Ja, så gick det

Det vill sig inte riktigt.
Jag försöker och försöker lägga upp bilderna från juldagen, men icke.
Hela internet hänger sig?

Ett försök till sen ger jag upp och kryper ner framför tven istället.


Det är lite smått öde här

Det kanske inte verkar så här, men vi överlevde juldagen.
Bara så att ni vet.


//Erika


I år kör vi igen

I år är det dags igen:



Fast ikväll är vi tre stycken. Och i år ska va vara tomtemor och tomtenissar.
Önska oss lycka till.
Nu blir det julmat och julklappar.

//Erika


God jul

God jul!


* * * Låt inte röda prickar förstöra stämningen * * *

Det blir en upprepning efter mindre än en vecka. Broder min föreslog att vi skulle dra och se på Avatar 3D, så så blev det. På fredag i Uppsala. Hela 150 kr/biljetten kosta det så jag hoppas att den är bra.

Imorn är det jobba som gäller - kl. 10-19, i kassan. På tisdag och onsdag jobbar jag i Minihuset men samma tid. Jobbar på Julafton också men kl 10-16.20 och i kassan. Det kommer inte bli så mycket bloggande med andra ord. Så ni vet att jag inte försvunnit. ;)

Dagens person(er):
Idioter som kör som på det mest idiotiska sätt som finns. Scenario: Det snöar ute (inte lite men så där så att man måste köra saktare än vanligt) och den enda sidan som är körbar är den högra sidan, den andra har asmycket snö. Ändå finns det idioter som har sjukt bråttom och ska köra om, helst så nära som möjligt min bil också. Sen när de kört om så ska de svänga tillbaka till rätt körfält, då gör de det direkt och inte 50-100 meter framför som man egentligen borde göra. Massor av snö flyger framför min vindruta och jag har inte en chans att se vart jag kör. Ska de försöka ta livet av mig? Så nästa gång du ska köra om på ett körfält - vänta med att köra tillbaka till rätt körfält tills du är långt framför och vet att det inte är någon fara för bilen bakom.

Nu ska jag kolla på LA ink med mamma.

Puss
//Rebecka

Avatar

GRYM film! Vill se igen, kommer se igen, SKA se igen! Så mamma - jag lovar att vi ska se den!

Tack Frida för en mysig spontan kväll. =)

Nu - Stardust på TV4.

Puss
//Rebecka

Diamanter i mörkret

När jag kom hem från jobbet igårkväll var det 20 minus! Det var jättevackert ute när bilens strålkastare fick frosten att gnistra i mörkret, men jag var övertygad om att inatt fryser jag ihjäl. Jag har så fruktansvärt kallt i lägenheten min och när det är minus ute då fryser man inne också. Så jag förberedde mig väl, jag bäddade ner mig i inte bara i mitt goa täcke utan också överkastet och på det kastade jag på en filt. Så inatt var det varmt och gott.

Idag ska den sista julshoppingen ske - förhoppningsvis. Jag har lite brist på ideér. Eller snarare, vi har satt ett pris redan på hur mycket klappen ska kosta och allt jag hittar kostar lite mer eller lite för lite. Irriterande. Så nu ska jag ut i julstressen hade jag tänkt och ut i vinterkylan. Är jag bara lite avundsjuk på Alex som ligger på en strand i Egypten just nu? Nä, inte alls, inte alls.

//Erika

Det får bli en liten

Dagens citat:

"Framtidsforskning är konsten att klia sig innan det börjar klia."
- Peter Sellers




Puss
//Rebecka

Då får det vara

Nähe? Nä nä. Jag ger upp.
Nu ska jag steka korv istället.


