En liten berättelse om en kryssning

En liten berättelse om kryssningen då.

Det började med några puckade tjejer (och en kille) som hoppade av bussen alldeles för tidigt. Fick gå flera kilometer (vissa i högklackat) för att ta sig till hamnen. Hamnen, när de väl var framme, var folktom. Alltså; fel hamn. Tiden börjar rinna iväg när nästa promenad börjar (vissa fortfarande i högklackat). När det är fem minuter kvar tills de stänger uthämtningen av biljetterna kan tjejerna (och killen) skymta båten en bit bort. Folk börjar springa (vissa lite halvhaltandes i högklackat) och hinner precis. Tur var väl det.



Efter att det bytts hytter hitt som hatt har fyra av tjejerna fått en hytt som de slår läger i. Men först springer de in i taxfreen, köper cider, ost och kex. Och chips såklart. Egentligen ville de ha tag på räkor och vin, men de säljer visst inte räkor i taxfreen. Tillbaka i hytten börjar förfesten. Osten äts upp. Kexen äts upp. Chipsen äts upp. Cidern dricks. Shotar tas. Kläder och smink flyger åt alla håll. Tillslut har de bildat Team Black, som är redo för dansgolvet.



Någonstans mellan vägen från hytten och dansgolvet kommer de på att de ska ut på däck. De försöker smyga sig upp för en "endast personal" trappa, vilket inte går så bra då personalen går rakt framför dem. De hittar en omväg, tar sig ut på däck och någonstans där börjar skånskan. De möter ett gäng killar som är från "Byn". Alla är vi från skåne.



Skånskan flyter på hela kvällen. Vi dansar for momor. Vi shottar for momor. Allting är for momor. Väl på dansgolvet cirkulerar en keps runt. En lila keps som nästan alla måste ha haft på sitt huvud under kvällen. Men på dansgolvet gällde en regel. Den med kepsen på, ska i mitten stå. Alltså, den med keps, ska dansa i cirkelns mitt. Men det var svårt att dansa, nästan alla i Team Black föll ihop på dansgolvet. Det var snorhalt där. Högklackar på metallgolv med en sjö av cider utspritt. Där var det inte lättdansat inte.



Sedan blev det efterfest i tjejernas hytt. Skånskan fortsatte. Det pratades om en våldtäktsman, Polen, en slampig tjej, lesbiska kusiner som skulle gifta sig, en elak kille och alla hade det så roligt. Tillslut var det läggdags. Tjejerna vaknade dagen efter upp i ett bombnedslag. Hytten luktade som om någon hade kastat in alkoholbomber. Det var kläder, skor, väskor och burkar i en enda salig röra på golvet. De skyndade sig därifrån för att äta pizza till frukost och vänta tills de anlände i Stockholm igen.



Snippsnappsnut (eller vad man säger) så var sagan slut.

//Erika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0