Onsdag

Fan va tråkigt! Jag har inte gjort någon nytta på lovet än.... förrutom att ha läst i teoriboken men inte mycket mer... Sitter just nu och lyssnar på Savage Gardens låt Break me shake me ikväll hade jag tänkt å följa med till Lillkyrka för att träna mina tjejer som har match på lördag mot ett lag som heter SMÅ (????)... Jag ska coacha dem själv! = blandade feelings :S får se hur det går.

hej hopp nu ska jag nog gå runt å strosa lite i den lilla byn som jag bor i! hade gott



puss å kram skumbanan!

///Rebecka

Tisdag!!

Första dagen på höstlovet. Haha nä, nu är jag helt virrig. Tror hela tiden att det är måndag eller onsdag idag. Tisdag, tisdag, tisdag! Igår var första dagen på höstlovet och jag gjorde ingenting. Eller jo, jag kollade på Step up. En så bra dansfilm =) Och jag pluggade. Har jag gjort idag med. Har någon jobbig religionsuppgift, ska skriva en massa om abrahamitiska religioner. Har inte vetat om/glömt bort/inte orkat med uppgiften så den är en månad försenad. Hehe. Så det kan gå...

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå, ska snart bli utbytt. Far ska köra mig till tåget, dumpa mig där och plocka upp mormor och lillkusinen. Ska till Alex i veckan och vara där i några dagar. Tills på torsdag tror jag. Jaja, dags att åka. Pusshej!

//Erika

En nyinflyttads dagbok

image86
Idag har jag varit i Uppsala hela dagen och prövat mössor. Jag gillar inte mössor.
Nu sitter jag helt slut här hemma, funderar på att ta en liten promenad. Skulle vara skönt med lite luft. Har äckligt ont i huvudet. Dessutom har jag trist så det skulle vara ganska bra tidsfördiv. Nyss satt jag och läste igenom lite saker från mina mottagna filer, haha, hittade en fin liten "dagbok."
Hmm, ska nog ta den där promenaden i alla fall.

//Erika


En utflyttad Linköpingsbos dagbok, bor i norra norrlands inland:


9:e December

Vi vaknade upp till en underbar matta av kristall vit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit är det bästa jag någonsin gjort. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.


12:e December

Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Juha säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Juha är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

  

14:e December

Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

  

15:e December

50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.


16:e December

Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme... Roligt...

  

17:e December

Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

  

20:e December

Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Juha säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Juha ljuger också!

  

22:a December

Juha hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så in i helvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Juha att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

  

23:e December

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

  

24:e December

15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra honom genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt... Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medan vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen.


25:e December

God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln...

  

26:e December

Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES idé... Hon går mig på nerverna...

  

28:e December

Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.


29:e December

25 cm till. Juha säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

  

30:e December

Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...

  

31:a December

Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!


8:e Januari

Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig, men varför är jag fastbunden i sängen!


Lördag

Dagen i ära:

Frukost kl 11.23

12.15 låååång och skön dusch

13.35 ca hämtas upp av Sariii å hennes mamma för att åka till Sarajevo

14.00 anländer till Sarajevo

äter sedan mat och gott

åker iväg till Jonas, a.k.a Jonken, med laget

Läskig överraskning väntar

Party all night long med fotbollslaget!!!!!

///Rebecka

Pojkar vs. Gubbar


En ganska seg fredagskväll för min del. Har varit sjuk så ska hålla mig hemma i helgen och bara ta det lugnt. Lär behövas. Mor och far sitter och kollar på Idol, vilket jag helt slutat följa. Orkar inte kolla längre. Egentligen skulle jag skjusat bror till Lillkyrka, hem till Frallan men det blev inte av. Gillar deras namn på varandra, Frallan och min bror kallades för Våfflan förut. Haha. Idag berättade bror Våfflan (hehe) att han och hans polare kommit i bråk med pedofil-bastu-gubbar på badhuset. Bror bastade med sina polare när gubbarna kom och klagade på att de hade badbyxorna på sig inne i bastun. Pojkarna blev sura och ifrågasatte genast varför och gubbarnas svar blev att det var för klorallergikernas skull. Va fan gör man på ett badhus om man är allergisk mot klor? Jaja. Tror jag missade lite av berättelsen där emellan, men sen gick gubbarna och hämtade en badvakt som sa åt pojkarna att nu fick de inte sitta med handduk i bastun, men att det gick bra om de tog en sitthandduk. Vad för skillnad är det på att ha en vanlig handduk och en sitthandduk? Så pojkarna kom surt fram till att gubbarna var pedofiler. Men de vann i alla fall, bror och hans polare vägrade lämna bastun och de satt stolt där med sina handdukar. 
   Tror inte att min bror och hans polare är så omtyckta av gubbar. Hela sommaren har de hållt på att bråka med något surt ute i Ekolsund. Tydligen tycker gubben att de åker moppe över hans tomt (vilket de inte gör enligt bror) och att de inte får åka ner till badstranden på mopparna. Har hört tjat om det där hela sommaren. 