//Erika


Det får bli en annan dag

Åh vad glad jag blir när man vaknar på morgonen och möts av det vita. Genast känner man sig lite gladare. Borta är det där gråa och trista. Solen lyser t.o.m idag. Idag hade det varit perfekt väder för att gå ut. Kanske leka liten igen? Åka pulka och bygga snögubbar. Och när man är helt stelfrysen går man in, dricker varm choklad och äter hembakta lussebullar. Låter inte det mysigt? Jag får lite dåligt samvete av att sitta här inne, men jag har lite pluggande att ta itu med och ikväll blir det jobb. Inte riktigt lika kul som att vara ute och leka i snön.


//Erika


Asså jag vet

Illa Rebecka, illa!
Jag lovade mig själv att jag skulle försöka skriva varje dag. Men det har varit så mycket jobb och så mycket plugg så jag har faktiskt inte hunnit och så har jag inte haft orken till det. Lessen för det.

Imorn är det lååång dag i skolan. Börjar 10.15 och slutar 17.00. Visserligen är det en tvåtimmars föreläsning först och sen tre timmars lunch, men det är rätt jobbigt att ha för lång lunch.
Sen efter skolan bli det till att dra hem fort och sen äta mat, packa väskan och dra upp till Nordiahallen för samling till match. Matchen är i Märsta och börjar kl 21. Så det kommer hinna bli sent innan man kommit hem. Tur att jag är ledig på torsdag. Men jag ska gå upp i tid så att jag får något gjort - plugga med andra ord. Sen kanske det dyker upp nån överraskning, men det tänker jag hålla hemligt tills på torsdag. =)

Idag då, ja som alla redan kanske lagt märke till så är det drygt tre decimeters snö ute! =D Underbart för vissa och för andra är det elände. Jag har nog halkat ca 5 gånger innan jag hann komma till skolan (och då är det bara typ tio minuter från bussen till skolan) och sen när dagen var slut gick jag till bussen och lekte "Bambi på hal is". Lyckades ändå hålla mig uppe hela vägen även om jag höll på att ramla vissa gånger.
Sen när jag har fem meter kvar till dörren hem hinner jag halka två gånger. Great!!

Så som ni kanske kan förstå så är Dagens idag Dagens sak: Snö!

Puss
//Rebecka

Ibland drabbas man av glömska

Jag glömde! Min tredjeadvents-bild!



Nu ska jag och älskling äta lussebullar.


//Erika


Jag vill säga God natt, men känns lite tidigt

En sak kan jag säga, det är skitjobbigt att man nästan somnar så fort man ska plugga. Man får inte så mycket gjort då. Se, nu har jag suttit här i snart en timme för jag tänkte att "jag tar en kort paus". Den blev inte så kort. Jag är bara jättetrött idag. Förstårligt om jag var det igår efter några timmars sömn och sedan lussebak hela dagen. Men idag? Nej, detta är inte okey.


Bild från våran vip utgång


//Erika

 


Har man inget bättre för sig kan man ju ljuga

Ja, igår blev det Vip i Uppsala för mig och Rebecka. Gamla Lotus, härliga tider. Det kändes skönt bara att vara tillbaka. När vi steg in genom dörrarna skrattade vi och var glada över att vara där igen. Så kollade vi oss omkring. 35+ överallt. En vinglig skabbig man kommer fram och frågar om vi vill dansa. Vad fan har vi hamnat?

Usch så roligt vi hade. För efter chocken och efter någon timme var vi inte längre ynst på dansgolvet. Efter ett tag strömmade folk i vår egen ålder in. Så det blev en härlig blandning. Vi hade jättekul. Drack goda drinkar, dansade, diskuterade högstadiet med en snubbe som ville ta bort det helt och vi blev förföljda av en skitläskig kille. Det känns som om förföljelse börjar bli det senaste sättet att ragga, eller är det jag som inbillar mig? Säger tjejen nej? Förfölj henne till hon ger sig. Usch, läskigt.

Innan Vip så tog vi oss en cider på Red Room. Där bjöds det på skratt vill jag lova. Två små pojkar kom fram och trodde de var tuffa. Så fort de satte sig vid oss kände vi ett stort ååhnej och när de öppnade munnen insåg vi att allt bara var struntprat som kom ut. Vi kallar dem Polisen och Militären.

