En liten minut




Den här bilden får duga för idag. Inte för att jag har varit på dåligt humör eller något. Tvärt om. Har varit på strålande humör idag. Förutom när jag var hos tandläkaren. Skyndade dit och var stolt över att jag hann i tid, två minuter tidig t.om. Så säger lilla tandsköterskan Du kan sätta dig ner där och vänta ett tag. Jaha, tänker jag, ska jag behöva vänta ändå? Visst, visst, jag kan väl vänta en stund.
Vänta får jag. I en halvtimme. Så mycket för att komma i tid. Det mest irriterande av allt är att jag ser hur min tandläkare går fram och tillbaka framför mig. Stoppar en kollega och talar om något töntigt. Om någon föreläsning och att de måste bestäma tider. För hon hade mailat någon Sture. Jag suckar för att visa mitt missnöje. Sparkar med foten i golvet. Så precis när jag börjar tappa tålamodet helt och ska börja klaga kommer tandläkaren och släpper in mig. Det tar en minut att ta ut mina dumma stygn. En minut i det lilla rummet. Kunde hon inte ha släppt in mig när jag hade tid, pillat bort stygnen på en minut och sen töntat sig med sin kollega? Nej, nej, vi låter den stackars flickan som ser för jävlig ut i munnen och måste till skolan för att göra klart ett arbete så att hon kan få betyg och skaffa sig ett bra jobb och tjäna lite bättre än oss vänta lite extra. Det är ju så roligt att se henne sitta där och grimasera.

//Erika

Kväll

Nu har man långhelg på g... ledig f.o.m. imorn t.o.m. söndag... detta skall hinnas med:

1. Valborg i Uppsala
2. Svenska C plugg- livsåskåndning
3. Religion - naturreligioner
4. Projektarbete

Skönt att man är ledig i fem dagar nu....

Puss
//Rebecka

Med 45 minuter kvar till deadline


Aaah! Jag är klar med min uppsats! Stolt!
Bara arbetsmiljön kvar nu då.
Fy fan.
Skit samma.
God natt.

//Erika

Äntligen


Wiiie, imorgon ska jag ta bort mina stygn =)

//Erika

Summering av helgen

Var själv hemma hela helgen vilket var både roligt och läskigt!

I fredags gjorde jag inte så mycket... sjukanmälde mig till skolan eftersom jag bara hade en lektion och jag ville åka med min bror och Bettina till Stockholm. Åkte dit och shoppade loss =P en klänning, ett par skor och en kofta! Billigt var det också... allt gick på typ 600 kr... asbra enligt mig... sedan åkte vi till enköping och käkade på Vita elefanten... sjukt gott... sedan åkte vi hem och de begav sig till Örebro igen... resten av kvällen satt jag hemma ensam och tittade på Talang 2008... sedan fick jag ett roligt samtal av en vän som jag inte hört av på länge så jag blev väldigt glad när han ringde. Pratade i typ 30 min innan jag skulle sova. Jag va skiträdd när jag såg att det var någon som gick utanför vårat hus när jag gick runt och släckte så jag var glad över att jag pratade med honom just då för annars vet jag inte vad jag hade gjort.
Det var min fredag...


Förkrök hos en av Brinckens kompisar... Johanna hette hon! En trevligt liten prick! (A)

Lördag: Började med att Tori kom hem till mig kl 10 och jag gick upp och åt frukost och sedan gick vi upp till hallen för att titta på när herrlaget hade match... matchen slutade lika. Sen gick jag hem för att packa väskan inför kvällen och matchen mot Brinckes polare i Bålsta - killar som var 20+ och var fotbollsspelare och hockeyspelare... matchen slutade med att jag ställde mig i mål... =P chockerade nog många med att jag räddade så många mål! (de sköt ju rakt på mig så klart som fan att jag räddade dem). Matchen slutade med att killarna vann =P vilket inte kanske var vad vi planerade =P Sedan bar det av mot fest! Kan inte och kommer inte skriva hur den var, men jag kan säga att den festen var en av de roligsate hemmafester jag någonsin varit på! Hur kul som helst även om det faktiskt inte hände så mycket... jag hade bara allmänt roligt och trivdes väldigt bra! =D

Söndag: vaknade trött... gick upp och åt frukost för att sedan göra mig någorlunda fin för att titta på damlagets match... den slutade med förlust tyvärr, men de spelade bra i andra halvlek iaf. Sedan gick jag hem och gjorde inget speciellt... väntade bara på att mamma och pappa skulle komma hem... När de kom hem fick jag en jättesöt t-shirt med ett jordgubbetryck på och en ask med kinderäggs-choklad... hur gott som helst... synd bara att jag redan ätit upp hälften(A). Idag har det inte hänt så mycket.. varit i skolan och haft tre lektioner... sedan åkte jag hem och åt mat sedan upp till hallen för att titta på b-lagsmatch... men det slutade med att jag gick hem efter att nordia låg under med 0-5.... skittråkig match! Nu är jag trött och ska fixa mig för natten.. kanske blir det att jag tittar på en film eller något för jag har mega-svomorron imorn.. börjar halv tre och kan åka in med 13.05 bussen... sååå skönt!

Hade fint!
Puss
//Rebecka

Varje ord är en plåga


Varje ord är en plåga
Varje mening ett knivhugg
Jag vägrar det här
Snart slutar jag andas och blöder till döds.


Jag gillar inte att skriva den här idiotiska uppsattsen. De går för jävligt jäkla trögt.
Kul att man har en till att skriva sen när man äntligen blir klar.
Jag vägrar.


//Erika



Ibland får man ju bara skylla sig själv


Jag har väldigt mycket skolarbete att göra nu i helgen. Så mycket att jag inte ens orkar tänka på det. Dessutom trodde jag att jag skulle jobba på söndag. Sätt ihop jobb, hög med skolarbete, två dagar och mig så får du totalt kaos. Därför tänkte jag vara lite smart och hitta någon som kunde hoppa in för mig på söndag. Lyckligtvis kunde Lillan göra det. Lyckliga jag.

23.15 igår bläddrade jag igenom min kalender. Kommer fram till helgen och ser små blåa bokstäver skrivna på lördagen Jobba med Cecilia. Härligt. Jag hade skaffat mig någon som kunde jobba istället för mig - på fel dag. Så halv tolv började jag terra mina kära kollegor för att se om det var någon som kunde hoppa in för mig. Med bara några timmars varsel var folk inte överlyckliga på mig. Så jag fick masa mig upp imorse och ta mig till jobbet, lite smått deprimerad över missad sovmorgon. Imorgon kommer bli pain. Plugg för hela slanten. Bara helt fantastiskt.

