Hemm igen

Nu är jag äntligen hemma i Sverige igen. Har haft en otroligt mysig vecka med familjen och självklart Thomas! (<3)

Imorn ska jag med Erika till Bresse å glassa lite. Kan ju säga att brännan behöver bättras på en aning.

Nu ska jag bara njuta av kvällsvärmen som är otroligt skön - sval och alldeles lagom.

Puss
//Rebecka

Ute i den fina solen


Det har blivit lite dåligt med uppdatering under helgen (som vanligt kan jag tänka mig). Men nu är det såhär att jag har jobbat. Jobbat, jobbat, jobbat. Fredag, lördag, söndag och söndagkväll. Ingen tid alls till blogg och liknande. Eller jo, såklart det fanns tid, men den tiden la jag på Rebeckas present. Jag vet, det är typen månad tills hon fyller men när jag kom på vad jag skulle ge henne så satte jag igång på en gång. Så det har jag pysslat med i helgen.

Nu måndag och tisdag är jag ledig. Underbart. Igår gick dagen åt till att fixa pass (snart åker vi till Turkiet wiiie!), träna och shoppa. Shoppade en massa. Åkte in för en bikini och flipflops, men kom hem med bikini, badshorts, linnen, t-shirt och en jacka. Tänka sig. Idag, tisdag, blir det lugnt. Har städat lite, lite smått börjat packa inför flytten (jäklar vad med skräp man har liggandes) och nu passar jag på att njuta av solen. Christoffer som är på Gotland i veckan får inte komma hem brunare än mig, icke sa nicke. Tänk på det nu, sötnos.

Årets första dopp blev av i söndags. Jag och far åkte in för ett snabbbad. Höll på att dö efter jobbet, var så varmt. Riktigt skönt var det i vattnet i alla fall. Eller ja, vi begöver ju inte överdriva. Det var lite kallt, men skönt.

Nä nu ska jag ut i solen igen. Tänk va varmt det är =)

//Erika


Suomi

Sitter här i Suomi-land och skriver lite. Bredvid mig har jag en söt liten Thomas som är lite lagom trött efter en dag i Tammerfors. =) Själv gjorde man några fynd: en skinjacka, ett linne och ett par brallor, och sen när vi gick in på Carlings var min kusin där så lite rabatt fick jag på en tunika som jag tittat på flera gånger men tyckt att den varit för dyr. Men nu köpte ajg den. =)

Vi har just ätit mat hos min farbror och jag tror att fikat står och väntar på oss just nu. (De har ju tillgång till Internet så därför passar jag på att kolla mail osv;))

Det är stekhett ute så man svettas typ så fort man tar ett steg.
Imorn ska jag å Thomas dra till Haapasari och kolla på lite grymma Bikers & Trikers. (Bilder på det kommer)

Nu - fika: Rabarberpaj och vaniljsås! =)

Ses sen igen när vi kommer hem.

Puss
//Rebecka

Det blev en promenad åtminstonde

Sommar o sol, vi har korta kjol. Minst sagt. Det är stekhett ute. Och här sitter jag som värsta datanörden. Men jag ska säga er, att så var inte planen. Jag är i Stockholm och hälsar på Christoffer, som jobbar hela dagarna. Så idag har jag roat mig själv. Planen var lite shopping och sen skulle Alex och jag dra till ett utomhusbad här i närheten. Alex bangade imorse och shoppingen gick åt helvete. Jag var några timmar och gick runt i affärer, hittade INGENTING! Jo, ett par jeans jag inte hade råd med. Trodde de var på rea men så var tydligen inte fallet.
Så jag åkte besviket ifrån stan, handlade en tidning påvägen och hamnade tillslut i en park. Där har jag sedan suttit och läst min tidning i några timmar. Tillslut blev jag kissnödig. Så nu är jag tillbaka i lägenheten med beslutsångest. Är det okey att gå och lägga sig i sängen och läsa när det är så varmt och skönt ute? Jag tror nästan inte det. Jag får nog tvinga ut mig i någon timme till.

//Erika

Midsommar, från dag ett till dag tre

Nu kommer det som alla har väntat på. Eller inte. Men ett inlägg om midsommar blir det i alla fall.