Polisen: Jag hatar poliser! De är efter mig för jag har gjort massa skit och bla bla...
En stund senare.
Erika: Jag pluggar till polis.
Polisen: Jaha, eeh... Alla poliser är ju inte dumma.

Rebecka: Ni är lite för unga. Faktiskt så skulle vi kunna säga att ni är fyra år yngre än oss, för killar ligger efter två år i mognaden.
Polisen: Men jag tycker inte att åldern spelar någon roll.
Erika: Spelar ingen roll? Ni är lika gammla som min lillebrosa!? Det känns lite fel...

Militären: Jag håller på att utbilda mig till militär.
Rebecka: Jaha, så du har gjort lumpen? Vilken grad?
Militär: Eeh... Grad. Fot(någonting)
En stund senare.
Militär: Jag läser till snickare på gymnasiet.
Rebecka: Vänta lite, du är 18, har muckat från lumpen och går på gymnasiet. När gjorde du lumpen egentligen?
Militär: Något år sedan.
Erika: Så du var typ 16 när du gjorde lumpen?
Militär: Ja, något sådant.
Rebecka och jag brister ut i asgarv.
Militär: Nej, nu sa jag fel. Nu skämmer jag ut mig här.
Rebecka: Ja det gör du. Du kan omöjligt ha gjort lumpen om du är 18. Nu knäckte vi dig. Du har inte alls gjort lumpen. Du ljuger ju.
Polisen: Okey, han ljuger. Han går ett program där man får lära sig att gå som militärer.
Rebecka och jag asgarvar igen och går därifrån.
Rebecka: Lycka till med lumpen.

Bäst var att vid bordet brevid satt ett annat killgäng som nog insåg lite tidigare än pojkarna att de var chanslösa. De satt och skrattade och tjuvlyssnade.

//Erika


Yes we will

Ikväll är Rebecka och jag (på) VIP.
And we shall dance all night.


Shit shit shit!

Tori och hennes Australien ska spela mot Sverige i handbolls-VM!!! Hur coolt är inte det?!?! Asså jag dööööör! Fan vad jag ska heja på dig Tori! Kommer ha plakat! =D HEJA HEJA TORI!!!!

(Kommer sändas på TV4 sport för den intresserade. Tider ej klart än, men lördag, söndag eller måndag.)

Puss
//Rebecka

Det är pepparkakor i mina drömmar. Och glass.

Det här inlägget har fått mig att drömma. Inatt drömmde jag att jag hittade ett storpack med glass. Jag var överklycklig, klämde i mig tre stycken. När mamma kom hem (ja, jag bodde hemma i drömmen, faktiskt så bodde vi på en bergstopp) dansade jag fram till henne med en glass i handen för att visa vad jag hittat. Jag var överklycklig. Den fanns i olika former också. Som strut t.ex. Fast struten var inge god. Den smakade inte pepparkaka.

Besatt? Jag vet inte. Men jag ska nog dra ner på pepparkaks-ätandet en aning för säkerhetsskull.

//Erika

Morgonstund har saft i mun

Ibland när jag vaknar på morgonen har jag en låt på huvudet (eller på hjärnan, i hjärnan eller hur man nu säger, jag säger på huvudet). Bara sådär. Poff bang, god morgon, så börjar mitt huvud nynna på en låt. Det är rätt jobbigt ibland när det dyker upp en låt man inte gillar. Som idag, idag började jag dagen med att repetera om och om igen: saft, saft, hallonsaft, den bästa saft man nånsin haft. saft, saft, hallonsaft, den bästa saft man nånsin haft. saft, saft, hallonsaft, den bästa saft man nånsin haft.

Irriterande? Ja.
Nu ska jag sätta på någon bättre musik så den försvinner.