//Erika

Ett leverfläcks mysterium


Det är lätt hänt att man svävar iväg i tankarna när man åker buss. Det hände mig på hemvägen. Jag var trött samtidigt som jag var rastlös och hungrig. Tankarna började skena iväg. Så för att komma tillbaka till jordlivet tittade jag ner på min mp3 och hand. Mitt på handen såg jag en leverfläck vilket fick mig att börja kolla efter fler. Så plötsligt slog det mig: Vad har man leverfläckar för? Någon som vet?

//Erika

Spännande morgonöverraskning


Jag har en överraskning till dig och Robin idag.

Desse väckte mig på bussen imorse med detta sms. Spännande. Man vet ju aldrig med Desse så det skulle kunna vara vad som helst. Senast var det en självlysande, hoppande minisnopp. Idag visade det sig vara cocosbollar. Underbara unge.

//Erika

Nu...

...är den värsta uppsatsen över. Litteraturkunskapen är äntligen över. Vi gjorde vårt sista arbete och vi kommer aldrig läsa litteraturkunskap igen! Så skönt!!!

Imorn har jag bara en lektion sedan ska jag åka till stora staden.... Stockholm.. ska åka tåg dit och sedan möta upp bror och Bettina som redan är där.. sedan blir det till att luncha... efter lunchen ska jag försöka hitta någon snygg (och inte allt för dyr) studentklänning!

Åh! Nu är det inte långt kvar.. det är drygt en månad kvar tills man står där på studentvagnen och skriker och försöker sjunga med så gott det går med låtarna som spelas. Sedan är det bara den stora festen kvar!

Längtar!!!

puss
///Rebecka

Renovering färdig


För ett bra tag sen höll jag på att skriva massa inrednings-inlägg, jag höll ju på att inreda rummet mitt. Så nu har jag äntligen blivit helt, helt klar och tagit mina efter-bilder. Så här kommer de:

  

 

  

//Erika

Sol!

Hoppas, HOPPAS, HOPPAS att solen och vårvädret håller i sig!!!

Jag mår så bra av det här vädret!!!

Till er alla andra: Passa på att njuta!!!


Puss
//Rebecka

Kanske dags att hålla koll på folket runtomkring


Idag kom min lärare in i klassrummet och berättar att det är någon världsbokdag och att en författare har kommit till skolan för att hålla ett litet föredrag. Det är obligatorisk närvaro. Så vi tvingas upphöra med vårat flitiga arbete och gå ut till gallerian för att lyssna på snubben. När Desse och jag går genom matsalen begklagar jag mig:
   "Gud va drygt att vi måste lyssna på det här."
    Desse gör en liten konstig min och nickar mot de som går framför oss. Det är en lärare som jag sett springa omkring i korridorerna ett par gånger och någon kille jag aldrig sett förut. Samtidigt som Desse ger mig en liten knuff och viskar "Är inte det han?" vänder sig läraren om och ger oss en blick. Typiskt. Självklart var det han som gick framför oss som skulle snacka.

Tur som är så var han faktiskt intressant att lyssna på. Alltid något.

//Erika

Första dagen på veckan

Har varit en väldigt skön dag....

Fick använda mina pumps och fick skavsår.. ändå en väldigt härlig dag...

Nu ska jag bara sitta och titta på när de andra små barnen till klasskamrater sitter coh spelar spel...


Puss
//Rebecka

Sammanfattat i två ord


Det har varit en sådan sjukt skön dag idag. Så skön att jag inte ens tänker skriva om den. Bara två små ord:


Sol

och

Solsken




//Erika

Gårdagen - idag

Gårdagen kunde ni läsa i förra inlägget. Det sammanfattar lördagen väldigt bra. En trevlig kväll med en rolig bio. Superhero movie. Helt okej. Efter bion skulle jag och Erika gå till parkeringen där den fint parkerade volvon stod... Vi gick ett tag men när vi skulle gå över det sista övergångsstället bestämde vi oss för att ta en glass på Donken... även om vi frös som små barn en kall vinterdag.
Vi vände, fast den här gången gick vi på andra sidan gatan... ville inte möta de vi precis gått förbi igen... 
Varsin glass och sedan begav vi oss mot parkeringen som vi skulle gjort innan det lockade med glass.

På vägen hem lyssnade vi på Rix FM. Kul att det blir reklam i stort sätt DIREKT när man hör en asbra låt och man började sjunga för fulla muggar. Aja... snart var vi hemma igen.... en alldeles lagom skön lördagskväll.... (även om det lockade att gå på People ett litet tag;P)

Idag då... Gick upp halv 11 och åt frukost.
tog på mig värsta bästa mjukiskläderna...
pluggade lite engelska
hjälpte mamma att plantera om lite blommor,
dammade mitt rum,
bytte gardiner (efter mycket om och men fick jag upp dem på ett bra sätt).
ätit mat,
hämtat potatismjöl hos grannen,
och nu sitter jag här och bara chillar... asskönt!

Nej nu tror jag att jag ska äta lite chips... so long!

Puss
//Rebecka

Stressigt med bio


Klockan 20.00. Jag och mor är hemma hos Rebecka på sminkparty där jag har blivit sminkad i halva ansiktet (senare även andra halvan fast i en annan färg). Rebecka och jag kommer plötsligt på att vi vill gå på bio. I Uppsala. Klockan nio. Vi har en timme på oss. Bör påpekas att vi bor 45 minuter bort från Uppsala.

Snabbt springer vi runt, Rebecka sminkar mig med samma färg i hela ansiktet och sen är vi iväg. Åtta minuter innan bion börjar står vi vid stations parkering och skriker. Parkeringen är full! Vart ska vi ta vägen nu!? Som på en given signal backar en bil ut och det finns en lucka för oss.
R: Det är... Det är som... som...
E: Ett tecken!
R: Jaaa! Ett tecken!
Vi parkerar lyckligt. Och fult. Så om ni såg en väldigt dåligt parkerad volvo i Uppsala igår, det var vi. Så kan det gå när man är sämst på att parkera och är stressad.

Fem minuter tills bion börjar. Vi tar våra saker och springer med skoskav och högklackat. Bort från parkeringen. Över vägen. Förbi People. Ut på torget. Mot bankomaten. Ut med pengar. Bort från torget. Över bron. Förbi massa folk. Framme.

