Pussmunnen är här


     

Igår blev det äntligen gjort! Alex och jag fick vårat kusin-märke.

//Erika

Gräsklippare och solsken...

Nu har jag precis klippt gräset... känner mig jätteduktig (och jättevarm). Solen lyste på mig hela tiden så det är inte konstigt att man blir varm av att för det första gå och putta en jättetrög gräsklippare och sen ha solen lysa i ryggen. Nu luktar jag bensin och det doftar inte gott må jag säga. Måste gå och ta mig en dusch. Sen ska jag upp till Skogsvallen och kolla på tjejerna när de har match. Måste ju heja på småflickorna så de blir glada! =D

Sen har mamma fixat böcker och anteckningar till mig inför universitetet. Hennes arbetskamrat har skolat om sig till lärare så jag skulle få låna alla hennes böcker osv. Och så sa hon att jag kunde ringa om det var några problem. Det känns jättebra. Då behöver man inte oroa sig så mycket om man kör fast. =)

Nu ska jag gå och duscha innan jag svimmar av bensinlukten... puh vad illa det luktar...

Puss
//Rebecka

ps. Kräftskiva ikväll! =D

Fredag kväll

Idag har jag städat mitt rum och gjort det fint! Sen var jag över till grannen och sa att vi blir fyra från vårt hus på kräftskivan imorn. När jag sedan skulle gå hem igen ropade Rikard att jag skulle följa med till Skolsta så han kunde få hem Erikas bil. Så nu kan jag också skryta med att jag kört partybilen Tosse! =D

Snart bär det av mot Enköping. Vi ska in och fira Melina som fyllt 11 år. Vi ska ge henne en shoppingdag i Stockholm! =D Hoppas hon blir glad.

Nej nu ska jag gå och byta om. Kan ju inte komma på födelsedagskalas i mjukiskläder.... =P

Puss
//Rebecka

Erika, en packpacker?


Ledig idag. Kan det bli mer underbart?

Vaknade för ungefär en timme sen. Har sedan dess suttit och ordnat med tider och grejer, ringt runt till alla möjliga personer och försökt ordna upp saker. Men nu är allting ordnat. Bara en sak kvar: dansen. Måste bestämma mig vilka klasser jag ska ta. Suck och pust.

Vet i alla fall när min engelskakurs (nej, Thereses svenska lärare, jag tänker inte säga engelskkurs och inte heller svensklärare) kör igång. Jag vet varenda liten lektion fram till jul. Åtta lektioner totalt. Jag är redo.

För övrigt är det ungefär 16 veckor kvar till jul. Bäst att börja tänka på julklappar, så fort som tiden går är vi snart där. Tänk att sommaren redan är över. Det är nästan så man blir lite gråtfärdig. Jag har ju inte hunnit med någonting.

Nästa sommar, då jävlar. Jag smider lite småplaner (det är väl mest önsketänkande, men ändå) på att ta en tripp genom Europa hela sommaren. Jag måste bara hitta ressällskap, någon intresserad som vill se Europa med mig?

//Erika

Jag råkar faktiskt gilla min tumme


Igår var första dagen den här veckan som jag inte tänkte please, kill me när väckarklockan ringde. Så jag tänkte hålla i den takten och fortsätta på det spåret. Icke. Idag tänkte jag precis samma sak som tidigare i veckan - dock inte på morgonen utan när jag satt och stirrade på klockan på jobbet, nedräkningen till avslutad dag var på 8,5 timmar. Please, kill me.

Jag märkte också helt plötsligt att jag har ganska ont i ena tummen. Då kom jag på min dröm. Min hemska äckliga dröm. Jag hade ont i tummen. Det spände och drog i den så jag kunde inte röra den. Hela handen spändes och helt plötsligt hade jag en skrumpen hand,  som i Rose Red (om filmen nu hette så, den där aslånga filmen om ett hus typ). Det var inte roligt. Min hand såg plötsligt ut som ett hönshuvud med bortplockade fjädrar. Inte kunde jag röra den heller. Förstår ni då att jag greps av lite panik där på jobbet när min tumme började värka? Tänk om jag helt plötsligt skulle få en hönshand? Eller, som i ännu en film (I know who killed me), om tummen helt plötsligt blev totalt svart och bara lossnade från handen? Panik, panik, panik!!

//Erika

ooops... (A)

Shit! Jag borde sova egentligen! (A) Ska ju upp tidigt imorn... men Sex and the city lockar och jag kan ändå inte sova eftersom jag är så spänd. =P

Nej, nu är det dags att släcka för natten... sova, sova, sova.... =P

Puss
//Rebecka

Inskrivning

Imorn är det den stora dagen. Då är det inskrivning på universitetet. Spännande spännande! Jag är lite nervös men jag tror att det kommer bli bra. Får se till att fylla i alla papper ikväll så att det är klart.

Kommer åka med en buss som går typ 6.55 imorn... aptidigt. Men dagen är inte så lång så det kommer nog inte vara så jobbigt. Får sova på bussen... =P

Nu ska jag fylla i alla pappaer, annars kommer det aldrig bli av... och snart är det Project Runway så jag måste hinna klart innan det börjar. =P

Puss
//Rebecka

usch och fan va kul!

Usch för att jag tror att jag håller på att bli sjuk. =(

Och fan va kul för att imorn ska jag åka in till Uppsala och skriva in mig på en nation. Det blir Norrlands. Sen efter det är det förträff med univeristet. Och det känns verkligen som om det är som om det börjar bli på riktigt nu. =D Fan va roligt det kommer bli! Och en sak till som är kul är att jag inte kommer åka ensam, utan Ida Alex ska också åka med. Känns bra att man har en kompis med faktiskt.