//Erika


Dagens händelse:

Jag har klippt lugg! Är väldigt nöjd med resultatet. =)



Puss
//Rebecka

Ibland blir det bara så

Jag startade datorn för att göra någonting. Jag kommer inte ihåg vad.
Så jag tänkte skriva lite här, men kommer inte på någonting vettigt.

Någonting säger mig att allt kommer komma så fort jag stängt av datorn igen.


//Erika


Minä rakastan sinua <3

Jag vet att jag inte skrev igår. Inte bra av mig! Sorry... men Erika har iaf skrivit så det har inte varit helt dött.
Jag ska då berätta för er att jag ska klippa mig imorn. Eller nja, inte jag själv utan Amanda ska göra det. Ska klippa lugg igen. Ska bli rätt skönt att bli av med den långa som jag inte gör något med iaf. Blir inte så mycket på längden, bara topparna och lite uppklippt. =) Så då kanske jag kan göra frisyrer igen. =)

Då till Dagens då... har varit svårt att hitta på något eftersom det inte hänt så mycket idag. Bara det gamla vanliga. Så då fick det bli en ganska enkel grej men oj så betydelsefull!

Dagens tanke:
Dagens tanke skänker jag till min älskade farmor i Finland. Jag saknar henne väldigt mycket. Hon ringde härom dagen och jag fick lite dåligt samvete över att jag inte skickat brev till henne eller ringt. Jag brukar göra det men det har bara inte blivit av. Jag vet precis vad jag ska ge henne i julklapp. Men det blir en liten hemlis tills vidare. ;)


Min Mummi!! <3
Puss
//Rebecka

Efterlysning: glass

I år har jag blivit ett pepparkaksmonster. Jag har precis hittat de allra godaste pepparkakorna. De finns här, hemma hos mor och far. Kung Oscars tror jag att de hette. Jag ska genast se till att sätta i mig min burk med pepparkakor där hemma så de tar slut och jag kan köpa nya godare. Det ska nog inte bli allt för svårt. Förresten, någon som sett pepparkaksglassen i år? Den efterlyser jag! Det är en av de godaste glassarna någonsin. Och jag har inte hittat den i år =(


//Erika

 


Music and no sunshine

God morgon!
Här sitter jag på golvet med datorn i knät och lyssnar på musik. Ett bra sätt att starta dagen på hehe. Innan tog jag mig en morgonpromenad uppe på åsen. Skönt att få komma ut i friska luften lite. Det är sådär lagom ute. Man varken fryser eller svettas. Nu ska jag göra mig iordning för skolan och sen blir det nog en liten shoppingtripp till Uppsala. Hoppas, hoppas att jag lyckas köpa klart mina julklappar idag.

Nu, sminkning!


En inte allt för smickrande bild, men det skulle
inte va helt fel att vara utomlands igen.

//Erika


Min lilla blomma

Idag har jag varit ledig och har hunnit med massor. Jag har städat - fast jag gjorde det bara för någon dag sedan. Och jag har julpyntat ännu mer. Och köpt en blomma. Nu får vi se hur länge den klarar sig, jag är inge vidare bra på att ta hand om blommor. Men den ska ju bara överleva under jul så det borde inte vara någon fara. Borde.



Nu ska jag bara mysa framför tven. Se lite Vänner och Desperate Housewifes. Det blev inte till att köpa gymkort ikväll, jag orkade inte gå dit. Haha. Men senare i veckan, ja då jävlar.

//Erika


"It's getting closer and closer"

I år är jag förvånad över mig själv. Jag har en färdig nyårsoutfit. Och det är början av december. Faktum är att klänningen köpte jag redan i oktober. Något är galet fel. Förra året var jag ute på mellandagsrean och letade i panik. Hittade en halvdan klänning som fick duga. Men i år är jag i tid (minst sagt) och dubbelt så nöjd som förra året. Känns som en bra start. Nu är bara frågan vad man gör på nyår?

Från förra nyåret





//Erika


Har vi rätt att leka Gud?