Vi står vid biljettluckan två minuter innan bion börjar. Springer upp för trapporna. Letar efter salongen. Springer förbi den. Springer tillbaka. Sätter oss lyckligt. Vi hann t.o.m. se en halv reklam. Bra jobbat av oss!

//Erika

Så blev även det mysteriet löst


Jag löste mysteriet med spyan.

Jag grubblade mycket på det när jag försökte sova igår. Låg sömnlös i flera timmar och tänkte om och om igen: Hur kunde det stinka så mycket när ingen spydde? Hur, hur, hur?

Så när jag hoppade in i bilen imorse och kände äckel stanken igen beslöt jag mig för att ta en titt där bak. Och mycket riktigt, i baksätet hade någon spytt. Utan att vi märkte det igår. Så jag fick åka iväg till pendeln med stanken hängandes efter mig, men nu kommer jag kunna sova lugnt inatt i alla fall. INget mer grubbel. Bara äckligt stank.

Förresten. Mor och far som klagade så när mina kompisar spillde öl i bilen. Påstod att det luktade gammal fylla i bilen i dagar. Vad kommer det göra nu då när mammas kompisar har spytt i bilen?

//Erika

Dagens uppgift - utförd


Jag lyckades! Jag hittade en klänning!

Jag är jättestolt över mig själv. Plöjde igenom stan hur fort som helst. Nästan. Så fort som det gick i alla fall med alla stockholmare ivägen. Tyvärr gick väl letandet lite sämre, men sista affären jag kom in i, där hängde den vackra skapelsen som nu är min. Nu är det bara små detaljer kvar sen är studentkläderna klara. Puh!

//Erika

Dags att betala tillbaka


Dags att betala tillbaka. Hur många otaliga gånger har inte mor hämtat upp mig mitt i natten? Efter krogen, efter en runda på stan eller efter någon fest. Hur många gånger som helst.

Så nu när man har skaffat det där lilla kortet är det plötsligt payback time. Igår satt jag uppe, trots ögonlock som klistrades ihop, ett bra tag. Jag väntade på att mor skulle ringa. När hon aldrig gjorde det gick jag och la mig. Då ringde hon. Hon skrek i luren och ändå hörde jag ingenting: Erika, kom och hämta mig vid Hörnan (hon rabblade upp massa olika hörnor så jag förstod ingenting, slutade med att jag bara åkte iväg med riktning mot Enköping).

Där plockade jag upp henne och hennes arbetskompisar och med hälsningen Jag är bara lite full satte hon sig i bilen. Därefter fick jag höra på frasen Gud va bra det är när ens barn kan komma och hämta en mitt i natten ett antal gånger medan jag körde runt och släppte av folk. Ingen verkade må dåligt, men konstigt nog stank det spya i bilen. Mys.

Äntligen hemma, med en svag doft av någons maginnehåll fortfarande fastsatt i nästan, somnade jag bums. Nu har jag vaknat igen och tänker dra in till stan. Dags att hitta en studentklänning. Hoppas bilen luktar fräschare idag.

//Erika

Min nya karriär: skådespelare


Idag skickade Chate sms:

"Vill du och Desse vara med i vår slutfilm? Om ni har tid onsdagar och fredagar?"

Vad snackar hon om tänkte vi. Så vi bestämmer möte och det visar sig att Chate ska göra en film till kortfilmsfestivalen. Jag och Desse ska få huvudrollerna. Chate sa att det var för att vi har körkort, men jag tror att det beror på vårat skickliga skådespeleri (hon spanade säkert på oss under dramalektionerna) och att vi är så seriösa och inte alls kommer fjanta bort hela inspelningen. Vi är naturbegåvningar. Och utbildning har vi. Se bara på alla dessa dramalektioner då vi lekte speglar, föreställde djur, lekte kull, slogs och slet varandra i håret. Vackra minnen det där. =)

//Erika


När livet bara känns helt underbart




Solen skiner. Jag har kunnat haft min vårjacka. Mina vårskor. Jag såg "pimpad" ut idag. Jag har skissar på inredningen till ett cafe. Mitt cafe. Desse bjöd mig på Dumle. Jag tror hon försöker göra mig fet. Hon bjuder alltid på godis. Hon har elaka planer, jag vet. Hon tänker supa och köra över mig med en bil. Jag tänker sno hennes kille. Jag har köpt strumpor.

Sammanfattning: En underbar, underbar dag.


//Erika

mätt

Har precis ätit mat - blev tacos! Mums fillibabba! =D

Ikväll blir det en lugn kväll... ska titta på talang 2008 och titta på när folk gör bort sig och när folk överträffar sig själva!

Imorn kommer det lite folk hit... Jag och mamma ska som sagt ha en visning av ett nytt make-up märke vid namn LR... hoppas vi lyckas få några intresserade...

Nu ska jag nog kila

Puss
//Rebecka

Fredag eftermiddag

Nu är jag hemma. Hade endast en lektion idag som varade i 45 min. Hade prov i psykologi som jag nämnde förut. Det gick relativt bra. Svarade bra och fylligt på varje fråga. Så jag tror att jag får godkänt iaf.

Nu ska jag äta lunch och vila lite för att orka städa mitt rum. Det ser verkligen ut som ett bombnedslag så jag föstår om mamma ogillar det. =P Jag förstår inte varför jag inte orkar städa hela tiden eller varför jag inte håller ordning från början. Jag försöker intala mig själv varje gång att hålla ordning och reda men det går inte. Men nu jävlar ska det bli ändring. Ni som känner mig vet hur det kan se ut... ni har sett det för sista gången...

btw... jag vill ha mitt gamla hår tillbaka.... tycker om firsyren... Hoppas Amanda kan fixa färgen iaf... hoppas



Puss
//Rebecka

Nu...

...borde jag egentligen sova så att jag orkar med provet imorn..


men jag ska titta på "So you think you can dance " först!


sov gott och vakna tort!


Puss
//Rebecka

Nu...

...borde jag egentligen sova så att jag orkar med provet imorn....



men jag ska titta på "So you think you can dance" först!


Sov gott och vakna tort!


Puss
//Rebecka

Och reaktionerna på det hela


Ja, idag har folk skrattat åt en. Eller folk, snarare Desse och Robin. Trogna BK.

Vi har fått lakrisklubbor av Desse.
Robin (tänker): Erika verkar ha lite lakris mellan tänderna. Bäst jag är schysst och talar om det.
Robin: Erika, gör så här. *han gör ett stort flin*
Erika: *gör ett stort flin*
Robin (tänker): Åh jävlar!! Hon har mycket lakris!!
Robin: Du har lite lakris mellan tänderna.
Erika (sur): Nej, det har jag inte.