Ja, nu är det äntligen lov i alla fall. Har varit hemma och varit sjuk i två dagar, meimage85n idag hade vi ledigt, så nu har det efterlängtade lovet kommit. Och jag har nästan redan planerat hela veckan. På tisdag drar jag till Tumba och kusinerna. Alex ska visa mig Shoppingstaden i Skärholmen, lr vad det nu heter, där jag sen ska jobba. På fredag ska jag fixa håret, klippa mig och kanske slinga, för att sen dra ut på krogen med Rebecka. Har snackat om att pröva BJ, fast jag har kommit på att det nya stället People har ju öppnat då, kan ju va kul att se vad det är. jaja, får se. Lördagen därpå kanske jag ska till Alex igen, hon snackade om något imorse när hon ringde. Jag var ganska nyvaken, så vad för svar jag gav. Haha. Eller så ska lilla Therese komma över.
   Bla, bla, vad tråkigt, men nu vet ni vart jag kommer hålla hus nästan hela nästa vecka.

Puss och hej =)

Årets första!

Ja, som ni kanske läste förut som Erika hade skrivit så var jag på årets första studentfest igår! Så jävla roligt!!! Började med rundvandring hemma hos Challe där vi lekte lite... tihi ibland är det kul å få leka! :P Sedan bar det av ner mot Joar blå... vissa åkta taxi med andra gick ner... väl där nere hade hela klassen det askul! Så för att göra en lång historia kort: FAN VA KUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag går i en skitbra klass!!!!!!!!!!!!!!! SP3B SHALALALA!!!!!  Puss för fan!

///Rebecka

Bläsch...


Hehe, vet inte riktigt vad det här är för bild, något gammalt jag gjort när jag hade tråkigt. Eller var arg, haha vem vet. Väldigt vackert ;)

Jag mår piss, piss, piss. Varit hemma idag, knappt lämnat sängen. Sovit bort hela dagen, bara kommit upp för att glo lite prision break (som jag inte fattade så mycket av, kommer inte ihåg hur förra säsongen slutade) och för att tvinga i mig lite middag. Verkligen en kass dag. Blä.
Men Rebecka verkar ha kul i alla fall. Hon ringde nyss. Hehe. Hon har rundvandring med klassen och sen ska hon på någon studentfest. Hon var över här igår och lånade allt möjligt, svart naglack, teaterblod, rött läppstift och ögonskugga. Hehe. Hon ska vara Vampyr ikväll. =) Tycker det låter så grymt kul, vill också klä ut mig. Tihi. Nä usch, för trött, pallar inte skriva. Tror jag går och lägger mig igen. Puss och Godnatt!

//Erika

Förresten, Desse har fått körkort =) Grattis, grattis, grattis!!

Klister och sjömansvisor

image83

Efter en skönt, skön helg är man tillbaka i skolan igen. Desse har dragit ut på praktik den lilla ungen, men som tur är har Elin kommit tillbaka för att hålla mig sällskap. Vi har i två dagar kämpat med att tapetsera. En av tv-studiorna ska göras om och byggas upp till ett litet rum. Så upp med tapeter. Suck. Var kul till en början, men mot slutet idag tröttnade båda hon och jag. Jag satt ihop säckad i en fotölj medan Elin satt uppe på stegen och sjön sjömansvisor, av någon anledning trodde hon att hon var en kapten på ett skepp. Dessutom går jag och kletiga saker inte ihop, jag hade tapetklister överallt. På händerna, i ansiktet, under naglarna, i håret, byxorna, under fötterna och hela målarrocken var kladdig. Sån är jag, en riktig klass-maja. =)

Och lilla flickan har skaffat sig ett helgjobb. Puckad som hon är tänker hon pendla bort till Skärholmens shoppingcenter, vette fan vad det heter, för att stå i informationen och hjälpa bortirrat folk tillrätta. Mor min tycker att jag ska ge julklappstips till folk, att gubbar över 40 ska få en näshårstrimmer. Haha, ja, hon är ju som hon är den där. Hon tycker också att jag borde få öva lite innan. Därför erbjöd hon sig att hela famliljen kunde ställa sig på en liten kö och sen komma fram och ställa konstiga frågor, vara irriterande och skrika på mig. Så jag lär mig att alltid vara vänlig. Men.. Jag är ju redan alltid vänlig..? Hehe.
Jag har ju heller aldrig satt min fot på det där stället så nu blir det till att åka dit på lovet med Alex (som också jobbar där) för att lära mig hitta. Och sen får jag väl plugga lite karta. Hehe, får se hur det går :P