Dagens snackis:

Imorn ska vi ha argumentation i skolan. Min grupp fick i uppgift att argumentera för eller emot djurförsök istället för dödsstraff. Jag ska vara emot.
Så idag satt i efter föreläsningen och snackade galet mycket om detta. Flera egna åsikter dök upp och andra blev en aning frustrerad över vad och hur de skulle få fram sitt budskap, jag inräknad. I Sveriges lag är det djurtest att enbart följa djuret. Alltså du behöver inte röra det utan bara följa efter det. Så länge djuret inte lider av det är det okej med djurtester.
7 av 10 svenskar är för djurförsök. Men de som är mest negativa är ungdomarna, men de ansåg att om det inte finns ett enda annat alternativ för detta så var valet ändå djurförsök. Så egentligen är alla för det men kanske bara om inget annan finna att välja mellan.

Några argument för:
Engligt första Moseboken sa Gud att vi skulle härska över vattnets fiskar och himlens fåglar. Därför har vi rätten till detta.
Hellre offra ett djur med så lite lidande som möjligt för att rädda flera människor.
Man ringmärker fåglar för att se hur deras levnadsstandard ser ut och hur de förökar sig osv. Och på så sätt kanske kunna rädda en hel art.

Några argument emot:
Det är endast 8% av de läkemedel som testats på djur som sedan testats på människor som har varit lovande och sedan kommit ut på marknaden. De resterande 92% var helt förjäves.
Dr Jane Goodall sa: "Det fantastiska mänskliga hjärnan borde kunna utveckla metoder att forska och utföra tester utan att använda levande, kännande individer."
Det finns de fåglar som fastnat i träd med ringer de har kring klon och dött på så vis, andra har inte orkat flyga och jagat mat så de har svultit ihjäl.

Vad säger du? För eller emot?
Skulle du välja din katts liv mot ditt och flera tusen andra människors?

Puss
//Rebecka

Den mysiga frukosten. Eller inte.

Ursäkta mig, men fy fan. Det känns som om man bor på en byggarbetsplats. Man vaknar till ljudet av hammrande och äter frukost till ljudet av några idioter som borrar i en betongvägg. Jag tycker, att så länge det inte är arbetare (som ju börjar jobba klockan 7, de har inget val) eller typ fastighetsskötare (som också arbetar) så borde det finnas någon sorts lag eller regel att man inte får föra oväsen innan klockan tio på morgonen om man bor så tätt som vi gör här. För tro det eller ej, det är inte alla som kliver upp klockan 6 på morgonen och knallar till jobbet. Det finns de som inte behöver gå upp så tidigt och som då inte heller vill gå upp så tidigt.

Men visst, jag ska inte klaga. Jag som tände ljus för att få till en liten mysig julstämning till frukosten borde bara vara glad över att jag fick avnjuta den till höra brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.



Och precis nu kom jag på att en gammal tokig kärring ville ut och festa med mig på lucia. Jag kunde inte säga nej så jag skulle få dras med henne på dansgolvet. Hon var helgalen :S Ehh, ja, jag drömde det alltså.

 


//Erika

 


Lussebullar och pepparkakor

Pojkar och flickor, det är andra advent idag. Snart jul! Lucia nästa vecka. Shit vad tiden går fort. Det var ju inte alls länge sen det var Lucia. Jag, Rebecka och Sara åkte till Stockholm och hade det trevligt med rådisarna. Gick en (lååång)promenad för att hitta SevenEleven. Det var nog då Rebeckas och mina "fylle-pringels" började. Kan så vara.

Idag i alla fall, blev det avslutning med dansen. Sedan adventsfika med far och mor. Egentligen skulle vi ha bakat lussebullar, men vi orkade inte. Så vi åt dem bara. Och pepparkakor. I massor. Usch, just nu mår jag lite illa på pepparkakor. Tur att mor och jag bestämde oss för att skaffa gymkort i veckan (om det nu blir av) så att jag kan klämma i mig ännu mer kakor när illamåendet har gått över. Hehe.