Aja... berättar mer om imorn hur allt gick.

Nu.... sminkparty.

Puss
//Rebecka

ps. Vill inte bli sjuk nu när allt kul börjar! =S

Veckans hjödpunkt: fredag

På fredag gäller det!
Alex ringde nyss. Det är tatueringsmässa i stan i helgen. Kan det komma mer passande? Självklart ska vi dit och få våran lilla tatuering gjord. Lycklig! Ett plus i kanten är ju att vi inte bara kommer få den gjord, vi får även gå omkring och glutta på andras galna tattoos.

Efter mässan blir det ju såklart utgång. Alex, den nyblivna 18 åringen, är självklart taggad varje helg (om hon fick bestämma skulle det nog bli varannan dag). Tyvärr ska jag jobba hela helgen så det lär nog bli ganska lugnt för min del, men en kväll ute med flickorna och lite dans tackar man ju inte nej till bara sådär. Speciellt inte när jag ändå är i stan. Klart jag ska med!

Men först och främst ska jag genomlida veckan. Bara två dagar kvar. Sen är det freeeedaaag! (en väldigt speciell fredag, förutom det redan nämda här ovan så är det min enda lediga dag denna vecka)

//Erika

Jahopp...

Ja, nu sitter man här i sin ensamhet. Till och med katten sover, även om hon brukar vara i full gång så här sent på kvällen. Har precis kollat på Fantastic Four (som om man inte sett den tillräckligt många gånger redan). Tröttnade ganska snart så jag bestämde mig för att ta ett bad. Man måste ju passa på eftersom man inte har ett eget badkar hemma. Där finns det bara bastu (även om det också är underbart).
Imorn åker jag hem med 12.56 tåget. Hemma runt 14.10 eller något sånt. Ska bli så skönt att få komma hema igen. Börjar tröttna ganska hårt på den här lägenheten. Även om den är asfin och jättestor så finns det inte så mycket att göra förutom att titta på tv, städa, sitta här vid datorn eller gå på stan. Men hur kul är det att gå på stan själv? Inte så kul kan jag säga.... "/

Nu ska jag sova så det blir morgon och jag får åka hem igen! Shit va man kan få hemlängtan ibland... =P

Puss
//Rebecka

Sometimes the truth is painful

Jag tror jag gillar dig! Det gör jag verkligen! Det du säger till mig får mig att le. Jag kan inte sluta le när jag tänker på det saker du säger mig. När du ringer ler jag. När du lägger på ler jag. Fan vad jag ler!

Nu ska jag sluta vara så jävla blyg och börja ta för mig! Shit nu blir det andra bullar! Du har fått mig på fall och nu ska jag göra allt som står i min makt för att få dig på fall! Jag tycker om dig!

Puss
//Rebecka
<3

Förföljd av knallgul pojke


Idag blev jag förföljd. Och inte av vem som helst heller. Utan av en liten fjortiskille i knallgul tröja. Läskigt.

Jag var in på Åhlens. Skymtade något knallgult. Jag gick in på HM. Såg en pojke i knallgult. Gick bort till bankomaten. Hörde hur en pojke i knallgult skrek på mig Hörru, hörru, har du cigg? Jag gick därifrån. In på HM. Där kommer en pojk i knallgult in. Jag går därifrån. Efter mig lunkar en pojk i knallgult.  Mot parkeringen. Knallgul pojke stannar en bit bort ser sig omkring. Jag vänder mig om. Knallgulpojke kollar bort mot mig. Jag sätter mig i bilen. Startar bilen. Backar bilen. Knallgul pojke vänder om och går iväg.

Jag kör iväg för att aldrig mer återvända. Typ.

//Erika

Lite kort och gott


Om ni har missat det så är jag hemma från Örebro igen. Kom hem igår. Gjorde en väldigt stor miss precis innan jag åkte hem. Jag tänkte ta en liten minitripp på stan i Örebro. Solen sken ju och det var fin fint väder - emellan åt i alla fall. Hur mini trippen på stan än kan tänkas vara, så mixa aldrig detta: Solsken, jeans, högklackat och en äckel tung väska. Bara en liten varning sådär, jag höll på att dö innan jag fick sätta mig på tåget och vila.

Skönt är det i alla fall att komma hem igen. Har mest bara tagit det lugnt de här två dagarna, behövs efter allt omrkingflängandes från min sida. Det har verkligen varit från stad till stad till nästa stad den här veckan. Så mina planer för fredagskvällen var att dyka ner i sängen omedelbart. Så blev det ju inte riktigt. Fick sitta på ett gym och kolla på biffar ett tag, när jag väl tagit mig hem var jag för pigg, så satt uppe halva natten och kollade en av de bästa serierna som finns Two and a half men. Klockan två svängde Henke förbi, kollade på Scrubs, somnade och åkte hem två timmar senare. Så jag kom inte i säng förrän halv fem. Ändå var jag på benen rätt tidigt imorse (med tanke på när jag somnade) och for iväg in till Enköping för att gymma. För ja, jag har äntligen skaffat det där dumma gymkortet - och jag är väldigt stolt. Nu ska jag bli en riktig biff. Eller inte...