//Erika

Söndag

Igår var jag och Erika på bio i Uppsala och såg filmen Hairspray. Den va väldigt bra! Man fick en sådan mysig känsla i kroppen efter att man sett den. Sedan fick jag för mig att jag tyckte att ERika och jag kunde köra runt lite och pumpa musik, det slutade med att vi fick vända innan vi körde på en enkelriktad väg! ^^,
Sedan åkte vi hem och jag somnade direkt eftert att ha tryckt i mig en asgod massarin! :P

Idag då.. jo, vaknade av att pappa knackade på dörren och sa att han skulle dra upp till hallen för att packa väskor och sånt inför sista kvalmatchen. Jahopp tänkte jag och gick upp lite halvmör sådär... åt min frukost och gjorde mig klar för att åka till Rotebro...
Väl där fick jag mig en liten chock faktiskt... genom att läsa allt som stod på Nordias gästbok fick jag för mig att stället skulle ha lite klass, men det var verkligen mycket värre än skogsvallen: fanns knappt någon läktare att  sitta på, parkerigen var konstig, typ som en liten grusplätt bara och i kiosken fanns det typ bara kaffe och korv... planen var heller inge bra tyckte jag iaf.... aja matchen drog igång och sikten såg bra ut för nordia tills rotebro lyckades trycka in ett noll målet. sen tog det fart och det stod 1-2 till nordia i halvtid. Andra halvlek var väl inte den bästa som nordia spelat... 2-2 kom väldigt fort och sedan sköts det in tre mål till från rotebros sida... matchen slutade 5-2 till rotebro... kallt och tråkigt resultat, bara för att man jälva var så taggad och ville se värsta matchen....:/ aja jag och många andra tyckte att Nordia iaf har gett oss en rolig och trevlig fotbollssäsong i år! Good work!! :P

///Rebecka

Fly medan ni kan

Oj oj oj, kom nyss hem och egentligen är jag jättetrött, men orkar inte gå och lägga mig. Istället hamnade jag här. Tänkte börja med att berätta om Desses och mitt Andrum. Det är nästan, nästan klart. Vi saknar bara en liten fontän och ett bord.
  

I torsdags gick Desse tidigare från skolan och jag gick ut i skogen för att plocka sten. Kände mig smått mobbad där jag gick bland grenar och blad och letade stora stenar till rummet. Hittade ett par och lämnade dem i en hög i skogen (orkade inte bära dem tillbaka till skolan). Desse som slutade tidigare fick för sig att plocka sten hemma hos sig och ta med till skolan. För att hon låtit mig göra det själv innan. Så på fredagsmorgonen får jag ett sms där det står att hon släpar på två väskor fyllda med stenar. Bör nämnas att hon bor i Östhammar och skulle ta sig hela vägen till Uppsala, GUC med de där kassarna. Haha. Tok-majan =)
   Trots hennes släpande på stenar behövdes fler, så vi fick ge oss ut i skogen för att plocka upp mina. Vi tog med oss två tygkassar och började lassa i. Och herrejävlar vad tungt! Det var INTE långt att gå från skogen till skolan, men shit vilken tid det tog. Väskorna blev så tunga så att de knappt gick att lyfta. Vi släpade, drog och hade en gångstil som konstiga pingviner. Hela tiden passerade 1:or och 2:or som stirrade konstigt på oss medan vi mummlade: Bäst att de passar sig, sådant här slavarbete väntar i 3:an. Fly medan ni kan!
  
Vi var verkligen de mogna och stora treorna den dagen. Släpade tunga väskor genom halva skolan, bar omkring på smuttsiga stenar och åkte snålskjus på vagnar. Väldigt rolig dag måste jag säga. Haha. 

image82

På kvällen drog vi ut på krogen; jag, Desse, Joze och några av deras polare; Jonas, Jacob, en till och en till. Hehe. Inge vidare på namn måste jag säga. Vart en riktigt skoj kväll. Joze blev ganska packad så hon var rolig hon. När vi stod i toalettkön (hon skulle på toa hela tiden) så dök någon tjej upp och försökte övertala oss att låta henne gå före. Men icke sa nicke, det gick inte Joze med på. Medan de stod där och pratade lutade tjejen sig mot en "vägg". Vad hon inte visste var att det i själva verket var en dörr. En öppen dörr. Så hon for in genom dörrhålet, snubblade i mörkret och lyckades sätta sig rakt i en skurhink. Hahaha. Joze och jag höll på att dö av garv. Stackarn, måste gjort ont, men det var faktiskt jävligt roligt för oss som såg på. Så roligt så att Joze var tvungen att föreviga minnet med att knäppa en bild på tjejen innan hon skammset försvann in på en toalett.
   Vart en väldigt trevlig kväll. Halva GUC var där tillsammans med massa, massa folk. Kul att det var så många där. Synd bara att Desse och de stack vid två så jag fick dra runt ensam i en halvtimme. Eller ja, ensam och ensam, hade en pratglad Björklinge-bo som sällskap. Han pratade non-stop, han kunde inte ens sluta för att gå till bussen. Istället stod vi i garderoben och snackade tills hans polare dök upp och påpekade att bussen gick om två minuter. Förskräckt utbrast Björklinge att han var tvungen att dra, började leta upp busskortet och hittade sitt visitkort som han började snacka om med kompisen. Två minuter senare påpekade kompisen att bussen gick nu. Då fick han fart och sprang iväg. Undra om han hann?