//Erika


Ständigt denna söndag

Då är man på den dagen då man vet att morgondagen är början på en ny vecka - söndag. Och veckan som kommer är full med plugg och föresläsningar. Har två seminarier den här veckan. På tisdag ska vi argumentera. Min grupp fick dödsstraff. Man ska antingen vara för eller emot. Och just nu känner jag mig hjälplös för jag har ingen aning om vilken sidan jag ska ställa mig på. Tror att det lutar mot emot. Men jag får se hur det blir.
Jag ska hinna med att inhandla de sista julklapparna den här veckan också. =)

Dagens citat:
"Jag brukar kissa i min säng! Hahahahhah!"
"Det gör inget, jag brukar kissa i din säng också! Hahahaha!"

Från en scen ur Ice Age 3.

Puss
//Rebecka

En liten sån bara

God morgon!

För ja, jag vaknade för precis en liten stund sedan. Men det är iaf en och en halvtimme tidigare än igår. Tihi. Dagen bjuder på dansavslutning och kanske lite lussebak, så det låter lovande. Först ska jag göra mig en tavla såhär på morgonkvisten.

Dagarna jag inte har bloggat har varit fyllda med shopping, jag kom hem med tre par skor, bio (New Moon med Christoffer, han tyckte den sög medan jag var rätt nöjd) och sedan har jag jobbat hit och dit.

En liten uppdatering sådär, så nu kan jag fortsätta med frukostätandet och tavelgörandet.

Rebecka, jag har kommit på en idé till bloggen. Har börjat lite smått på den men vill veta vad du tycker. Och om du gillar den behöver jag lite bilder. Men msn funkar inte så jag kan skicka så du får se. Dags för att ta en dag tillsammans snart? Eller ska jag maila? :P

//Erika


Jag har en vän...

Dagens person:

Jag vill presentera en person som jag beundrar väldigt mycket. Hon heter Victoria Brunsberg och är född 1991. Hon och jag har varit vänner bra länge. Vi har spelat handboll ihop i några år och haft kul ihop. Hon är en människa som alltid gör en glad och ställer alltid upp.
Just nu är hon i Kina och spelar handbolls VM 2009. Hon spelar i Australiens landslag. Hon har varit borta i Asien i en månad snart och ni kan inte ana hur mycket jag saknar henne. Men jag är så glad för hennes skull att hon tagit sig så långt! Egentligen kan jag inte säga så mycket om denna människa det räcker med att säga: Tori - du är en underbar människa och kompis! Jag saknar dig och jag hejar på dig sjukt mycket. Läser din blogg vare dag och är sjukt nyfiken på hur det går för dig och vad som händer där borta i öst. Tycker även att det snart är dags för en Skypedejt! ;) Heja heja!!! <3

Puss
//Rebecka

Ikmo

Jag vet att det inte blev något bloggande igår. Men jag var inte hemma. Så idag får väl bli två Dagens.
Dagens sak: En t-shirt.

När jag städade hittade jag en t-shirt med det här trycket på. Jag log lite och kom på att det finns faktiskt en text på insidan av den där det berättas om Ikmos personlighet. Så här står det:

IKMO

55% Perfektion

15% Järn

15% Besserwissium

15% Peppium

Ikmo blir aldrig riktigt nöjd. Detaljer kan slipas på och förbättras i alla oändlighet och vännerna kan bli roligare och smartare. Ikmo kan därför uppfattas som en jobbig typ, men som innerst inne bara försöker kompensera för sina egna, påhittade brister.

Hemlig talang: Kan redovisa exakt för hur något är gjort.

Visst är den lite mysig? Älskar kläder med roliga och speciella tryck. =)

Och nu till gårdagens Dagens då.

Dagens citat: Ord som kommer från hjärtat går till hjärtat.