//Erika

Något jag aldrig trodde jag skulle göra


Idag har jag gjort något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag har sett det på tv.  Jag har hört folk talat om det. Jag har sett folk göra det själva. Men aldrig trodde jag att jag skulle komma att göra det själv. Idag, kära läsare, vaxade jag en bil. Erika vaxade en bil. Eller ja, två dörrar, men de tillhörde en bil. De satt på en bil. Alltså, Erika har vaxat en bil. Och inte vilken bil som helst. Hon har putsat och vaxat partybilen Tosse. Slå det ni om ni kan.

//Erika

=D

Jajemensan! =D Nu har jag varit en liten runda på stan. Köpte mig en väst och ett linne. Och så köpte jag lite presnter också. Men jag kan tyvärr inte skriva vad det är eftersom jag vet att båda två som jag köpt till läser bloggen! ;) Men jag är jävligt nöjd med västen jag köpte. Kollade in den förut när ja va här men då fanns den inte i rätt storlek. Och nu gjorde den det och dessutom var den på halvareapriset! Mycket bra mycket bra!=D

Nu är jag lite hungrig så jag ska gå och ta mig en macka hade jag tänkt. Kanske rent av att det blir två mackor. För jag är väldigt hungrig! ;P

Sen ska jag ju köra mamsingen till gala ikväll. Rulla fram i audin. =P hahah!

jaja.. nu ska jag sluta skriva en massa strunt... jo en sak till.... kan fan inte sluta tänka på dig! (A)

Puss
//Rebecka

Lördag - morgon

Hejsan svejsan!
Jag har precis gått upp. Men jag hade deffinitivt sovit längre om det inte hade varit så att katten höll på att leka skeppsbrott under sängen. Sen ser jag henne mitt framför ögonen när hon försöker krypa upp mellan sängen och väggen. Helt ihop pressad. =PFan va jobbig hon är. Hahaha!

Mamma kom hit igår så jag är inte ensam de sista dagarna i Örebro innan Linus och Bettina kommer hem. Men just nu är hon inte här utan på någon konferens med sitt Partylite. Så idag hade jag tänkt att gå och kika runt lite på stan om jag hittar något spännande. Jag har ju redan köpt en blå klänning, ett par svarta leggins och par svarta (undebart fina) spetstrosor! Jag är nog mest nöjd med trosorna. Oj va fina, söta och underbara de är. =) Funderar på att gå och köpa mig ett par till, fast i en annan färg då. Men jag får se hur jag gör. Hmmm... mycket onödigt vetande här nu men jag kände för att skriva av mig lite. =)

Nej, nu ska jag nog gå och äta lite frukost och sen ska jag klä på mig lite andra kläder.

Puss
//Rebecka
<3

Det är ingen big deal


Promenad? I morgonluften? Vem försöker jag lura? Klart att det inte blev någon promenad. Hallå? Det är mig vi pratar om. Jag är alldeles för slö. Och nu är det försent, regnet öser ner. Istället sitter jag med MTV på och lyssnar på Chris Brown vs Darin samtidigt som jag klickar mig runt på 1000 apor. Jag har sminkat mig i en halvtimme också. Jag börjar bli lite rastlös...

Alex smsade nyss. Verkar som om hon ska fixa tattoo till oss idag. Hoppas det blir redan nästa vecka. Och hoppas att mitt nya kort har dykt upp tills dess, annars har jag inga pengar. Då kan det bli väldigt väldigt jobbigt.

Nu då? Försöka hitta något ätbart? Packa? Bädda? Bäst att börja med det jobbigaste. Packningen. Usch, gillar inte att packa. Inte när man ska resa hemåt. Fast ifs, det borde ju bara vara att mosa ner allt i väskan. Vem behöver vika kläder som ändå ska direkt in i tvättmaskinen när man kommer hem? Vi kör på den =)

//Erika

Stuck in Örebro


Nu är jag ensam. Gick nyss och lämnade av Rebecka vid bussen. Så nu sitter jag här själv i en egentligen främmande lägenhet tillsammans med en kissekatt. Det är flera timmar kvar tills tåget går. Men det blir nog mysigt. Tror jag ska sattsa på en brakfrukost (finns inte så mycket att äta men en macka i alla fall) och sen kanske ta mig en promenad i det svala morgon vädret.
//Erika

Till glassen!!


Rebecka och jag var nyss ner till den lilla affären precis nedanför lägenheten. För att handla med kort är man tvungen att köpa för minst 50 kr. Så vi började plocka på oss grejer. Vi kom ner för att köpa en glass och en dricka. Det blev inte vad vi hade tänkt oss. Men det blev över 50 kronor i alla fall. 127 kr för att vara exakt. Vi gick därifrån, chockade och två drickor, två glassar, ett kakpaket och en chokladkaka rikare.

//Erika

Livat i Örebro


Jo det blev ju utgång. Kvällen började bra. Rebeckorna och jag lagade mat, åt gott och spelade Våghals. Med andra ord, vi hade väldigt kul. Sen blev det dags att dra sig ner mot stan och det var då det började gå snett. Först och främst hittade vi ingen krog utan hamnade på en Mm-bar-någonting. Sedan kör vi på denna:

Det som händer i Örebro, stannar i Örebro

Haha. Snabbt och enkelt och jag slipper berätta så mycket. Idag har det varit segt. En av Rebeccorna har åkt hem till sin Patrik. Den andra står i duschen. Snart ska vi dra oss ner och handla mat. Imorgon blir jag lämnad själv här. Rebecka åker tillbaka till Enköping innan mig. Jag som redan har köpt en biljett (som jag betalade extra för så att jag kunde omboka den) sitter fast här och kan inte ta ett tidigare tåg då biljetten tydligen inte går att ombokas. Jag har härmed gått med Alex och Lauras i deras Bojkotta SJ kampanj. Snuva mig på tio små slantar och sedan tvinga mig att sitta kvar i Örebro. Ensam. Övergiven. I en främmande stad. Läskigt? Nej, nej, det här kommer gå bra. Jag ska sova och äta gott. Sen ner mot stan med min tunga väska och köpa trosor. Ja, trosor. Hittade så gulliga på Cubus igår men trodde inte att jag hade pengar. När jag kommer hem ser jag att hela lönen har ju trillat in på kortet. Tyvärr så har jag ju råkat spärra mitt kort nu så lönen lär ju sitta fast där den sitter. Tur är väl kanske det? Dumma, dumma kort...