Så efter Robin upptäckt det fortsatte kommentarerna under dagen.

"Har ni sett Erikas tänder än!?"

"Okey, hej då. Ta det lugnt med tänderna!"

"Oj, jag trodde hon ramlade. Det hade ju inte varit bra, det räcker ju med tänderna liksom."

"Hahaha! Såg du, Robin? Haha! Hon skrattade! Hahaha!"

"Ska du ha så i tio dagar! Haha, gud va kul vi ska ha!"

Ja, trevliga klasskamrater man har. En trodde faktiskt att jag hade börjat snusa. Men det är som mor sa, "Det är bara att bjuda på sig själv, skadeglädje är ju den sanna glädjen."

Annars så har det varit en riktigt bra dag. Har mest suttit och ritat. har dessutom varit pigg och glad och solen lyser. Solade t.o.m. lite när jag kom hem. Myyys!

//Erika

home-eli-home

Nu är jag hemma.. eller ja, har varit hemma i snart en och en halv timme.... har hunnit äta och skrivit rent min anteckningar inför provet i psykologi som jag har imorn... *suck* Men jag tror att det kommer gå ganska bra. Gäller bara att inte blanda ihop allt - ångest, fobier, neuroser och tvång... ganska snarlika förklaringar till varför man har dem och varför man får dem... aja.... pluggar man så kan man dem så vi får väl se hur det går..

Skönt att jag ändå bara har en lektion imorn... kan åka hem med 10.28 bussen... superskönt!! =D

Okej.. nu har jag två val: Städa rummet eller titta på tv... vilket ska jag ta liksom??? Jag tror jag tar tv:n och sedan tar jag rummet imorn istället! ;P

Puss
//Rebecka

Efter svenskan

Nu sitter jag och Bea i datorsalen och väntar på att NK ska börja... vi ska labba med geléråttor. Spännande.... Per gör alltid lektionerna så roliga och lustiga... han kommer alltid med massa lustiga kommentarer.

Och nu kom några från a och förstörde tillvaron... det var så himla ljust och skönt här i salen tills de kom och drog ner alla rullgardiner och började prata... Så glad över att jag går i den klassen som jag gör. Alla är bra och förgyller tillvaron! =P Underbara SP3b!!!!!  ♥

Solen lyser och vitsipporna blommar... ta vara på och njut av vårsolen!!! =)

Puss
//Rebecka

Trött

Jag är så trött på datorerna i skolan... de är så sega! Tacka vet jag datorn vi har hemma.. snabb och bra! Man behöver aldrig vänta på att den ska starta utan den blir klar nästan på en gång.

Förresten, min bror ska sälja sin dator, helt komplett, för 3500 kr om det är någon som vill köpa. Så det är bara att höra av sig. Kommer upp en liten bild på den senare. Kan ju säga att den är har en ekram runt sig och är väldigt stilren. =P Så vill man ha en snygg bra dator hör av er! =P

Nu sitter jag i datorsalen med Sara, Dzenana och Ida Alex. Tror att vi väntar på att matsalen ska öppna så vi kan få gå och äta lite soppa. Hoppas det blir efterrätt till. Det brukar bli det när det är soppa, men man vet ju aldrig.
Vi har precis haft fotolektion, och vi tog lite bilder på människor som vi sedan bytte huvuden på... eller jag gjorde inte det men de andra gjorde det, jag gjorde en annan bild.
Vi har fått en uppgift där vi ska ta en bild som handlar om Enköping på något vis. Jag hade nog tänkt att jag ska ta någon bild från torget i centrum. En bild vid fontänen skulle inte sitta fel - med någon som äter en glass eller två... vi får se hur det blir med den saken. =P

Ida sitter och skriver ut en låt som vi ska sjunga på studenten - Sjung om studentens lyckliga da'r. Hahaha! Undra hur det kommer låta när alla ska sjunga den... we'll see, we'll see...

Efter lunchen ska vi ha svenska C, typ första gången på aslänge. Vi ska gå i genom en ny uppgift, tror att det handlar om livsåskådning. Kan bli spännande. Man vet aldrig.

Imorn har jag prov i psykologi. Hoppas att det går bra. Det känns faktiskt ganska bra den här gången. Ska bli skönt att bli av med det. Sen är det helg. Även om jag måste plugga en aning den här helgen tror jag att den kan bli ganska lyckad ändå.

Nu ska jag titta runt lite i bilddagboken och massa annat...

Puss
//Rebecka

Snus mellan tänderna


Jag överlevde hela dagen. Jag varken krockade på vägen dit eller dog under tandläkarbesöket. Fantastiskt. Däremot ser jag rent ut sagt förjävlig ut i munnen.

När jag kom dit fick jag börja med att svälja någon röd god vätska som man blev lite tung i huvudet av. Att inte få gå i trappor och det där med minnesluckor var ju lite överdrivet. När jag var som mest påverkad kanske jag skulle låtit bli trappor, då somnade jag i princip medan de grötade runt i munnen på mig.

Just nu har jag stygn mellan tänderna. Ser ut  som om jag har massa snusrester liggandes där. Mys.
Jävligt roligt och gå omkring så i tio dagar......



Ser så fräscht ut, jag vet.

//Erika


Onsdag

Ledig dag idag.... Var tänkt att jag skulle åka in till stan och lyssna på lite om framtiden osv.. men det var tydligen inte viktigt så jag behövde inte.. det varade ändå bara i 20 min.

Okej såhär ser april månad ut:
Fredag: Prov i psykologi
måndag: prov Engelska Cambridge
torsdag: inlämning av litteratur arbetet
måndag: inlämning av OK, amen och hålla i lektion om Naturreligioner

Sedan tror jag att det bara är inlämning av projektarbetet som är kvar om jag inte minns fel.... och det ska in i slutet av maj så ja är inte så orolig över det....

Jobbigt bara att allt nästan ligger omlott hela tiden.. är man klar med en sak är det bara att börja ed nästa... *suck*
well thats it.. thats life... skönt att vi tar studenten om mindre än två månader... helt sjukt.

Nu ska jag gå och plugga inför psykologiprovet... eller nej... har redan läst alla anteckningar typ tre gånger... ska nog gå och slappa med papi som är hemma och är sjuk idag.. stackars liten.. =P undra vad vi ska laga för mat... jag börjar bli hungrig och klockan är bara halv fyra =P

puss
//Rebecka

Dagens höjdpunkt - ett bokmärke?