Självaste midsommaraftonen spenderades först med Christoffer och sen bar det av hem till Alex. Efter tre timmars resa (!!) kom jag äntligen fram, dock försenad så jag fick käka middag själv som vanligt. Men jag var döhungrig så vid de laget högg jag in och brydde mig inte. Resten av kvällen åts det tårta, godis och drack goda drinkar. Tjejerna och jag hade inget planerat för kvällen så det slutade med att vi ringde dit lite folk och spelade spel och grejer. Blev rätt lugnt, men väldigt trevligt var det.
   


Jag sov över hos Alex och vaknade på midsommardagen med henne halvt över mig (hon sover tvärs över hela sängen). Hon var helt död så jag tog mitt pick och pack och gjorde ännu en tre timmars resa bort till Björklinge. Där mötte jag upp Christoffer och hans grabbar. Vi drog till nått Björkis där det var en dragkamp på gång. Lagen var utklädda till lustiga saker. Mina favoriter var "Slavarna" som gjorde entré ihopsatta med en stor kedja och med en snubbe som gick och piskade dem i ryggen. Tyvärr var de inte så bra på dragkampen bara.
   På kvällen drog vi hem till Palm och grillade och käkade. Väldigt sent dök även Lillan och Alex upp. Efter att ha haft det lite mysigt på verandan allihopa kom någon på ideén att vi skulle ta traktorn ner till Björkis. Och så blev det. Någon ringde till någon och vips så stod en traktor utanför. Vi alla hoppade upp på flaket bland höbalar också var vi iväg. Kändes som en liten flashback till studenten. Roligaste var Palms mor och hennes väninna som för en tio minuters färd hivade upp en flaska rött och stod med grabbarna på flaket och sjöng var ska vi sova inatt. Haha. Skitroliga.
   Framme på Björkis blev det öltält, där de hade noll koll på pengarna i baren. Alex betalde inte för sin cider, istället fick vi femtio kronor. Skumt. Sen blev det lite bugg och dans. Och i slutet av kvällen hoppade vi upp på den satans karusellen. Hela jag är blå och öm efter det. Mosades av fart och Christoffer in i stålstängerna och bara gallskrek. Christoffer tyckte karusellåkningen var väldigt rolig tills han upptäckte att jag skrek av smärta och inte av glädje. Tur som är var han stark som en oxe och kunde hålla emot resten av färden så jag slapp bli helt mos. Då hade väl benet gått av eller nått xp

   




två dagars festande avslutades såhär:





   
Med stekta ägg och macka, mums =)
Sen blev det en två timmars resa hem. Åkt buss en halvdag denna helg XP


//Erika

Jag vet vad ni gjorde denna sommar


Jag hade tänkt skriva ett inlägg om midsommar och dess två fest dagar, men jag fastnade på andras bloggar. Så nu vet jag hur ni firade. Hur jag firade får ni veta imorgon, nu ska jag gå och lägga mig. Man blir trött av midsommar.

Här har ni ett tjuvkik på morgondagens inlägg:

 
Den livsfarliga karusellen som färgat mig blå. Och sedan jag och Alex på ett lastbilsflak.
(bildera har jag snott från Lillan, som redan hunnit göra sitt inlägg om helgen)

God natt med er!

//Erika

Dags igen

Ja då var det väl dags igen för mig att uppdatera läget lite. Finns egentligen inte så mkt att säga. Midsommar firades hos Thomas. <3 Mysigt var det. =)

Nu håller vi på att lyssna på lite musik han och jag hos mig. Och så städar jag väl lite och så ska jag packa, för vi ska åka till Finland imorn med mor å far. =) Kommer bli grymt trevligt att Thomas följer med. =) <3

Nej nu ska jag tydligen gå ut och städa bilarna. Blir ett inlägg lite senare ikväll kanske. om jag orkar vill säga. ;)

Puss
//Rebecka

Den tekniska jävla utvecklingen


FUCKING JÄVLA TEKNIK HELVETE!!!!!
Jag försöker anmäla mitt kontonummer till skatteverket så jag kan få min förbannade skatt någon gång. Tror ni de har gjort det snabbt och enkelt? Nej nej. "Du måste ha en e-legitimation"  och "såhär skaffar du en e-legitimation. Och det är massa steg hit och dit innan jag får min legitimation. Sen ska den aktiveras också. För att aktivera den måste jag ladda ner det och det programet. Och när jag har laddat ner, ja då blir det något fel och hela webläsaren stängs ner. Helt jävla underbart. Så jag prövar igen. Laddar ner allt en gång till. Knappar och trixar och  har mig. Samma resultat. Så, skatteverket!!! Varför inte göra det enkelt med en helt vanlig jäkla blankett att fylla i sina uppgifter och nummer!!?