//Erika

Torsdag

Lagom kul kväll igår. Trötta som fan idag. =P Kortfattat och bra.

Nu: dusch
Sen: Gå och handla mat
Senare: Filmkväll med en påse chips!

Imorgon: Hem en snabbis, sen tillbaka till Örebro igen.

Puss
//Rebecka

Väckt i Örebro


Nu har jag nyss vaknat upp i en lägenhet i Örebro. Med mig har jag Rebecka och Rebecca. De sitter klistrade framför handbollen medan jag funderar på att ta en macka till. Som sagt, vi har precis vaknat, så det är frukost som gäller just nu. Pallar inte skriva mer, ska kolla upp biljetter hem (för hem vill jag ju komma tillslut) och spana efter en bra krog här i Örebro. För visst blir det utgång även här.

//Erika

Tisdag morgon

Idag är det tisdag och jag ska få främmande idag! =) Trevligt trevligt. Men innan främmandet kommer måste jag ju städa lite. Damsugaren ska fram. =P

Hum, hum... =P Nu är jag lite hungrig känner jag, ska nog gå och äta lite frukost.

Ha en fin dag! För det ska jag ha! =D

Puss
//Rebecka

"Asså, det här är house"


Göteborg var galet. Tidigt, tidigt på fredagsmorgonen satte vi oss på tåget, med bara några få timmars sömn i kroppen (förutom Laura då som inte hade sovit ett smack). På tåget slocknade jag direkt och vaknade flera timmar senare i Göteborg, glad och pigg. Böjer mig fram till sätet framför och hälsar glatt God morgon, sovit gott? Jag möts av trötta blickar och en suck. Inget sovande för tjejerna framför inte. Så när incheckningen och allt var klart på hotellet, började vi helgen i Göteborg med att sova ett par timmar på hotellrummet. Inte en så bra inledning kanske, men det behövdes. Tro mig.

  

Efter uppvaknandet blev det kinamat och Laura och Alex korkade upp sina vinflaskor, vilket var lättare sagt än gjort.


Den satt hårt den där korken

  

Efter att Alex och Laura hoppat klart i sängen drog vi oss ner på stan. Vi hade spanat in en krog på nätet som lät bra, men när vi väl kom dit satt det bara äldre människor där så vi försvann snabbt därifrån. Istället gick vi fram och tillbaka genom stan och letade efter avenyn. Vi fattade ingenting och irrade runt ett bra tag. Tillslut träffade vi ett killgäng som drog med oss på Smaka på Göteborg och in i ett öltält. I tältet tappade vi såklart bort pojkarna och istället slog ett irankillgäng följe med oss. Mot vår vilja. En av iranmännen envisades med att försöka ge Alex sin mobil, guldringar och BMW. Vi försvann fort därifrån.

Igen var vi ute på gatorna och ledade efter en bra krog (avenyn lyckades vi aldrig hitta). Kvällen tillbringades tillslut på en krog med Playboy-tema där det var fullsmockat av asiater. Vi var några av de få svenska tjejerna där, men vi hade väldigt kul där vi stod och shaka loss på dansgolvet och gjorde piruetter för att undvika efterhängsna grabbar.



Dag två var väldigt galet. Tvingade oss upp vid halv tio för att smälla i oss frukostbuffé. Lyckades snacka till oss rummet två timmar extra och gick och la oss igen. Vid två checkade vi ut från hotellet och var numera tre hemlösa, vilsna själar bortirrade i Göteborg. Vi alla tre var trötta efter förlite sömn och tillbringade dagen i solen på stan, vilket ifs var väldigt mysigt.

  

Sedan fick Alex och Laura nog. Vi hade inget hotellrum. Vi var trötta. Vårat tåg gick på klockan 8 på morgonen dagen efter. När biljetterna bokades hade jag blivit övertalad till att inte ta något rum andra natten. Krogen stängde ju fem, vi kunde festa ända fram till tåget gick. Om vi blev trötta kunde vi ju alltid sova lite på tågstationen. Men när vi satt där på lördagen, med 18 timmar kvar till tågets avgång, insåg Alex och Laura det puckade i det hela. De bestämde sig helt enkelt för att ta sig hem direkt. Så de pratade ihop en snyfthistoria de skulle dra för biljettförsäljarna så att de kunde få boka om biljetterna. Tyvärr så var ju försäljningsstället stängt. Då tänkte de att vi kollar när nästa tåg går, hoppar på det tåget och kör snyft-historian för de på tåget. Tur är gick det inga fler tåg, annars hade de väl dragit med mig på tåget så hade vi fått böta flera hundra kronor sen. Alex var så desperat hem att hon funderade på att i smyg hoppa på tåget där bak och hålla i sig hårt som attan hela vägen bort till Stockholm. Hon lät ganska seriös när hon kom med förslaget?