//Erika

Helg

♥  Äntligen helg!!!!  ♥


Fredag

Ännu en skön helg att se framemot. Ikväll är det handboll som gäller... kick Spånga!!!!!! Imorn kanske det blir en mysig filmkväll med Erika... får se hos vem det blir hos... men o det blir hos mig måste ja storstäda mtt rum, som just nu ser ut som ett bombnedslag.. men gör inte det det i alla tonåringars rum? Eller? ^^ aja... på söndag ska ja kolla på match wiieeehooo! Hoppas Nordia vinner:P

Snart ska jag äta en supergod middag: Kyckling (grillad i ugn), potatis å bernesås (asså jag vet inte hur det stavas, men ni vet vad jag menar). Skitgott!!!

Jag känner att det märkas att jag är på glatt humör, det går så fort och lätt att skriva... jag vill ha mat nu!!! :P

Take care and drive safe!!!


///Rebecka

Naturdag

Har precis skrivit klart naturkunskapsprovet. Det gick väl helt okej. Äntligen lite lugn inför helgen. Inget som man känner att man måste plugga på tills på måndagen, bara ta det lugnt och slappa! Så skönt!
Imorn är det handbollsmatch som gäller. Ganska taggad faktiskt även om det inte gick så bra förra matchen. Det kanske går bättre den här gången...vi får se helt enkelt.

hmm vad händer i helgen då förrutom handbollsmatch? hmm... på lördag har jag ingen aing om vad som kommer hända... får väl bli en ganska slapp kväll.. kan vara skönt faktiskt. På söndag ska jag med till Rotebro och titta på kval fotboll. Rotebro - IK Nordia kommer bli spännande. Bönderna möter "stadsborna" på bortaplan... Go Nordia!!!

Idag är det äppelkaka på matsedeln... mums! Är faktiskt ganska sugen på det om jag ska vara ärlig. Men tyvärr har matsalen inte öppnat än, den öppnar 11. Jag sitter och väntar på att den ska öppna medan jag lyssnar på hur killarna tittar på Achmed terroristen på youtube. Det är så jävla kul. Ni borde se den nångång. Fast om ni ska söka så sök på engelska. :)

Nej nu ska jag joina polarna och titta lite på aftonbladets hemsida. byebye solong people! :P

///Rebecka



 


Inredning med City


Okey, det känns som om det börjar bli lite mycket bloggande om inredning här nu, men det är det jag sysslar med om dagarna så det blir ju lätt så. Har återigen varit i skolan idag. Jag och Desse fortsatte med vårat lilla rum. Gick riktigt bra idag, även om tiden gick lååångsamt. Men vi har varit duktiga. Skurat golven TRE gånger för att få det så fint så fint. Plust att vi har i princip tvättat dem en gång för hand också, när vi skrapade bort färg och fula svarta streck. Råkade ge golvet lite fula fläckar med något starkt färgbortagningsmedel, men så kan det gå. Vi hittade ju inget annat =)

Haha, Desse och jag fördriver tiden med att lyssna på radio. För det mesta lyssnar vi på City (106,5 tror jag), för det finns inte så mycket att välja emellan i skolan. Hur som helst, vi har blivit förälskade i låten Andas med Martin Stenmark. Inte för att den egentligen är vidare bra, utan för att Desses variant på låten är så oerhört vacker. Hon sjunger högt med i låten på sitt egna lilla vis. Så idag kom hon på ideen att vi skulle maila City. Vilket vi gjorde. Sen satt vi spända framför radion hela dagen för att se om de läste upp vårat mail. Vilket de aldrig gjorde =(

image78
  
Senare var Desses polare Tobbe på gymmet, där de av en slump spelade just City. Tror du inte han hör Jens (radioprataren) läsa upp ett mail från två tjejer på GUC som håller på att inreda ett rum som gärna vill höra Martin Stenmark med låten Andas och avslutar med hälsningen Rulla lugnt och kör tungt på nya E4an. Hahaha! Tydligen tyckte Tobbe vi var lite konstiga (fast han borde ju vara van om han har känt Desse hela sitt liv, hehe), han ringde upp Desse och påpekade vilken konstig låt vi önskat. Hehe. =)
Nu funderar vi på att skriva ett till mail, fast till de som snackar på morgonen, för vi fick ju aldrig höra låten. Eller vårat mail.