 

Puss

//Rebecka


Morgonstund har guld i mun

Inatt sov Christoffer här. Bland det bästa som finns är när han sover här på vardagar. För då när han går upp på morgonen så får jag ligga kvar i den varma sköna sängen (oftast) och det är då man verkligen uppskattar en sovmorgon. Man känner hur plågsamt det hade varit att också behöva gå upp i kylan och tröttsamt göra sig i ordning för en dag på jobbet. Men inte sådana här dagar, då ligger man kvar i sängen, njuter av att inte behöva vara den som kliver upp och när ytterdörren smäller igen somnar man omedelbart om. 

Men inte idag. Idag, precis när jag kurat ihop mig till en boll och skulle somna ringde telefonen. Då vart det jobb så det blev upp och hoppa. Inte var jag glad inte. Men när jag väl cyklade iväg till jobbet i frosten så blev jag pigg och det har hållt i sig hela dagen. Tänk vad mycket lättare det går att jobba när man är lite piggare och gladare. Vem kunde tänka sig det. 

//Erika

En julklapps-letar-kväll

Kom precis hem från Västerås med Jennie. Skitmysig kväll blev det och rätt spontan, även om vi pratade om det lite snabbt i lördags. Jag hittade inte så många julklappar tyvärr - bara en liten till pappa. Jennie hittade däremot. Hehe. Vi hade lite kul åt det. Faktum är att vi hade lite kul åt allt. Blev rätt flummigt. Efteråt tog vi en sväng förbi Donken för att käka, skratta och prata minnen. Myspys. Det var länge sen vi flummade tillsammans sådär.


Rätt gammal bild, men från en typsik Jennie och Erika kväll

//Erika


Då till dagens

Ja då var det dags för dagens. Och då kanske ni tror att det är det underbara vädret som man kan skåda genom fönstret eller på sin promenad. Men icke sa nicke. Jag har valt Dagens sak:
Alla adventsljustakar som man kan se lysa upp en lägenhet eller en villa. Ni vet de där som är pyramidliknande. När jag gick upp imorse och åkte till bussen var väl klockan någonting runt 06.15 och det var fortfarande mörkt ute och luften var väldigt klar och hög. Och då kunde man se de underbart mysiga ljus som lyser sådär lite gult och varmt. Äkta julkänsla. Snart är julen här och jag måste köpa klappar till alla. Oj vad mysigt det är! =)


Puss
//Rebecka

Det är inte deppigt

Vet ni vad som skilljer den här dagen från tidigare dagar?
Jo, det är inte mörkt. Det är inte grått utanför fönstret. Det regnar inte. Det är inte deppigt ute. Nej, solen skiner. Det är ett tunt frosttäcke över hustaken som glimmar i solskenet. Sådant får mig på bra humör. (enligt rebeckas inlägg så snöade det tydligen igår, men jag sov och märkte inte av det så det räknas inte)
Jag kände mig glad redan när jag vaknade första gången imorse. Jag blev inte ens irriterad över att behöva vakna av tre olika sms och en tuta utanför fönstret som lät som den varnade för krig.

När det väl var dags att gå upp smög jag fram till fönstret. Drog på mig en tröja. Glimtade försigtigt på persiennerna. Vet ni vad jag möttes av? Vitt. Vitt ljus. Jag tänkte vad fan är detta? Då upptäckte jag frosten. Jag har frost över halva fönstrerna. Ska det vara så? Inga andra fönster på gatan har frost över sig?