Fast i Göteborg var vi i alla fall och det var väl bara att gilla läget, vilket jag insett för länge sen. Efter ett tag insåg även Alex och Laura det så det blev en utgång sista kvällen med. Och tack vara ett samtal från Brave lyckades vi hitta till avenyn.

  
1. Alex och Laura inser att de inte kommer hem.
2. På en bar på avenyn

På en klubb spelade de bara housemusik, eller som Alex utryckte det; trance.
Alex: "Kan du spela (här säger hon någon rnb låt som jag inte kommer ihåg vad den heter)?"
DJ: "Jag vet inte ens vad det är."
Alex: "Spelar du bara trance eller?"
DJ (riktigt dryg): "Asså, det här är house."


Varm och go efter någon timme på dansgolvet, men fortfarande pigg och glad

 

Vi undvek alla killar på plats och när vi såg några vi kände igen sen tidigare skrek jag, vi måste gömma oss. Laura reagerar omedelbart. Hon sjunker sakta nedåt medan hon sjunger Low low low (ni vet låten). Gud vad jag garvade. Efter det var kvällens sång low low low, we are stuck in Göteborg. Den går att höra på Lauras blogg där det gömmer sig ett litet filmklipp från ett toabesök.


Jag tröttnade på försöka att se söt ut och visade mitt rätta jag

Vid två tröttnade Alex och vi gick till McDonalds, våran räddande ängel - de hade öppet dygnet runt. Så där somnade Alex och jag i en timme. Laura vågade inte sova stackarn för hon var rädd att någon skulle sno våra grejer. Istället byggde hon vackra konstverk av salt och pommes frittes.
Efter en timme väcktes vi av vakten. Övervåningen skulle stänga och vi satte oss haft döda där nere istället. Träffade en trevlig vakt som skrattade gott klockan halv 6 när han äntligen fick gå hem och sova. Vi satt där vi satt vi.
Efter tre timmar på Donken kunde vi äntligen gå mot tågstationen. Vi bytte om från festkläder till mjukisar i ett hörn på stationen och upptäckte senare skylten Kamera övervakning. Alla filmer sparas. Great. Stationen i Göteborg kommer för alltid ha filmer på när vi står halvnakna bland gröna skåp.

Klockan åtta satte vi oss lättade på tåget hem. Behöver jag säga att vi somnade omedelbart?




//Erika

God Morgon

Nu har jag varit vaken i typ 20 min. Oj, oj, oj vad jag har sovit gott. Hade ett väldigt mysigt sällskap utav Smilla (kissen=)) hon kurrade så mysigt. Tror nästan att jag somnade med att litet leende på läpparna. =)
Dagen då... idag ska jag gå ut på stan och handla mig lite mat hade jag tänkt. Finns i stort sätt bara potatis och pasta här. Vädret är väl inte det bästa här så jag måste nog ta med mig ett paraply när jag går ut...

Nej nu ska jag äta lite lunch, sen ska jag bestämma mig om jag ska gå ner direkt eller om det blir en film först. (A)

Puss
//Rebecka  

Ingen rast, ingen ro


Jag inser nu hur tokigt det här känns. Jag kom hem helt slut från Göteborg igår.  Idag är jag ledig. Så då har jag bestämt mig för att fixa det där dumma gymkortet och dra in och träna lite. Efter det kanske vi tar en tripp till Uppsala (ja, jag sa vi men menade såklart jag (nej, jag är inte schizofren)). Imorgon ska jag upp tidigt och jobba. Direkt efter jobbet ska jag stressa till tåget. Mot Örebro. Kommer hem på fredag. Kan ni förstå? Jag blir trött (och glad) bara av tanken. Jag packade precis upp resväskan. Nu ska jag röra mig mot badrummet, borsta tänderna och sen tänkte jag faktiskt packa om igen.

Tillråga på allt börjar min kompis halsont hälsa på. Trots att han vet att jag ständigt pratar skit om honom. När han hör på. Ändå envisas han med att komma på besök flera gånger om året. Jag hatar honom. Jag vill inte ha honom här. Han kan ta sina besök och dra åt helvetet. Jag vill inte. Jag ska missbruka gurgelvatten idag. Jag ska helt enkelt grugla bort honom. Inga besök av halsont här inte. Sådant har vi varken tid eller lust med.

//Erika

Penningbridge

Om ni Grillbybor undrar varför det har blivit så tyst och vart jag har tagit vägen så är jag i Örebro i en vecka i min brors lägenhet och vaktar den och katten. Skriver mer imorn om hur läget för veckan ser ut. Men jag lovar att den kommer bli gryyymt kul! =D

Nu ska jag sova.... =)

Puss
//Rebecka

We are stuck in Göteborg




För någon timme sedan sa jag hej då till flickorna på tåget.
Vi kom nyss hem från Göteborg, där vi har haft det riktigt, riktigt trevligt.
Två saker kan vi konstatera direkt:
1. Sötaste dialekten där nere
2. Alex och Lauras plan var kanske inte den bästa (insåg t.o.m. de själva)

Helgen har tagit på krafterna, så efter att ha tillbringat natten utan sömn (förutom en timmes slaggande på Donken (och ändå är man förvånatsvärt pigg)) så tänker jag nu ta en varm dusch och njuta av sådana bekvämligheter som kuddar och soffa istället för att göra något längre inlägg. Sådant får komma senare helt enkelt.