Inte nog med det. När jag ska publisera det här hatinlägget till skatteverket (och nordea) så händer något knas så hela texten försvinner förutom första meningen. Idioti.

Och nu hinner jag väl ändå inte fixa någon e-legitimation, för jag börjar jobba om en timme. Och det är dags att klä på sig, fixa lunch och sådant där tråkigt. Sen cykla iväg och inte komma hem förrän halv tio. Jippie.

//Erika

Snart ett "adjö bbqvillage"


Nu kan jag inte hålla mig längre. Allt är inte klart. Kontraktet är inte påskrivet, men mor och far är iväg och fixar det i denna stund. Så får hoppas att allt går som planerat. I alla fall, den 1 Juli börjar renoveringen av min alldeles egna lägenhet!! Wiiiehooo!



//Erika

Bättre sent än aldrig!

Asså jag känner mig så dryg som inte skriver så ofta... men det är för att jag nästan aldrig sitter vid datorn längre. Men iaf...

Ikväll var jag i Stockholm med Thomas (mitt lilla hjärtegull). Han var sugen på bio så vi stack till vår underbara huvustad. Han bjöd mig på mat och bio. Det var jättemysigt. Hur underbart som helst. =)
Längtar till midsommar gör jag också eftersom den ska firas hemma hos Thomas. =) Så himla kär i honom om ni inte redan märkt det. ;)

På tisdag nästa vecka åker jag till Finland till min älskade farmor. Förhoppningsvis kan Thomas också följa med om han får ledigt vill säga.

Erika, jag håller fullkomligt med att vi måste styra upp grillningen. Är samma datum som vi pratade om tidgare fortfarande aktuellt? För vi kan iaf fortfarande vara hos mig. =)

Puss
//Rebecka

En hemlighet

Jag har en hemlighet för alla er bloggläsare (okey inte alla, någon enstaka kunde jag inte hålla tyst inför). Men det är i alla fall en super spännande hemlighet. En hemlighet jag inte tänker avslöja förrän vi skrivit på kontrak... hmm... förrän allt är avklarat. Spännande va? Jag tycker så :P

//Erika

Hade blivit en snål sommar


Nu vet jag varför jag inte fått min skatt. Mitt jäklans konto är inte anmält till skatteverket. Där trodde jag att hela sommaren rök eftersom de pengarna är de jag ska ha att leva för i Turkiet. Det hade bara vart att spara varenda liten slant jag tjänat fram tills avfärden, vilket inte hade vart mycket. Då är det tur att man har mor och far som lånar ut pengarna till mig. Nu kan jag parta hela sommaren och i Turkiet. Fast å andra sidan, hur kul är det här vädret? Man blir ju inte så sugen på grillfest precis. Förresten Rebecka, vi måste styra upp vår grillning :P

//Erika

Vårat älskade bbqvillage


För er som aldrig varit i Grillby ska jag nu ge er ett citat från ett samtal tidigare idag som beskriver ungefär hur stort det är här.

Jag: Jag ska jobba på ett boende i Grillby i sommar.
Nyinflyttad Grillbybo: Jaha, vart i Grillby ligger det?
Jag: Du vet vägen till affären? Om du åker mot affären och bla bla bla bla...
M: Det hörs att det är Grillby. "Vägen till affären."
Kille: Haha. Du vet Grillby, det finns bara två vägar. Och den ena leder inte till affären.

//Erika

Am I the only one?


Varför får alla andra tillbaka på skatten nu för och inte jag?
Jag börjar bli orolig...