Snart bär det in till Uppsala. Jag är faktiskt på väldigt bra humör idag. Så bra att när jag vaknade imorse var jag påväg att ta bilen in till Webra och på samma gång skjusa bror till skolan. Hur snällt hade inte det varit? Gud vilken snäll syster min bror har. Fast ja, ifs så gjorde jag ju aldrig det, men det är ju tanken som räknas.

Satt nyss och läste igenom lappen jag fick från tandläkaren. Eftersom tandläkarna är dumma i huvudet så får jag gå på barnavdelningen, trots att jag nu är 19 (vilket i och för sig är ganska trevligt, de har hur många leksaker och sagor som helst där). Därför är min lapp jag fick från dem skriven för barn, eller ja, barnens föräldrar.

"Barnet ska hållas under uppsikt resten av dagen och avhållas från att gå i trappor, cykla eller leka ensama utomhus. Detta är för att förhindra för att barnet ramlar och slår sig, då balansen kan vara påverkad upp till 3 timmar.

Medicinen kan ge minnesluckor från behandlingen. Har barnet frågor efteråt är det viktigt att svara positivt, lugnt och enket. Berätta om hur duktig barnet har varit, hur bra behandlingen gick och hur viktigt det var att behandlingen blev utförd."

Viken kass dag. Jag får inte gå ut och leka själv. Jag får inte cykla. Jag får inte ens gå i trappor. Snyft. Jag som hade bestämt dejt vid sandlådan med den där söta killen som alltid kastar sand i håret på mig. Nu blir det ju ingenting med det. Dessutom vet jag att de ljuger när de säger att jag har varit duktig och att behandlingen gick bra, det står ju på pappret att de måste säga så...

Men positivt sett så kanske jag får ett bokmärke.

//Erika

Tur att man inte har tandläkar-skräck


Imorgon. Hemska dag. Jag tänker skippa skolan och ta en lång välbehövlig sovmorgon. Därefter ska mor och jag susa iväg in till Uppsala. Till tandläkaren. Fy attan. Jag har fasat för det här i någon månad nu och enligt mig själv, med all rätt.

Jag var inte helt uppmärksam när vi bokade tid med tandläkaren men det lät som om de skulle skära upp gommen på mig, stoppa in någonting och sen sätta ihop det hela igen. Efter att ha försökt förklarat det här för mig ett tag och jag förstod bara hälften (jag blev avskräckt vid gommen delen och ville inte höra mer) så förklarade de:

"Du kan få bedövning som är ganska stark. Du kommer behöva ha någon med dig som kan hjälpa dig hem då du kan få balanssvårigheter och liknande. Men det är du som bestämmer, vill du ha bedövning eller inte?"

Hmm, svårt beslut, ni tänker öppna upp gommen på mig, rota runt där uppe och sen sy ihop? Jag tror jag tar bedövning.

Dusch- och läggdags, hoppas jag överlever morgondagen. Det är jag som kör in till Uppsala också så risken är stor att jag hamnar åt fel håll på en enkelriktad gata och krockar (har till viss del hänt, krockade inte, men fick panik och körde upp på någon kant vilket jag tror att bilen egentligen inte tyckte så mycket om). Jaja, god natt med er.

//Erika

The dream of how it should be


Idag vaknade jag upp från underbara drömmar - synd att de var just bara drömmar. I min drömvärld stormtrivdes jag och när jag sen vaknade höll den trivsama känslan i sig (efter jag hade fått frukost i magen, jag har hemskt morgonhumör innan jag får mat).

Första lektionen, historia, som brukar vara pest och pina var t.o.m. trevlig. Tack och lov för den nya läraren. Våran första historialärare har slutat och jag lider med de stackars eleverna på hennes nya skola. Men tänk så skönt för oss att slippa den där blicken och det falska leendet.

Så istället för pest blev lektionen helt okey. Hade redovisning tillsammans med Robin, som dök upp mitt när jag stod och pratade, men jag var glad ändå. Han dök ju upp i alla fall. Därefter kammade han, jag, Maria och Emma hem första priset och vann en skål med godis. Där nöp vi allt B-klassen i deras små näsor. Idag visade allt skolkar-klassen vad de går för. =)

//Erika

Jag kan svenska för fan


Har inte bloggat på ett par dagar. Varken orkat eller haft tid. I helgen var det jobbhelg och som vanligt for jag hem till Alex. Det blev en typisk jobbarhelg med roliga personer, dryga personer, skratt, klagan och sega, sega timmar. Fast nu ljög jag. En typsik jobbarhelg innebär också att man kommer hem helt död på lördagen där man tvingar iväg sig på lite krök och kommer till jobbet ännu mera död dagen efter. Och inget av det blev av, det är andra gången jag jobbar och bor hos Alex utan krök. Konstigt.

Måste bara berätta om den jobbiga spanjoren. Jag stod och väntade på tunnelbanan när en slibbig kille passerade. Han stirrar på mig och mummlar massa konstigt på spanska. Jag blänger tillbaka. Var verkligen inte på humör för sliskiga spansktalande muppar. Efter ett tag kommer han fram igen:

Slibbig Spanjor: Du talar inte spanska?
Jag: Nej.
Slibbig Spanjor: *mummlar massa osammanhängande*
Jag: *tittar åt ett annat håll*
Slibbig Spanjor: Vart bor du?
Jag: Enköping.
Slibbig Spanjor: Oj, hur lång tid?
Jag: 1,5 timme.
Slibbig Spanjor: *mummlar massa konstigt igen*
Jag: *tänker: låt mig vara för i helvete*
Slibbig Spanjor: Du talar inte bra svenska?

Eh, va? Jag talar inte bra svenska? Vad snackar han om? Var det jag som mummlade massa osammanhängande och oförstårligt? Jag som trodde att det var han. Nu blev jag verkligen förvirrad...

//Erika

Ikväll

Ikväll blir det fest! Avslutningsfest med handbollslaget. Kommer bli så roligt (antar jag)!

Problemet är bara hemfärden.. hur ska jag ta mig hem? aja sånt ordnar sig alltid... får väl fråga Erika om hon kanske orkar ta sig upp kl 3 på natten och hämta mig... ja menar vad gör man inte för sin kompis liksom?? ^^,

Hoppas bara att jag inte hinner bli sjuk innan jag ska dra iväg. Har varit hemma i mindre än en timme och har säkert nyst 20 gånger redan. Nysningarna tar aldrig slut... Nu nös jag igen.... "/

Nu ska jag gå och fika något gott.. kanske ta en bit från sockerkakan som mamma bakade igår och lite möjlk! Mums!!

