning och middag med älsklingen.God natt med er


//Erika


Morgonstund har muffins i mun

Det har inte hänt mycket alls den här veckan. Det har varit lektioner hit och dit. Jobb hit och dit. Och nu är det om några timmar helg. Och vad händer i helgen då? Jo, jobb HELA lördagen och på söndagen blir det träning. En nästa vecka blir det jobb HELA veckan, så förvänta er inte att höra av mig här. Nu i alla fall, efter en stadig frukost (blåbärsyoghurt med hemlagad müsli och två muffins till det haha) ska jag ta och göra mig iordning. En städrunda måste jag ta också, det ser förjävligt ut här.//Erika


Det kanske är dags...

... att skriva ett inlägg igen. Har väl inte hänt så mycket sen jag skrev sist. Var på krogen i lördags som Erika skrev. Mycket lyckad kväll. Älskavärd återträff med en älskad person. Fika snart ett måste! Kvällens mest lyckade/roligaste var att David var DJ. Hahha! Så himla roligt när både jag och Erika skriker hans namn och pekar på honom. Hahah! Måste sett rätt kul ut. =D Skönt även när han säger innan det är dags att dra: "Det är bara att ringa om det är något, dag eller natt." Blir så glad när man verkligen vet vilka ens vänner är.

I helgen blir det inte så mycket som händer. Jobba på lördag och sen match på söndag, om man ska va med vill säga.

Är så himla sugen på filmkväll! Någon? Fredag, lördag? Ring mig!

Puss
//Rebecka

Man borde

Jag har fått internet! Egentligen för någon dag sen, men jag hann inte riktigt blogga den dagen. Blev överraskad av Christoffer och Jonas som helt plötsligt stod utanför dörren. Fast jag hade pratat med dem en stund senare då de sa att de var halvvägs ner till någon-stad-långt-borta. De blev tydligen inte så glada över min reaktion när de dök upp. Blev så överraskad att jag inte visste hur jag skulle reagera och de hade väl hoppats att jag skulle hoppa av glädje. vilket jag minst sagt inte gjorde. Men jag säger att det är ärftligt.

När mamma fyllde 40 skulle grannarna överraska henne med thaimat. På något sätt så fick de tag i några thailändskor som kom hem till oss och började fixa och trixa i köket. Så när mor kom hem stod tjejerna i köket och hade fullt upp. Mor kollade på dem, sa hej och fortsatte ut ur köket. Haha, man borde ju börja fundera när det står två främmande människor i ens kök. Men nej nej.

//Erika


R.I.P

No more Dirty Dancing! =(//Rebecka


Efterlängtad

Idag fick jag en efterlängtad sovmorgon. Börjar kl 13 (men glöm inte den akademiska kvarten, så egentligen blir det kl 13.15) idag och slutar kl 17 (men ingen akademisk kvart här;P). Visserligen ingen höjdar tid men det är värt sovmorgonen. Har inte sovit så himla bra på senaste tiden. Tror att det beror på att jag vaknar av att jag är sjukt täppt i näsan och kan inte andas. Men inatt har jag sovit nästan hela tiden. Hur skönt som helst.
Dagen idag är att vi ska ha en liten gruppredovisning om ett arbete som gick ut på hur man söker efter information på skolans databaser. Känns lite konstigt att vi skrivit ungefär 3 sidor om hur man använder typ google eller artikelsök (en databas genom Uppsala Universitet). Jag menar, hur svårt är det egentligen? Aja, men det måste göras iaf.

Nej nu ska jag nog äta frukost och sen duscha lite. =)

Puss
//Rebecka

Det trodde vi inte

Utgång igår på Joar med Rebecka, Jennie och Wiklund. Rebecka och jag dök upp väldigt tveksamma. Utgång i Enköping när det är Kulturnatten i Uppsala (vilket vi hade kommit på försent)? Nä det kan ju aldrig bli roligt. Helt folktomt borde det vara. Men jävlar vilken kväll vi hade. Det var t.o.m folk där. Och som vi dansade allihopa. Eller ja, jag kan ju inte tala för Jennie och Wiklund för de försvann titt som tätt så riktig koll på dem hade vi inte. Kvällens överraskning var David som tydligen jobbar som DJ där. Kvällens mindre roliga händelser var när jag snubblade och föll (nästan) pladask i en sandhög. Och den äckliga killen som inte förstår det mänslika språket. Fattade inte ens att vi inte ville dansa med honom när både Rebecka och jag puttade bort honom. Pucko. Så vi puttade honom en gång till och sprang därifrån. Annars tackar jag för en jättehärlig kväll som inleddes med drunken dance-dansen och struttsgång (bevis på det finns iform av små filmklipp som vi inte bjuder på här).