(och jag ska ha tillbaka, det är inte det att jag tror att alla får en massa pengar)



//Erika

Sovandes på en matta


Jag har en röd fin matta på mitt rum. När Zingo är på besök här inne gillar hon att ligga och mysa på den. Det värsta är att mattan drar till sig hår som ett hårätande monster. Så som mattan ser ut efter att Zingo legat på den är det förvånande att hon inte går därifrån pälslös.
   Så idag efter jag städat vek jag ihop mattan så den inte skulle bli hårig inför imorgon då de ska komma och kolla på huset. När Zingo nu under kvällen tittade in på mitt rum satte hon sig mitt på mattan och blängde på mig. Precis som om hon ville att jag skulle veckla ut den. Jag försökte tala om för henne att hon hårar ner och tillslut gav hon upp och la sig ner, trots att den var ihopvikt. Sötnöt.


Ser mysigt ut

För övrigt så har vi lagt ett bud på "min" lägenhet, den jag var och kollade på i tisdags. Spännande. Nu får vi se hur det här slutar.

//Erika

Fin besök


För några dagar sedan var jag ute och gick med Zingo. När vi kom hem öppnade jag upp dörren och lät den stå på glänt ett tag. När jag senare kommer tillbaka ser jag Zingo som sitter och stirrar upp i taket. Skitskumt. (För er som sett poltergeist (ingen aning om stavning) så kom jag genast att tänka på när hunden ser ett spöke och står och skällar på en vägg, läskigt) Men när jag själv tittar upp så ser jag en liten pippifågel som har satt sig på våran dörr (de var inget spöke). Han var inte rädd han inte, våga komma så nära både människa och hund. En fågelhund dessutom, vars stora dröm i livet är att få fånga en fågel.




Söt va?


//Erika

Liten uppdatering...

Först ska jag väl säga grattis till alla studenter 2009! =D Välkomna in till "the real world"! Synd bara att Sverige i dagens läge inte är det bästa landet att ta studenten i. "Vi ska se till att alla får jobb!" - Moderaterna... yeah right! Var fan är alla jobben?!! Se nu hur Sverige ser ut ni som har röstat fram denna regering!!! =( Not good!

Ja ja... På fredag är det Maddes tur att ta studenten. =) Ska dit redan på torsdag eftersom Madde ska på champangefrulle redan kl 7 på fredagen. (!!!) Det betyder att jag måste gå upp typ halv sex för att locka hennes hår. =P Tur att jag kan gå å sova igen sen. Tror Thomas inte kommer upp å håller mig sällskap medan jag fixar med håret, han sover nog vidare.

Idag har jag jobbat lite iaf. Går träning för kassan. =) Rätt kul faktiskt. Tre timmar idag, fem timmar imorn och sju timmar på onsdag. Cash, cash, cash!

Imorn efter att jag har jobbat ska jag möta upp Thomas i Uppsala. Vi ska köpa studentpresent yill Madde. Vet inte riktigt vad vi ska köpa så vi får se vad det blir. ;)

Nu ska jag kolla på Pimp My Ride... =P

Puss
//Rebecka

Nu måste jag skynda


Inte nog med att mor och far kastar ut mig. De tänker kasta ut mig till Säv(j)a. Fan heller. Ska jag flytta från landet till ödemark? Eller Örsundsbro? Jag kan ju inte bo i Örsa heller. Nej nej.
   Men imorgon ska jag på visning av en lägenhet. I Enköping. Verkar vara en rätt mysig lägenhet, efter att jag har fått lägga händerna på några färgburkar och penslar. Vi får se, vi får se...

F: ...så ska du med och vara ivägen också.
J: Men jag ska inte vara ivägen. Jag ska bara... sitta bakom min skärm i vardagsrummet. Jag kommer bara fram för mat och toalettbesök.

Hur som helst, jag hoppas på lägenheten vi ska kolla på imorgon. Väldigt nära till stan (för de som kan kalla Enköpings torg för stan) och ännu närmre till bussen bort från stan. Alltså, nära till buss och minishopping. Nära från krogen. Nära från nattbussen.

Jäklar, vad tiden drar iväg! Måste gå på en kall promenad med Zingo nu! Eller ja, för en halvtimme sen...

//Erika

En snabbis


* Studenten i fredags var skitkul. Alex blev dränkt i öl, släkten glömde alla gossedjur att hänga runt halsen hemma, bara hennes kusins pojkvän kom ihåg och räddade alla genom att springa in och köpa en flaska champange till henne istället. Mottagningen var mys, god mat. Utgången var skoj. Toktrångt på dansgolvet och tokhög musik bara.