Puss
//Rebecka

När man verkligen bara vill försvinna


Irriterande, irriterande. När jag stod och väntade på bussen efter dansen idag lade jag märke till ett par högljudda typer. En mamma med sina två äldre döttrar verkade väldigt pigga och glada. Själv var jag väl raka motsattsen, fast ifs var jag glad, men pigg var verkligen inte rätt ord att beskriva mig med.

Så när jag kliver på bussen slinker de tre före mig. Bra tänker jag, då kan jag sätta mig långt ifrån dem så jag kan sova ostört på vägen hem. Jag ser att de sätter sig längst bak så jag dimper ner i ett säte mitt i bussen. Medan jag fiskar upp min mp3 för att lyssna på lite lugna fina toner, lunkar mamman fram i bussen, ropar på tjejerna att de kan ju inte sitta där bak, det är väl onödigt. Så sätter sig hela gänget precis framför mig. Och låter. Överröstar mina vackra toner så att jag blir tvungen att byta till rock och skrik som täckte över deras glada prat. Så försökte jag sova. 

Plötsligt väcks jag ur mitt dagdrömmeri av att mamman nyser. Fy, tänker jag lite halvironiskt, nu kommer hon säkert sitta och nysa hela vägen bara för att irritera mig. Och vad tror ni hon gör? Hon nyser 370 gånger i rad. Om och om igen. Det var precis som om hon hade läst mina tankar och ville jävlas med mig.

Det vara bara att höja ljudet på mp3:n och börja om med dagdrömmarna och tillslut lyckades jag även ta mig hem.

//Erika

Nu...

...ska jag gå och sova och vakna pigg imorn!

Blev äntligen klar med staden och framtiden...

God natt och sov gott!


Puss
//Rebecka

Trötter

Sitter och försöker skriva det sista på Staden och framtiden men det verkar som om allt står still. Har bara skrivit en sida och det måste vara minst två till.... suck.... Kom igen Rebecka ladda om!

Puss
//Rebecka

We guarantee a night to remember

Ex3A:s heta studentskiva:

Det är på Göteborgs Nation allting händer.
Se till att du din hetaste outfit använder
när du anländer.
Det utlovas både brudar från Knivsta och arabländer.
Dansen kommer bli så het att golvet antänder.
Beställ alkohol från vår bartender
som gör himmelska drinkar med sina bara händer.
Efter denna kväll kommer vi alla va legender.
Här kan du finna närhet utan kärlek eller själsfrender.

Så skriv upp det här nu i din kalender.
we guarantee a night to remember,
we guarantee you'll be drunk until december.

Tisdag 6 Maj 21.30 - 01.00 (middag tidigare)
Göteborgs nation

Middagsbiljetter kostar 310kr.
Förköpsbiljetter kostar 70kr!!
Alkoholen är inte mycket dyrare än nations priser

Adam har skött facebook-inbjudan till skivan, haha. 
 Komma?

//Erika

I did it!

Jag klarade teoriprovet och är ett mobilsmycke och en balklänning rikare! =D

Känns så jävla skönt att bara tänka på körningen just nu! =D


Nu ska jag iväg på den årliga handbollsavslutningen....


Puss
//Rebecka

Spänd, Trött och Förbannad!

Fick ett samtal idag som inte gjorde mig säskilt glad. Men man kan fan inte alltid vara på topp. Inget mer om det för det är bara så frustrerande!

Imorn ska jag skriva teoriprovet (en tredje gång dessvärre). Tror fan att den här gången kommer det gå bra. Har pluggat som ett djur typ hela helgen, i måndags och idag. Så nu ska jag inte plugga något mer utan bara försöka låta allt smälta in.

Ska nog gå och titta på tv, finns kanske något som är bra.

puss
//Rebecka

Äckliga samtal


Idag hade vi redovisning i klassen om våra klockarbeten. Vi har designat klockor och förpackningar till klockorna. Min blev asful när jag gjorde den, men uppe i huvudet mitt är den fortfarande lika vacker. =)

I alla fall, strax efter redovisning började det spåra ur. På något sätt kom vi in på samtalsämnet bajamajor (fråga mig inte hur, typiskt min klass att göra alla möjliga konstiga kopplingar och vips så har lektionen spårat ur) och ja, nu tänker jag äckla er lite och återge samtalen.

Lärare Anna: Jag har två kompisar som var någonstans (jag kommer inte ihåg vart, lät som om de var på någon festival eller något) där det fanns bajamajor, jätteäckliga. Nöden har ju ingen lag så ena tjejen gick in där och började dra av sig byxorna. Mobilen hade hon i byxorna.
Klassen: Ååååh neeej! Den ramla i!

Anna: Japp, den gled ner i bajamajan. Den andra tjejen beslöt sig för att mobilen skulle upp så hon stack ner huvudet där och fiskade upp mobilen.
Klassen: Åååh vad äckligt! Ofta man tar upp den!
En tjej i klassen: Men vaddå, det hade nog jag också gjort.
Anna: Morgonen efter, då minnet inte riktigt var som det skulle, lånade en annan tjej mobilen. Utan att tänka på det började hon pilla bort lite smuts från mobilen och sa "Vad mycket jord du har under knapparna."

En tjej spann vidare på ämnet:
A: En kompis till mig var också på en bajamaja. När hon var klar skulle hon torka sig (här demonstrerade hon fint hur man torkar sig haha). Grejen var den att bajamajan var överfull så hon råkade doppa i hela handen...
Klass: Aaaaah! Blääää!

Ja, små äckliga exempel, både på hur klassens redovisningar kan spårar ur och på humorn i klassen. Don't we sound lovely?

//Erika

Expo tar över stan


Förresten, innan jag går och lägger mig:

 image192 image190 image189
6:e maj, Uppsala, rockar BK loss, för då är det Ex3A:s studentskiva!
(tyvärr tror jag inte den heta brandmannen kommer hehe)

För nu har biljetterna till våran skiva kommit!

//Erika

Studenten, en enda stor kaotisk fest


Nu är det dags igen, studenternas tid. Återigen beställs det mössor, finkläder köps och studentfesterna drar igång. Snart är de där ute och glider runt på sina bilflak med champagneglasen i handen. Ropar och skriker med lyckliga leenden klistrade i ansiktet medan solen strålar på himmelen ovanför. Studenten, en enda stor lycklig fest.
I år är det dock en liten skillnad för min del, i år är det min tur. Den här gången får jag vara bakom kulisserna till de där lyckliga leendena. Det kommer vara jag som står på flaket tillsammans med mina kompisar. Jag får ta del utav den stora festen. Och kaoset runtomkring.
 