//Erika

Nostalgi

Idag har jag suttit och lyssnat på RIX FM i stort sätt hela dagen. Fått höra många låtar som tar en tillbaka till mellanstadiet. =P För att bara nämna en - Rythem of the night.... jag menar vem kommer inte ihåg hur man stod och shakade loss på dansgolvet i idrottsalen precis som alla andra? Alla skulle dansa likadant! =D Hahahah! Så söta vi en gång varit i livet! =P

Ikväll blir det 35årsfest ute på logen - Sandra fyller år!!! Grattis till henne (eller ja, hon fyllde år igår men ändå ;P)
 
Imorn bär det av mot Örebro. Åh, det kommer bli så himla roligt! Onsdagen är djupt planerad! =D Middag, förfest, utgång, efterfest!!! SKITKUL!!! =D HAHHAHA!

Nej nu måste jag gå och göra mig lite snygg. En och en halv timme kvar tills vi ska dra. Tydligen så ska jag få vara fyllechaffis ikväll.....

Ha en trevlig kväll! =D

Puss
//Rebecka

Städat och fint!

Idag har jag ägnat mig åt att städa hela mitt rum... och då menar jag verkligen heeelaaa! Garderobens innehåll har minskat och jag har lagt de kläder jag inte vill ha/inte använder i en papperskasse. Sen har jag lagt ner lite prylar i kartonger som kommer boa i garaget ett tag tills jag får tag på lägenhet. =) Oj, oj, oj säger jag bara....! =P

Helgen kommer inte göras så mycket. 35 årsparty på lördag å på söndag bär det av mot Örebro.

Nej.. nu måste jag gå och vara lite social med våra gäster... tror att de har ätit upp förrätten nu.

Puss
//Rebecka

Säg mig, är inte detta en väldigt bra dag?


Vilken dag. Jag har varit på strålande humör. Bara bra saker har hänt (ja, om man bortser från att jag fick kicken idag, numera är jag ingen Subway-tjej, men det kom väl inte som någon överraskning direkt). Var in till Uppsala idag och träffade Therese. Bara det var väldigt kul, har ju inte sett flickan sen studenten. Vi letade present till pappa och blev nog ganska nöjd med mitt köp. Jag har också köpt nya hörlurar till mp3 då mina gick sönder efter att jag doppa dem i oboy (mina nya har extra baaas och enligt pappa blev jag inte lurad (jag är förvånad)). Sen har vi varit och snackat med lation snubbar om tatuering (kul dessutom att jag skulle förklara allt på engelska, men, övning ger ju färdighet). Snart är det dags för den lilla pussmunnen i alla fall =)

Jag förstår inte, just idag känns allting toppen.
(trots att jag ska jobba imorgon)


//Erika

Varför röka när man kan kröka?


Uppsala reggae festival. Så underbart.

Tjejorna och jag åkte in så vi var där redan vid tolv. Solen strålade och getingarna surrade. Vi började med att avnjuta en sallad och kika lite smått på graffittimålarna. Därefter skulle vi ta en kall cider i solen och kolla skatetävlingen, men icke. Getingäcklena förstörde allt. De surrade, de anföll, de stacks och de var överallt. Men så fort vi klunkat i oss drickat fortast möjligast (vi kom ju på att det var ju inte våra söta ansikten getingarna var efter utan våra söta drickor) kunde vi sätta oss uppe vid rampen och glo på pojkar på brädor.

 


Här blir jag jagad av en svärm med getningar

Därefter bar det av mot de olika scenerna. Vi sprang emellan stora scenen och tältscenen titt som tätt och njöt av den bra musiken. På kvällen kom det som jag och Alex väntat mest på, Beenie Man. Lyckliga stod vi och dansade medan Laura väntade på Burning Spears, som var den sista artisten. Mot slutet hade jag så äckligt ont i ryggen och benen så att dansa eller ens digga med till musiken var inte att tänka på. Stod och hängde på ett räcke och längtade efter en parkbänk att sitta på, vilket ledde till att jag nog inte uppskattade Burning Spears speciellt mycket. Tror t.o.m. jag gav ifrån mig en stor suck när han dök upp på scenen för en andra gång, men hey, min rygg var på väg att brista xP



 

Efter allt stoj och stim och den mäktiga känslan av att stå i den stora folkmassan och digga hängde vi på Max ett tag. Laura och Alex hängde nästan däckade över bordet. Tydligen såg de inte allt för pigga ut.
Kille: "Är dina kompisar lite trötta eller?"
Jag: "Lite grann sådär."
*Alex och Laura vaknar till liv*
Kille: "Jag var bara tvungen att kolla hur ni mådde, de ser ju helt sönder rökta ut."
Han hade tydligen blivit dissad av sina polare och tappat bort sin efterfest så han hängde med oss och såg till att vi kom iväg till bussen (efter att ha föreslagit att vi skulle dra iväg någonstans och dricka sprit, varav han insåg att vi inte hade någon sprit). Verkar som om han trodde att vi inte skulle klara av det själva, men han var riktigt roligt sällskap, så jäkla skön.

Det var en rolig dag, även om vi inte var så jätte taggade, med det tog på krafterna, helt klart. Ser fram emot nästa år då vi ska smita in. Vi passade på att planera detta under dagen. Antingen simmar vi iland på festivalområdet eller så tar vi en liten gummibåt och paddlar oss fram. Önska oss lycka till.

//Erika

Jiipiiee!

Den här sommaren kan knappt bli bättre!!!