//Erika

 


För att liva upp det hela

Jag följde med mamma idag när hon åkte in till Enköping för att lämna lite ljus. Satt och lyssnade på Rix FM och hörde när de pratade om Dagens Snackis och fick en idé. Jag tänkte göra bloggen lite roligare och för att motivera mig själv till att skriva. Jag ska börja med "Dagens". Det kommer bli elva kategorier som skrivs varje dag, alltså en kategori varje dag. Blir lite roligare läsning också. Här kommer alla kategorier:

1. Dagens snackis
2. Dagens citat/ordspråk
3. Dagens dikt
4. Dagens tanke
5. Dagens person
6. Dagens låt
7. Dagens att göra
8. Dagens händelse
9. Dagens film
10. Dagens sak
11. Dagens bild


För att då inviga denna Dagens har jag valt Dagens händelse:
När jag åkte med mamma in till Enköping satt vi och pratade om att det snöade imorse. Mamma sa att snöflingorna var stora som dasslock. Sen tittade vi hur kallt det vart och termostaten stod på -1 grad. Dags med vinterdäck på bilen kanske? Hur som helst. Vi närmar oss Enköping och ser blåljus blinka vid motorvägen. Jag uppmärksammar mig på att det blinkar en till längre bort och mamma ser även det. Det första man tänker på är en olycka eftersom väglaget är rätt halt. Och det är inte kul att tänka på det när vi bor så nära Enköping och det kan vara någon man känner. När vi närmar oss olycksplatsen ropar jag till mamma: Du måste byta fil, du måste byta fil!. Höger körfält är avstängt och man ser två ambulanser, en brandbil och flera utryckningsfordon. När vi sedan åker förbi ser vi att en bil har kört av vägen och är väldigt bucklad. Vänd åt fel håll dessutom. Båda tänker att det måste ha gått fort och att det måste vara väldigt halt ute. Så vi saktar ner väldigt mycket innan vi kör vidare till vårt mål. Alltid lika otäckt med olyckor även om man inte såg någon skadad.

Så till er med körkort - Kör försiktigt nu när vinterkylan kryper sig på (och byt till vinterdäck!).

Puss
//Rebecka

Fy fan!!!

Kul att man vaknar av att man är värsta magsjuk! Hoppas jag mår bra resten av dagen och att jag kan vara frisk och skriva tentan imorn!!!
Sitter och pluggar lite. Skriver några frågor om alla föreläsningar vi haft. Känns rätt bra. Det här kommer bli mitt nya sätt att plugga. För när man skriver frågor så läser man ju samtidigt anteckningarna och i bäckerna. Synd bara att jag inte kom på den här idén förut... =P

Det snöade tydligen ute idag. Mamma sa det. Men jag märkte inte av det för jag låg och sov... Gick upp och kollade termometern när mamma ringde. 0 gradigt. =) Rätt riktining nu när det är första december å allt.

Idag är det exakt två månader kvar tills jag flyttar! Känns så overkligt. Kommer nog ta ett tag innan jag fattar att jag flyttat när jag väl är där.

Nej nu måste jag fortsätta skriva.

Puss
//Rebecka

Det var dans, naket och mat - kan det bli bättre?




Förkrök hemma hos mig

 
Under middagen


 
Mellan rätterna besökte vi toaletten där man kunde gå tillsammans. Smart.
Och vi tittade in i sexleksaks- och underklädesshoppen.

 
Det var också shotstävlingar, armhävartävlingar och aktion av killar.


Rebecka var redo med pengarna
- ifall det skulle dyka upp någonting intressant på aktionen ;)

  
Sen blev det underklädersshow.


Och efterrätt =)


Sist, men inte minst, blev det dans hela kvällen. Oaj mina stackars fötter, de mådde inte bra när vi skulle ta oss hem. Men hem tog vi oss. Och där väntade kojbygge (som aldrig blev av), skrattattacker och Pringels (absolut bäst efter krogen).

//Erika


Första advent

Jag är lite seg, men igår tände jag första adventsljuset i min egna hemmagjorda adventsljusstake (som kan fatta eld vilken sekund som helst och poff så är den borta - de var ingen vidare bra fejksnö). Adventsmys tog vi ju såklart på den riktiga dagen, med årets första lussebullar, pepparkakor och julmust. Framför Gossip Girl och Playa del Sol. Haha.

 

//Erika

 


RSS 2.0