Redan ett år i förväg började ryktena om att den och den klassen redan hade bokat studentskiva. Snart skulle det vara för sent. Min klass skyndade oss att ta kontakt med en av krogarna i närheten för att kunna planera den grymmaste studentskivan någonsin. Lättare sagt än gjort. Skivan bokades in och nu, ett par månader innan dagen med stort D, slår vår utvalda krog igen. Panik. Vad händer nu med klassens stora fest?

Medan paniken och stressen över att hitta en ny festlokal slår till börjar även ångesten komma. Hur ska man ha råd med allt? Vilka saker är värda att lägga sina surt sparade pengar på? Vill man ha den där dyra lyx mössan? Ska man lägga till en sten eller kanske ett extra band? En mysig tröja kanske man vill ha? Nej, vänta, då räcker inte pengarna till den där fina avslutningsklänningen. Eller de nya skorna. Alla kompisarnas skivor då, de vill man ju också gå på?


Ångesten över att få pengarna att räcka till och att fixa en schysst skiva är inte det största problemet. Vi tar ju studenten, skolan är slut, friheten är här. Underbart, men vad fan gör vi nu? Det är dags att sluta lalla runt och vara oansvariga. Det är nu vi tar det största steget in i vuxenvärlden. Vad är det vi vill göra med våra liv? Ett jobb skulle ju inte vara helt fel. Eller kanske ska man välja en bra högskola och plugga vidare? Ut och resa, se världen och uppleva nya spännande saker? Möjligheterna är många, det är bara att välja och vraka.

Så vi kryddar lite extra med beslutsångest över all stress och panik för att sedan blanda ihop det med förväntan och lättnad, värm i ugnen och vips så har vi en smarrig känslokaka lagom till studentdagen. Serveras med några uppfriskande glas champagne och vår student blir det roligaste vi någonsin varit med om. För vår student är en enda stor kaotisk fest, som kommer att ge oss glada minnen för livet.
 
 
 

//Erika 

FAAAAN!!!

Här skriver man ett långt inlägg och så cpar datorn ner sig och man blir utloggad och inlägget försvinner!!!!! 



Jag hatar blogg.se och internet ibland!!!!!! FUCK!!!



//Rebecka


Irriterande busschaufförer


Kan man inte bli sjukt irriterad på busschaufförer ibland? Som t.ex. snubben vi hade imorse. Mitt busskort hade lagt av, men han vägrade inse det. Istället får han mig att testa kortet ett flertal gånger. Sedan torkar han av kortet och ber mig testa ett par gånger igen. Därefter tar han kortet, kollar på det och ber mig testa igen. Suck. Hur trög får man bli? Tillslut skriver han oläsligt på kortet och ber mig byta i skolan under dagen. Tack, äntligen, din sega jävel.

Så, jag sätter mig tillrätta på mitt säte. Tar av mig jackan och inser att det drar kallt. Tror ni inte han har takluckan öppen? Fattar han inte att det blir sjukt kallt!? Så jag darrade in till Uppsala, där han glömde en busshållplats och stängde dörrarna mitt framför nosen på oss för att sen inte öppna dem igen. Tack och tjohej.

//Erika

Hur man får mvg på svenska nationella


 
Här ovan och under ser ni bilderna som jag valt att prata om i mitt tal. Ämnet blir döden och spöken. Möjligt att ni inte förstår kopplingen, men det är erat problem just nu, inte mitt.
Klurigt var det att komma på en ide. Tur att man får sådant bra stöd. Christoffer peppade mig glatt när jag satte igång att spåna på idéer. När jag väl kom på en ide var han snabb med att uppmuntra mig:

C: Inte visste jag att man fick betyg för spökhistorier i skolan numera?
J: Vem vet, jag kanske inte ens får något betyg.
C: Nä, men om du berättar en tillräckligt läskig historia kanske du skrämmer läraren så mycket att du får mvg direkt.
J: Ja, vilken bra ide! Klart jag ska göra det!
C: Aah, fast om det blir för läskigt kanske resten blir ledsna. Då måste du gå till rektorn.
J: Och det vill jag ju inte...
C: Du får köra svenskt helt enkelt och berätta något lagom läskigt. Sen kan du ju test berätta historier innan och se vad som är lämpligt. Då vet du vad som passar sen.
J: Ja, men va smart. Jag får terra mina polare med spökhistorier i ett par dagar nu då.
C: Ja. Tänk om lärarna visste vilket engagemang, då skulle du få mvg direkt.

Tillslut kom vi fram till att jag skulle börja talet med att berätta vilket jobb jag lagt ned och sen berätta en historia, hoppas på att läraren är lättskrämd och mvg - here I come!




//Erika

Så dök inlägget äntligen upp


Så kommer inlägget om helgen. Blir nog mest massa bilder, orkar inte skriva så mycket.

 

Dans i trappan.
Blev tyvärr inte så mycket dans. Inte heller fick Sara och jag visa våran talang på Spice girls låt. Suck.
Däremot uppfann Sara en ny slags dans, små skutt som tyvärr aldrig blev uppvisad. Vi glömde bort den minuten efter. Kanske lika bra, vem vet vilken reaktion vi fått om vi skuttat in på dansgolvet?

 

Haha, älskar Lauras min!!
Av någon anledning sprang de och gömde sig under trappan med chipsskålen =)


 

Haha, älskar Lillans min!!

 

"Seriöst" snack inne på toan:
J
: Jag tyckte inte -- var så snygg först, men nu tycker jag nog det.
A: Jag vet, men när man lär känna honom så blir han det.
J: Jo... (fattar inte riktigt vad hon menar, känner inte --)
A: Men när man lär känna honom så märker man hur rolig han är.
J: (hänger fortfarande inte med, låter på A som om jag borde det) Jo, eller hur.
A: För R är ju jätterolig.
J: R!? Haha, vi snackar ju om --!
Båda ligger på toagolvet och asgarvar.
Låter kanske inte så kul nu, men det var väldigt roligt då, speciellt när R inte ens befann sig på festen.


//Erika

Ronja Rövardotter


Just nu sitter jag och spånar lite på vad mitt nationella prov i svenska ska handla om. Vi ska tydligen hålla ett tal om ämnet saga och sanning. Talet ska utgå från två bilder som vi ska välja, en måste vara från ett texthäft vi har fått. Jag har inga som helst ideer, förutom att prata om Ronja Rövardotter. Men hur kul är det att lyssna på i fem minuter? Suck...

