Har vi rätt att leka Gud?

Dagens snackis:

Imorn ska vi ha argumentation i skolan. Min grupp fick i uppgift att argumentera för eller emot djurförsök istället för dödsstraff. Jag ska vara emot.
Så idag satt i efter föreläsningen och snackade galet mycket om detta. Flera egna åsikter dök upp och andra blev en aning frustrerad över vad och hur de skulle få fram sitt budskap, jag inräknad. I Sveriges lag är det djurtest att enbart följa djuret. Alltså du behöver inte röra det utan bara följa efter det. Så länge djuret inte lider av det är det okej med djurtester.
7 av 10 svenskar är för djurförsök. Men de som är mest negativa är ungdomarna, men de ansåg att om det inte finns ett enda annat alternativ för detta så var valet ändå djurförsök. Så egentligen är alla för det men kanske bara om inget annan finna att välja mellan.

Några argument för:
Engligt första Moseboken sa Gud att vi skulle härska över vattnets fiskar och himlens fåglar. Därför har vi rätten till detta.
Hellre offra ett djur med så lite lidande som möjligt för att rädda flera människor.
Man ringmärker fåglar för att se hur deras levnadsstandard ser ut och hur de förökar sig osv. Och på så sätt kanske kunna rädda en hel art.

Några argument emot:
Det är endast 8% av de läkemedel som testats på djur som sedan testats på människor som har varit lovande och sedan kommit ut på marknaden. De resterande 92% var helt förjäves.
Dr Jane Goodall sa: "Det fantastiska mänskliga hjärnan borde kunna utveckla metoder att forska och utföra tester utan att använda levande, kännande individer."
Det finns de fåglar som fastnat i träd med ringer de har kring klon och dött på så vis, andra har inte orkat flyga och jagat mat så de har svultit ihjäl.

Vad säger du? För eller emot?
Skulle du välja din katts liv mot ditt och flera tusen andra människors?

Puss
//Rebecka

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0