Körkort, studenten, antagen till högskola i Uppsala och så har ja fått jobb. En ringde mig nyss och sa att jag fått jobb på ICA maxi i Enköping. Visserligen i minihuset, men jag har jobb!!!! =D sååå skönt... och typ bästa tiderna man kan få på ett helgjobb. Jämna lördagar kl 11-16. Kan det bli bättre tid? Så himla bra. Och det är alltid bra med lite extra pengar så här när höstmörkret faller. Åh så bra det känns nu!

Och som avslut på den här sommaren ska jag och Erika sticka iväg till Örebro och bo i min brors lägenhet i nästan en vecka. Så se upp Örebro... nu gör vi staden osäkert! =D

Fan va bra allt känns!!!!

Puss
//Rebecka

Äntligen

Äntligen är jag hemma efter att ha varit en vecka i Finland... Här möts man av regn och hagel dock men det är ändå skönt att vara hemma! =)

Det har väl inte varit en sån händelserik vecka... träffat farmor, farbror och två av mina kusiner... en kusin spelar med i typ tre olika rockband och de ska snart släppa en skiva.. så om ni ser en skiva där gruppen heter "Blood on our hands" så är en av medlemmarna min kusin! =)

jaja.. nu ska jag nog ta mig en liten kvällsmacka.. känner att hungern börjar krypa sig på en aning.. sen måste jag fortsätta packa upp min väska... det har inte riktigt blivit av än! (A)

Skönt att vara hemma iaf! =)

Puss
//Rebecka

Mutor godtages


En sak till. Nu är jag ledig i två dagar!! Sen två ynka dagars jobb. Därefter blir det Norsborg över natten och sen Göteborg! Underbart!!!

Hmm, nu kom precis bror in och bad som skjus. Som tack städade han undan mitt skräp här inne, han har lovat att stå för underhållning hela bilresan och Jonas ska sitta i baksätet och ge mig massage medan jag kör. Jag tvivlar på att något av det kommer att bli verklighet (förutom skräpet, det tog han till min förvåning bort).

//Erika

Bara så att ni vet att jag lever


Igår var det reggaefestival för hela slanten. Orkar inte berätta nu, är trött efter att ha käkat god mat och firat kusin Lizette hela dagen. Flickan blir stor imorgon, redan 16 år. Grattis, grattis.

Och nu ska väl Rebecka ha kommit hem? Eller? Jag tror det. Jag är trött och förvirrad. Men hon och jag borde börja kolla biljetter till Örebro. =)

//Erika

Imorgon gäller det


Idag körde jag min bil för andra gången (eller ja, tredje egentligen, beror på hur man räknar). Självklart spöregnade det. Varför regnar det så fort jag kör partybilen Tosse...?

Snackade nyss med Alex. Det är färdig planerat. Vi vet när bussen går. Vi vet vart vi ska. Vi vet vårat mellanstopp (Cupido-sallad). Jag måste ladda med madrasser och städa. Vad för musik kommer spelas här hemma ikväll? Någon som har någon idé? Ikväll laddar vi, för imorgon gäller det!

Uppsala Reaggae Festival!!




//Erika

Vem är perfekt?


Haha, passerade nyss tven. 

Flicka: "Mitt namn är Ingen."
Tant: "Nej, man kan inte heta Ingen."
Flicka: "Jag gör!"
Tant: "Varför?"
Flicka: "För Ingen är perfekt"


//Erika

En galen utekväll

Lördag, utgång i Uppsala


Alex och jag körde på en förfest i min partybil. Jag körde, Alex drack. Framme i Uppsala spöregnade det, jag kunde inte se linjerna i körfälten eller någonting pga regnet så chansade lite och hoppades på det bästa. Vi tog oss ju fram i alla fall. Parkerade, hiva upp en cider och staplade ut i regnet. Vi sprang som tokar, i alla fall så gott som det går i högklackat, tajta klänningar, klunkandes en cider och skrikandes för fulla halsar. Någon som förstår att folk glodde?

   
Jag och Alex körde på "den lilla svarta"


Lite dränkta?

Jennie: "Jag är ju trekvarts estisk."
Alex: "Jaha, är du trekvarts lesbisk?"

Alex och jag blev ju lite sms sugna:
A&E: "Vi ville bara höra när du ville festa med oss?"
V: "He He När som helst. Men du och jag ska mysa innan dess =)"
A&E: "Alex då...?
V: "Hmm, på myset oxå??=)"
A&E: "Alex skyddar Erika."
Haha, bra att veta att Alex, min vägledare, hjälper mig i här i livet.

"För en gångs skulle är du inte fullast, Jennie."
"Nej, jag vet, det är ovanligt."


Hamnade ju på People, som vanligt, tillsammans med Jennie. Där avnjöts både cider och vin och det slank även ner något av lakritssmak. Vi dansade och träffade både nya och gamla bekanta.


Nattbussen hem var alla glada, men trötta.

Bilen hem.
Pappa: "Har hon däckat där bak eller?"
Erika: "Haha, ja hon sover!"

Kommer ut ur bilen.
Alex: "Erika, jag kommer inte loss!" *rycker i säkerhetsbältet*
Erika: "Inte konstigt, du har ju knäppt det fel. *knäpper loss Alex som snubblar ut ur bilen*
Pappa: "Är Alex lite ostadig kanske? Haha"
Erika: "Hahaha, ja lite grann sådär"
*jag stöter till kompostgallret så det låter högt*
Pappa: "Ja, du ska ju inte skratta åt henne. Du är inte så stadig du heller."