Sen nu på kvällen har jag dansat lite. Hade streetdance träning, vilket var så jävla roligt. Längtar redan till nästa vecka. Tur att jag har showdans imorgon också. Så grymt kul!

//Erika

Shopping på Ikea

Varit helt död idag, sjukt trött. Började med en shoppingrunda med min lärare och Desse på Ikea. Desse och jag skulle köpa nya möbler och grejer till rummet vi håller på att göra iordning. Jag var helt slut så tror inte jag var mycket till hjälp, hängde knappt med i diskutionerna om tyger och hyllor.
   Tillbaka i skolan igen satte Desse och jag igång med att sätta ihop fotöljen vi köpt. Huuh, tog oss ett bra tag. Till en början hade vi ingen Brzzz (typ skruvmaskin, hade lite svårt med att komma på namnet på den, så jag härmade dens ljud istället hehe) och sen ville inte de jäklans plankorna riktigt passa in.


Jaja, orkar inte skriva... Vet inte ritkigt vad jag ska skriva heller, blev väl ett ganska trist inlägg, men ja, ja. Ska nu fortsätta att kolla på Desperate Housewifes där Susan mosat en killes huvud i bildörren.

//Erika












 

Krogen

Igår var det kvla match för herrarna mot ängby.... den slutade oavgjort men de fick även lägga straffar så man kunde skilja på dem i slutet. Efter matchen bar det ner till Pinos för att käka skitgod pasta. Till efterrätt fick vi 100% chokladbakelse! Så guddomligt gott!

Tidigare på kvällen hade Erika frågat om jag skulle med på krogen senare.. första sa jag nej men ändrade mig ganska snabbt:P  Så efter Pinos bar det av mot Uppsala och Seven. Där mötte vi Marcus å co som hade bjudit oss dit. Vi hade jätteroligt och pratade glatt med många konstiga lirare, en frågade om jag och Erika tyckte att han såg homosexuell ut :P vad svarar man på en sån fråga? men vi sa iaf nej... han tyckte det va bra för han va inte det.. jag har egentligen ingen aning om varför han frågade det....  Vi såg även en kille som hade en svamptröja.. han fick heta svampen resten av kvällen:P
Men men... Vi hade iaf skitkul med gänget..!:P Nästa bokad krogkväll blir nog på lovet tror vi.. får se hur det blir då!


Puss å hej leverpastej
                      ///Rebecka

Tapetsering, en svår konst

Jag är så äckligt jävkla trött. Igår hade jag nästan bestämt mig för en krogkväll idag, ut och dansa lite, men icke. Vaknade imorse helt död. Orkade verkligen inte med att göra någonting idag. Har ju fått komma tillbaka till skolan igen, de ville inte ha oss hängandes hemma. Så nu håller Desse och jag på att renovera ett rum i skolan, Andrumemt kallas det. Är typ som ett vilorum och ibland sitter en präst där som man kan komma och snacka med. Hmm... Ajaj, igår var första dagen tillbaka i skolan (var lite sur över att behöva åka tillbaka, hade precis börjat planera min lediga tid, men visst, visst) och Desse och jag satte igång med att måla en svart fondvägg i rummet. Egentligen skulle det vara en fototapet över hela väggen, men då vi räknade lite fel på måtten blir det mer som en stor tavla på en svart vägg. Idag fick vi båda två upptäcka hur otroligt kul (!?) det är att tapetsera. Våran lärare var stressad med lektioner och allt vad det var så hon bara dumpade lite hinkar, borstar och tapetklister i famnen på oss och sa att hon litade på oss. Hon måste vara modig den kvinnan. Eller väldigt stressad. Jag själv skulle nog inte litat på mig, en 1000 kr tapet och jag har aldrig tapetserat förut. 

  
I full fart med tapeten. Bilderna är tagna av Desse http://dez.bilddagboken.se/

   Både Desse och jag var en aning nervösa när vi vecklade ut tapeten, började mäta och blanda klistret. Efter ett tag vågade vi oss på att smeta klistret på den första tapethalvan och försökte försiktigt sätta upp den på väggen. Vi uppfann en egen liten stil att på vissa ställen ha på klistret i efterhand. En väldigt bra metod måste jag säga. 
   Därefter var det tapet nr 2. Den som bråkade mest. Vi var tvugna att få den att passa in med mönstret på den första tapet, få den rak och på rätt plats utan luftbubblor. Vi höll på så länga med att försöka sätta den rätt (jävlen ville verkligen inte sammarbeta!!) att klistret hann torka på halva tapeten så vi beslöt oss för att slita loss den och smeta på mera. Även en egen liten metod. Andra försöket gick det bättre. Och när den 3:e och sista biten skulle på plats började vi få in tekniken så även det gick bättre. Dock upptäckte vi att det blev lite snett, men va fan. Jag är grymt stolt över oss. Om nu tapeterna sitter kvar när vi kommer tillbaka på måndag :S haha.