* Seg på lördagmorgonen, men vi tog oss upp. Åkte tåg och buss och bil i en evighet för att hamna mitt ute i skogen, i Christoffers stuga. Vi såg ett rådjurskid, bara några dagar gammalt. Skitsöt!

* Sol och mys ute i solen och den iskalla vinden på söndagen. Åkte fyrhjuling och sköt med något sorts gevär igen. Spännande. Lyckades få röda fina kinder efter att ha sovit ute i solen.

* Utkastad håller jag på att bli. Mor och far flyttar med bror efter sommaren. Jag hade ju tänkt flytta med, spara pengar och resa. Icke. De vill tydligen inte ha mig bakom en skärm i vardagsrummet. Fast egentligen har jag ju inget emot att flytta, jag flyttar mer än gärna. Men jag hade ju tänkt resa...

* Kurs blir det imorgon. Något för hemtjänsten där jag ska jobba i sommar. Blir nog en lång dag.

//Erika

Tänk att för ett år sedan...


Tänk för ett år sedan, hur nervös och förväntansfull man var. Så var det i och för sig varje år vid den här tidpunkten. Dagarna innan sommarlovet. Då alla lektioner i skolan plötsligt blev slappa eller inställda. Då man satt ute i gräset med klassen och fikade. Sista veckan innan sommarlovet är härligt skön.
   Men förra året var speciellt. Förra året var det sista veckan innan studenten. Det var extra skönt och spänningen gick nästan att ta på i klassrummet. Jag kommer ihåg de sista dagarna. Vi satt ute i gräset med klassen, fikade och spelade kubb. Lektioner var knappast ens att tala om. En dag dök Desse, jag och Robin upp till skolan med kassar fyllda av cider och öl. Vid fotbollsplanen slog vi oss ner under lite halvt irriterade blickar av lärarna och avundsjuka (och av vissa chockade) blickar av eleverna. Så satt vi där och kollade på matchen mellan lärarna och oss treor. Vi vann - har jag för mig. Efteråt satte vi oss i stadsparken och bara njöt. Njöt av solen, livet och av att studenten snart var här.
   Och snart var den här. Studenten. En av de roligaste dagarna någonsin. En dag som bara kommer en endaste gång. Som man önskar att man fick uppleva flera gånger. Det blir ingen mer chamangefrukost utanför skolan. Ingen mer sång och dans av lärarna. Ingen mer allsång av elever med vita mössor. Inget mer sjungandes på tåget påväg ner till stan. Inget mer gapandes och skrikandes på ett lövklätt flak. Ingen studentmottagning. Ingen jublande fest på kvällen. Inget hav av vita mössor. Ingen gråtande Rebecka som kastar sig runt halsen på en och skriker Erika, vi har tagit studenten!! 
  
Eller, ja, klart allt det där kommer igen. Men inte för mig. Nu är det andras tur. Kusinen och hennes kompisar i år. Bror min nästa år. Och man kan väl inte göra annat än att hoppas att de får en lika kul student som jag hade.





//Erika

Regnigt pissväder!

Fan va jag hatar såna här dagar när det regnar så sjukt mycket. Igår var det strålande solsken och var riktigt varmt å skönt. Idag är det helt tvärtom. =( Regnigt å kallt som fan. Sitter med raggsockor, som Mummi, stickat på mig.

Vecka 26 blir det förmodligen resa till Finland. Om jag kan byta på jobbet vill säga. Hoppas hoppas. I så fall åker vi direkt efter midsommarafton.

På torsdaga har jag min sista tenta för den här terminen. Skönt som fan.

Sen är det sommarlov.. =P

Puss
//Rebecka

Bland blommor och bin


Visst är det härligt och soligt ute? Jag roar mig med att städa och plocka blommor. Har visning av huset idag så då måste det vara fint. Men jag tänkte också hinna med en promenad med Zingo, en fika med Rebecka, en sväng till gymmet och sen åka till Christoffer efter allt detta. Fullt upp med andra ord. 

  
Lite buketter jag gjorde förra veckan. Vart lite rastlös av att gått hemma så mycket så något måste man ju pyssla med ;)

//Erika

RSS 2.0