Alex: "Äsch jag pallar inte."
Hon försvinner ut från badrummet.
DUNK
Pappa till mamma: "Haha, det där var nog Alex som försöker hitta sovrumsdörren"

Det var helt klart en superhärlig kväll. Låt oss göra om =)

//Erika


Utan bh och med en skurmopp i huvudet


Spännande dag. Vaknade imorse och var så trött att jag t.o.m. glömde ta på mig bh:n när jag klädde på mig, vilket ledde till att jag fick köra på en bh-lös dag idag, men det funkade ju det med. På jobbet har jag fått in flytet så bra nu med gradningen att jag snart kan grada i sömnen, som jag förresten i princip redan gör, jag drömmer mig bort och hamnar helt i min egna lilla värld. Plötsligt vaknar man av att bror dängt en mopp i huvudet på mig. Mums. Hämnden är ljuv och han fick strax en liten dusch av mitt dricksvatten. Har planerat en större hämnd i helgen. Då ska han få igen för alla gånger han väckt mig med sin äckliga lilla väckarklocka (och för att han höll mig vaken på varje rast idag, ingen powernap med bror i närheten inte).

Har fått en rapport från lilla Rebecka också. Vet inte om hon har nämt det, men hon har lämnat över bloggen i mitt våld i en hel vecka, medan hon själv lever livets glada dagar borta i Finland. Fick ett glatt litet sms idag om att hon lever och mår bra, även om vädret där borta hade kunnat vara bättre. Så nu får vi önska bättre väder till Rebecka =)

//Erika

Läggdags?


Nehe, det blir inget om lördagen idag heller. Var min plan från början, men är alldeles för trött. Dessutom är jag sjukt sugen på macka och juice. Och väldigt, väldigt trött. Jobbet tog på krafterna idag, men är trots allt inte lika jobbigt som innan. Dessutom blev jag glad idag för mor har mobbat mig för att jag nämde att en av killarna på Webra var söt. Hon trodde genast det värsta och var helt säker på att det var den struliga praktikanten som slutade för ett par veckor sen (för det skulle vara så typiskt mig, en strulig, bråkig och bla bla bla). Men icke, för idag var han tillbaka (alltså inte praktikanten, utan den andre), vilket betyder att det inte var praktikanten och mor har helt fel (eller ja, överdriver i alla fall) om min smak. Mohaha.

 Nu börjar jag vänja mig vid att grada så de flyter på ganska bra. Klarade av en hel dag utan att drabbas av panik även om dagen gick väldigt väldigt långsamt och ledde till att jag blev väldigt trött. Trots trötthet drog jag ikväll (när jag egentligen hade tänkt skriva inlägget om i lördags) till Jesse, kollade Srubs (jag bara älskar scrubs, lätt en av de bästa serierna någonsing) och hälsade på hunden "dörrmattan" Harry. Nä, pallar inte ens skriva mer (är så förvirrad och trött så jag vet knappt vad jag skriver haha) men, macka - here I come!

//Erika

Uppdaterat


Sweet. Jag har nyss sökt jobb på Ikea och uppdaterat mitt cv (känns som om mycket har hänt sen sist jag skrev det). Tog mig hela kvällen. Därför blir det inget inlägg om party kvällen i Uppsala. Ni får klara er ett tag till (Alex, inget tjat, det kommer snaaart (lika så på bilddagboken)). Nu blir det läggdags för min del. Det är ju inte alla som njuter av sista dagarna på sommarlovet. God natt med er!

//Erika

I regnskuren


Måndag. Behövs det egentligen sägas mer...?

Såhär i rusk regnet tyckte jag att bilderna från helgen skulle passa strålande bra. Ge lite färg i tillvaron denna gråa dag. Bla bla bla. Vi gör detta kort och börjar helt enkelt med Öregrund i fredags.



Öregrund




         
Grillning på klipporna. Damen i mitten fyllde 18.













 





  
Förfest i en båt




  

Party  och dans i öltältet



En galet rolig kväll. Tack för den tjejer!



//Erika


Pengatjuv


Jag fick mig precis en trevlig liten chock när jag kollade mitt konto. I någon minut satt jag med hakan nere vid naveln och kunde inte förstå vad jag gjorde igår. En och annan svordom om att ta med sig kortet ut på krogen dök upp. Tills jag med lättad insåg att det jag såg inte stämde. Pengarna finns kvar. Tack och lov.

//Erika

Ännu en fartfylld toppenkväll


Kvällen blev minst lika bra som den innan. Alex var på topp. Jag var på topp. Jennie dök upp och var på topp hon med. Det blev en toppen kväll helt enkelt. Just nu är jag för trött för att säga mer om kvällen än så och för att bjuda på alla härliga bilder. Men det kommer, tro mig. Den här helgen har ju tagit lite smått på krafterna och idag hade behövts till återhämtan. Men icke. Alex och jag råkade ju dumpa partybilen Tosse (Alex har döpt mitt vrålåk) i Uppsala igår så fick ta mig hela vägen in till Uppsala och hämta hem den igen. Men gott på ont (kan man säga så?), då fick jag ju i alla fall ta en promenad genom stan med Jesse och lyssna på planer om hur han ska ta över världen. Och det var ju inte helt fel det heller...

//Erika

Kusinerna på stan


Igår var härligt. Lite småkallt ute men vi stod ut. Fick se det mysiga Öregrund och umgås med härliga människor. Kan en kväll bli bättre?

Ikväll ska såklart bli minst lika bra. Alex är här. Musiken är på högsta volym och vi är snart redo. Nä, nu börjar Alex bli klar i badrummet, kanske kan man få komma in och sminka sig.

Uppsala here we come!

//Erika

RSS 2.0