Jaja, blev i alla fall en lugn kväll idag. Och det är asskönt. Är så trött så jag knappt kan skriva för jag har nästan glömt hur man stavar, haha, allt sker automatiskt. Snaer ska jag kolla på Coupling, en asrolig serie. Kollade jämt på den för några år sedan tillsammans med Tove och för några dagar upptäckte jag att de visar den på TV4plus varje dag runt 23.00 Ni bör kolla! haha. Handlar om ett gäng flickor och pojkar som jämt hänger på en bar, låter kanske inte så roligt kanske, men pallar itne förklara mer. Ni får kolla själva helt enkelt. Pusshej!

//Erika

Nya Tag

Idag gäller det, min första handbollsmatch på aslänge! Det känns som om det var aslänge sen i alla fall.

Det va jätteskönt å få komma hem tidigt och få hjälpa mamma att baka inför morgondagens kvalmatch. Innan jag åkte hem fixade jag så jag skulle få VISA kort... nu blir jag stor! :P

Aja åter till handbollen. Bortamatch så det lär bli en sen kväll att se framemot... men ska bli såå skönt att få ut lite aggression på någon. Ska bli skönt att få ta i lite extra mycket när man känner så här. Kötta!

Imorn ska det bli kul att titta på fotboll igen! det va också ett tag sen sist. Och nu är det en viktig match också, kvalmatch inför trean. Hur ska det gå? Hoppas Nordia vinner! Efter matchen ska jag och resten av familjen gå ner till Pinos för att käka lite pasta:P kommer nog bli en trevlig dag.

shit va det är tråkigt att skriva när man egentligen inte vet vad man ska skriva... hmm

okej... skiter i det här!!!

                                                                                                                                                                                     ///Rebecka

Hugo tror jag han heter

And now every song reminds me, of what used to be. Thay's the reason I'm so sick of love songs, so tierd of tears, so done wishing you were still here. Said I'm so sick of love songs, so sad and slow, so why can't I turn off the radio?
image71

Ne-Yo - So sick. Vad som spelas här hemma hos mig just nu och har väl gjort det halva dagen. Idag är en sådan där skönt slö dag. Jag har varit lite duktig idag, bakat, städat, postat jobbansökningar och rastat Zingo, men annars så har det varit väldigt slappt. Känner inte riktigt heller för att göra någonting så det passar väl ganska bra. Därför passar väl låten ganska in på hur jag mår idag också. Suck.
   Men jag har kommit på en ganska rolig idee till mitt rum. Håller på att måla mönster på mina garderober. Just nu håller jag på att måla lite söta fotsteg här och där, som sedan ska ta ett litet hopp och fortsätta på elementet där en skyldig liten figur ska sitta. Till en början ville jag ha en sådan där söt Pettson och findus figur, men när jag läste Nemi i tidningen idag så satt ett sött litet monster där. Helt perfekt. Nästan. Mitt monster fick vara lite gladare, vingar och svans fick han också. Hugo tror jag han heter. Så nu ska han bara upp på elementet om några dagar.

  
We're glad for what we've got, done with what we lost. Our whole lives laid out in front of us. Sing like no one's listening, you would kill for this, just a little bit, just a little bit, you would... Sing me something soft, sad and delicate or loud and out of key. Sing me anything.

Straylight Run - Existentialism on prom night. Nästa låt på listan. Hmm. Juste, ska tjata på far idag. Alex och jag har planer på att åka till fjällen i vinter, så vi vill hinna boka stugan. Skulle vara så skoj, åka upp ett litet gäng ett par dagar. Festa och åka skidor. Och snowboard. Haha. Är inge vidare på det, men vill verkligen lära mig. Sist vi var upp till fjällen försökte jag lära mig, åkte en hel dag i barnbacken. Men jag måste säga att jag är ganska stolt. Jag vägrade ge upp, både pappa och Tim gav upp innan mig. Haha, ibland kan jag vara envis. Kände mig smått dum där jag åkte tillsammans med småbarn. Eller ja, vet inte ens om det var en barnbacke, kan lika bra ha varit backen upp till parkeringen XP

By this time tomorrow I'll be over you. By this time tomorrow there will be nothing left to loose and it breaks my heart. One more phonecall to let you know, to cover my mistakes, to correct my wrongs. Spents so much time trying to let you go, I no longer know if it's what I want.