  

Hade tyvärr inte så många roliga bilder, men kanske dyker upp när jag tiggt lite från Jennie ;)

//Erika


Jag blev sugen på Biff-chung-jong

Kollar på Idol just nu. Fan va kul det är asså! Älskar juryns kommentarer. =D En asiatisk kille kom in, lämnade fram ett varsitt papper till dem med en låttext - på hans språk (lät som japanska?), och börjar sjunga. Juryn försöker följa med när Laila utbryter: Asså du ja har tappat bort mig. Sen hör man lite i bakgrunden hur Andreas säger - jag blev sugen Biff-chung-jong (fråga ej staving=P). Så jävla skön snubbe!!! =D

Btw så har jag nu skaffat mig Skype så jag kan prata med lilla Sara där borta i väster. =) Jävlar vad vi ska snacka nu asså!

Nu börjar Idol igen! =D

Puss
//Rebecka

Jag är här hela tiden

Ja, jag är hemma hos mor och far igen. Har man inte så mycket annat för sig på dagarna så blir det lätt så. Plus att jag glömde min sås här. Och att jag behövde kolla upp alla bussar och tåg inför i helgen. För då är det nämligen dansstart. Jag kör igång hårt och tar tre lektioner på söndag. Tre och en halvtimmes dansandes. Nice. Extra härligt är det att vi ska ut på lördag. Vi ska återigen till det där Joarstället, som min naturlärare hela tiden drar en massa skämt om. Om ni inte visste det så är Joar en katasylator (nej jag vet inte hur det stavas, men en sån där som sitter i en bil). För övrigt är alla andra krogar också det. Enligt min lärare.  

Nä, nu ska jag testa ringa Alex och se hur hon haft det i Grekland.//Erika

"Sometimes it just happens to be that way"

Imorse vaknade jag i panik. Jag ville inte gå upp, fast jag redan sovit tio timmar, för jag hade ingeting däruppe som lockade. Inte ens frukosten. Tur är att jag hade lektion så jag vart upptvingad. Jag tvingade mig även igenom lektionen, fast när vi väl satte igång blev det genast intressant. Det trodde jag inte, att jag skulle gilla Naturvetenskap. Under lektionen fick jag dock panik igen, smsade Jennie för att se om hon ville ta en fika efteråt. Det ville hon. Efter fikat tillbaka i lägenheten kände jag av den där paniken igen. Så jag tvingade mig att sortera massa papper och sedan dammsuga. Det gick inte över. Jag kände mig lite sällskapssjuk och cyklade hem till mamma. Och här har jag vart resten av dagen haha. Så det kan gå. Vi har suttit och pratat i timmar, gått med Zingo och kollat på parkerna i ännu fler timmar och nu har jag passat på att låna Internet innan jag ska ta och cykla hem igen.

Tur att jag blev lovad massa jobb idag inför helgen och nästa vecka. Annars hade jag blivit tokig.En bild från förra helgen när vi visade tjejerna Enköpings uteliv - haha


//Erika

 


Låter bilderna tala för sig själva

Var till Furuvik igår som sagt. Men istället för att berätta vad som hände och vad vi såg, så läter jag helt enkelt bilderna tala för sig själva. =)


Puss
//Rebecka

Äntligen!!!

Nu är det ÄNTLIGEN helg! Ikväll blir det chill eller kanske en bio... vet inte, det är inte riktigt bestämt än. Pappa och jag är hemma själva för mamma ska på kräftskiva med sina kompisar. =) Idag gick jag i skolan i typ 4 timmar och fick under den tiden veta hur man sätter in citat i ett PM, det var allt i stort sätt. Men men, det är ju inte alla som vet hur man gör det. ;)
Längar tills imorn lite grann faktiskt. Ska bli så himla mysigt att åka iväg en heldag till Furuvik - kolla på djur och åka karusell. =D Ska få med Erika upp i någon spännande attraktion. Hehe ;) Kameran ska självklart med.

Nej nu kom mamma hem. Ska vara lite social med henne innan hon drar iväg på skivan. =)

Puss
//Rebecka

When the lights go of

Lill-lördag idag då och jag sitter hemma under mitt täcke och tittar på tv. Det är något spökprogram på Zone Reality. Vet inte om jag tycker att det är så spännande men finns inte så mycket annat att titta på.
På lördag ska jag åka till Furuvik med mamma, pappa, Erika, Melina och Hannes. Det blir en heldag på Parken Zoo och tivolit där. Kostar bara 50 spänn och då får man resa dit och åkband på köpet. Rätt schysst tycker jag. Blir nog en väldigt mysig dag. =) Sen på söndag har jag fotbollsmatch mot Bålsta FF på Skogsvallen. Ska bli kul. Jag tror nog att det blir en tuff match, men jag tror även att vi har en chans att vinna. Vi spelade så himla bra i söndags mot Knarrbacken. =)

Puss
//Rebecka

RSS 2.0