Minor majority - By this time tomorrow



//Erika

Gotland

♣ Levide - IK Nordia 0-2!!!!!!!!!!!!!! ♣


♣ Fy fan va gott! ♣


♣Nästa match hemma mot Ängby

kl 14 på lördag!

Be there and check it out!!♣


///Rebecka

Pump up the jam

Hmm... Trött och seg idag. Ingen bakfylla i alla fall. Alltid trevligt. Haha. Jaa, för er som läste Rebeckas tidigare inlägg vet ni ju att det blev inge Bj för oss igår, hon sket i det. Istället fick jag panik och tillbringade hela dagen med att lite smått irriterad försöka hitta någon annan som skulle ut under kvällen (jag var ganska rastlös, hade laddat hela min tråkiga vecka inför fredagskvällen och var grymt taggad, så jag gav mig fan på att ut skulle jag, med eller utan Rebecka). Kändes som om jag hörde av mig till halva Uppsala tills jag snackade med Brave, som efter lite tvekan sa att han skulle ut. Så jag beslöt mig för att hänga med honom och hans polare till Seven. Egentligen är jag inte ett så stort fan av Seven, men visst, det duger väl ibland. 
   Kom in till Uppsala ganska tidigt, vägrade komma sent och få betala inträde när jag ändå har ganska ont om pengar. Brave och hans gäng skulle till Markus jobb innan och käka, men lovade att han skulle komma in till Uppsala innan 10 (de va också lite snåla och ville inte betala). Jag gick och satte mig på station för att få lite värme medan jag väntade. Där inne stod någon mysko snubbe som gick fram och tillbaka i lokalen och mumlade duva... skogsduva... hoohoo... skogsduva... skogsduva.. hoohoo... Såg till att passa mig för honom, även om han inte lät så värst farlig där han vandrade fram och tillbaka och lät som en duva. Haha.
   Får sms av Brave att de kommer nog komma lite sent, jag fick gå in på Seven själv ett tag. Jippie. Sitta där och uggla själv. Men styrde stegen ditåt, visade legget för vakten som gav mig en hel del lömska blickar tills han sa: Kan du visa ditt högra öra? Lite paff visade jag upp mitt öra, fick tillbaka legget och gå in. =)
   Därinne styrde jag stegen direkt mot toan. Klar där stod jag vid handfaten ett tag och funderade på var jag skulle ta vägen nu. Hade inte funnits några sittplatser och det kändes lite dumt att stå och hänga helt ensam i ett hörn.
   Brave stötte jag inte ihop med förrän vid halv tolv. Tack och lov att medan jag stod inne på toan och funderade så kom Isabell in. Någon jag kände =) Så jag hängde med henne och hennes polare (plus ett gäng killar som ingen utav oss kände, men Hugo fyllde 18 i alla fall, grattis lilla vännen haha). Var väldigt kul i alla fall. Inga som man brukar gå ut med, eller umgås med överhuvudtaget, stöter bara ihop med Isabell någongång sådär i skolan, så det var väldigt skoj. De drog hem ganska tidigt har jag för mig, så resten av kvällen dansade jag, drev runt och umgicks för det mesta med Brave. Började bli lite trött vid det laget, men det var skoj ändå.

                                            
Isabell försöker tvinga                                                                    Jennifer, Isabell
Hugo att vara med på                                                                       och glada jag
bild med henne..

    Haha, medan Brave och resten av pojkarna försvann in på toa hängde jag vid baren själv ett tag. Två killar ställer sig brevid mig, snackar lite med varandra. Helt plötsligt flyttar sig den ena närmre mig och ställer sig och sjunger högt och faktiskt en aning falskt. Jag garvar lite och hans polare flyger genast fram och utbrister: Jag får be om ursäkt, min polare här är nybörjare på att ragga. Men du kanske kan ge honom lite tips? Så jag gav honom lite tips, inga speciellt hjälpsamma, är ingen höjdare på att ragga jag heller (dock tyckte jag att han skulle väl inte sjunga allt för mycket, men ska jag vara ärlig så var det ju en kul idee). Haha
   Så för att sammanfatta fredagen: Kaos hela dagen, men kvällen var helt okey. =)

Såå... Tänkte nämna torsdagen lite också. Hade tänkt göra det igår, men då var jag på sådant dåligt humör så det blev aldrig av. Även torsdagen började med en jakt på folk. Fast den här gången gällde det en streetdance föreställning i Uppsala som jag bestämt mig för att gå på. Slutade med att jag gick dit med Markus. Föreställningen hette Pump up the jam, där fyra lokala dansare (alla visade sig vara Markus gamla elever och går på ekebydansstudio där jag dansar) som battlar tillsammans med fyra världskända streetdansare. Showen inledes (efter en lång kötid, ett brandalarm som gick ingång, väntan på brandbilarna som skulle komma och stänga av det och sen efter lite mer kötid) med konstig musik, de fyra dansarna i vita rockar och mysko masker. Grymt coolt. Sen kastade de av sig maskerna och rockarna och ut kom fyra färgglada, spralliga personer som kunde dansa som fan. Askul att se på. Tror Markus blev lite förtjust i en av dansarna, en söt, kaxig tjej helt kädd i vitt. Första han sa när hon kom ut på scen: Kolla om hon är gift! Har hon någon ring på fingert? Yes! Det har hon inte! Haha
   Sen var det dags för battlingen. Tillsammans med två av proffsdansarna fick Elin börja battla mot någon Vendela, som jag inte sett förut. Vendela vann. Sen var det dags för killarna, Knut och Kevin där Knut vann. Final mellan Vendela och Knut. Knut var helt klart bäst, enligt mig i alla fall (och de felsta i publiken), så han tog hem alltihop. Showen avslutades med proffsdansarna som visade lite fler coola danssteg. En kul show, som folk verkligen borde se om ni har tillfälle. Och om ni gillar dans förstås. Showen glider runt lite varstans i Svergie och jag tror (men är inte säker) att nästa stopp är Gävle. Ett litet tips sådär ;) Men, men, nu ska jag ta och göra något vettigt av den här dagen också. Hmm, fixa rena lakan ska nog bli dagens arbetsuppgift. Sen får resten av dagen (eller kvällen kanske det heter, klockan är ju redan halv fem) bli ganska slapp. Puss och hej!   //Erika

Fredag morgon

SItter i skolan ska egentligen ha psykologi men det är frivillig lektion.  Har johan på min vänstra sida tillsammans med Fredrik och på min högra sida har jag Solmaz. Vi sitter och tittar på Youtube. com och kollar om det fins något kul. Vissa vi hittar är ganska roliga. Som Yoda dance...


Ikväll ska jag och Erika på krogen... men jag vet inte om jag egentligen vill eller orkar. Får senare sen när jag slutar hur jag tänker gå till väga. Skulle ju vara skönt med bara en lugn hemmakväll med en godispåse och titta på Idol. Jag menar, har man hållit igång i flera helger i rad kan det vara ganska skönt och bara ta det lugnt. 
Men det skulle ändå kännas lite taskit å säga nej till Erika eftersom hon ändå vill liksom... hon skulle nog bli besviken om jag säger att jag inte orkar.... aja får se hur jag gör. 

Imorgon har småkillarna sin första handbollsmatch på stor plan. Det ska bli jätteroligt och se vad de lärt sig på tre träningar. :P 

Men nu ska jag sluta skriva och titta lite på Star Wars på Youtube :P 

//Rebecka

Tisdag

Sitter i skolan och har precis blivit klar med att leta reda på fakta om Roms arkitektur och stadsplan... :/ suck...

Snart har vi naturkunskap å sen är det lunch... hmm undra vad det blir?

Gabbe sitter typ snett bakom å kollar i hennes facebook.. undra om hon hittar nåt kul?
De andra i datasalen snackar om allt möljigt.. trist!!!


Fan va tråkigt man kan ha i skolan asså... av att inte ha något att göra.. :/


Jag har tråkigt av att inte ha något att göra i skolan!! :(

///Rebecka

APU, APU, APU

APU. Så spännande, så roligt, så fantastiskt. Eller inte.
   Varken Desse eller jag har någon praktikplats och hade ingen aning om när vi började imorse så vi beslöt oss för en liten sovmorron. Så jag stod utanför skolan runt tio när jag fick sms av Desse, som kom en liten stund innan mig och hunnit snacka med lärarna, där hon berättade att vi åkt in till skolan i onödan. Kul. Precis när jag nådde dörren liksom. Det visade sig att de som inte har någon praktikplats ska vara hemma alla dessa veckor och ringa runt för att försöka få tag på en. Skönt. Slapp man skolan i åtta veckor då. Men vad fan gör jag de fem veckorna jag inte har någon praktikplats!? Kul att dra runt flera veckor här hemma helt ensamen, alla andra håller ju till i skolan. Kommer bli galet rastlös! Eller deppa ihop och ligga i sängen ända fram till lovet. För då kommer alla glada ungar tillbaka från skolan och veckorna efter det har jag faktiskt lyckats få praktik.
   Men ja, det ordnar sig säkert. Har ju träningar och sånt, plus att precis varenda kotte har ju inte praktik och alla går ju faktiskt inte i skolan. Och det ska ju faktiskt bli grymt skönt med långa sovmornar. =)

//Erika

RSS 2.0