//Erika

I don't care what they say, I'm in love with you


Konstigt. Hur kan man vakna med en låt spelandes i huvudet? Från och med när jag öppnade ögonen imorse har jag hela morgonen lunkat runt, nynnandes på samma rader om och om igen:

I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love


Dagens låt kanske? Leona Lewis - Bleeding love


//Erika

Att kvävas av sin egen tunga


Hemma igen från Tumba. Härligt, härligt. Solen skiner ute. Synd att man missade det, känns som jag tillbringat hela dagen på tåget och centralen. Suck. Orkar  inte skriva om kvällen just nu. Ni kanske bara får nöja er med ett par bilder senare. VI får se, vi får se.

Hemma har jag kollat på gamla videosar (vet att det inte heter så, jag är inte sämst på svenska, faktiskt) och hittat mycket gottigt. Så mitt upp i när jag sitter och garvar åt hur Rebecka och Sara (med dukar på huvudet) sjunger "Vi ska bjuda dig kebab, kebab, med starka såååååsen på" hör jag hur mor vaknar upp i vardagsrummet utanför:
"Jag slummrade till och drömde att jag kvävdes av min egen tunga". Mysig dröm.

Påtal om drömmar drömmde jag för ett par nätter sedan att jag fick amputera bort halva mitt ben. Läskigt. Därefter skulle jag börja lära mig gå med min protes, vilket var grymt svårt. Jag var riktigt ledsen. Bara för den drömmen så snackar alla om att amputera bort kroppsdelar. Vart jag än går och vem jag än talar med så nämns det alltid. Börjar bli lite nervös. Vad menas? Är det något slags tecken? Kommer jag vara med om en bilkrach, se hur människor mosas och bränns sönder, men klara mig utan en skråma och sen bli rånad av skurkarna som orsakat krachen (vilket är en annan dröm jag haft)? Den där meningen hade inte ett dugg med saken att göra, men det jag ville få fram var att jag har väldigt sjuka drömmar.


//Erika

Gangsterstaden =)



Moooooot Tuuumbaaaaa!!!





//Erika



En rubrik helt enkelt


Idag slutade jag klockan elva! Underbart skönt! Jag hade all tid i världen. Så jag satt kvar i skolan ett tag och slet på en lägenhet som jag håller på att skissa på (vilket går väldigt trögt). Därefter drog jag ner på stan på vårskojakt (vårjacksjakten kammade jag hem igår). Då jag skulle möta Robin på stan hade jag gått om tid till att välja och vraka bland skorna (jag räknade helt enkelt med att det skulle ta lite tid för Robin att ta sig ner på stan och så sant som det var sagt, jag fick vänta ett bra tag). Så jakten började. Tror jag tillbringade 45 minuter på en affär för jag kunde inte bestämma mig. Jag vankade där fram och tillbaka och stoppade foten i alla möjliga olika skor. Det slutade med att jag gick därifrån med tre par nya skor. Så det kan gå, så det kan gå...

Ikväll drar vi hem till Alex (med vi menar jag mig själv, hhm, schizo? (stavning)) för att sen glida vidare på fest hos Lillan. Blir nog skoj. Ska bara sova någon timme först. Man blir trött av en dag på stan i solskenet.

//Erika

Tvångstankar


Ännu en zombie-dag. Dagen lång har jag zombat mig fram, tills nu. Nu är det dags att piggna till. Bra jobbat. Jag var t.o.m. helt död på dansen, vilket sker väldigt, väldigt sällan. Dansen om något brukar pigga upp. Men icke. Istället var det på bussen jag vaknade till liv. Satt och lyssnade på ett par väldigt gamla låtar och genast blev jag gladare. När det var dags att kliva av mimade jag till musiken. Det var så att t.o.m. jag började undra vad för något jag går på egentligen. Eller om jag kanske borde gå på något...

Dock var jag inte helt ensam om att bete mig underligt. En annan snubbe, efter att ha klivit på bussen, stod mitt i gången ett bra tag tills vi började rulla. Då går han fram till en av dörrarna och pressar först ena kinden mot fönstret, sedan andra kinden. Varför? För att det var varmt och han behöva svalka sig? Eller har han helt enkelt bara tvångstankar, att varje gång bussen kör iväg måste han pressa kinderna mot dörrfönstret...? Hmm, tål att tänkas på.

//Erika

Fulfest och en trött torsdag

Så var det! Studentfest ännu en gång! Den här gången med ful-tema. Alla var ful(l)a och väldigt glada! Festen var kort och gott en av de mest lyckade festerna jag gått på. Jag hade skitkul! En plankande classmate, en bruten stortå och en aning överkåt grabb. Sammanfattat! =D

Idag torsdag dådå, var det inte så många som dök upp på första lektionen. En del hade endast sovit i en timme men drog sig till skolan ändå... =P Kostar att ligga på topp som man säger. Jag var jälvigt trött faktiskt.

Om jag inte misstar mig kommer nästa tema på studenfesten att vara Rock! Det kommer nog också bli en succé!

Nu ska jag gå och titta på lite tv... sen blir det sova tidigt för min del eftersom det bara blev fyra timmars sömn för min del... =P

tjipp å hej!

Puss
//Rebecka

Grönsaksgegga och korv, mums


Idag var första dagen på hela veckan som jag inte försov mig. Grattis. Men det betydde inte att jag inte var trött. Jag var trött som döden. Men jag lyckades mosa mig upp ur sängen i tid, vilket jag är väldigt stolt över. 

Idag är en väldigt icke trevlig dag. Det är grått, dystert och kallt ute. Lunchen smakar äckel. Mina klan-kompisar har dumpat mig. Desse sitter i en bil påväg upp till fjällen och Robin är av någon anledning inte här. Ligger väl hemma och snarkar han. Skulle följt hans exempel.

Hmm... hade tänkt skippa lunchen idag för det är äckel, men kommer nog inte överleva dagen om jag inte får någonting i magen, plus att jag blir väldigt, väldigt grinig när jag är hungrig och då kommer mina klasskamrater börja hata mig. Mindre bra. Så grönsaksgegga, here I come!

//Erika



Att inse att man är en zombie


Jag har kommit på en sak. Jag hatar tidiga mornar (vem gör inte det egentligen?). Det är bland det segaste som finns att tvinga sig upp när klockan ringer. Men det är ju såklart inte det jag har kommit på, det är inte direkt någon nyhet att man gärna somnar om när väckarklockan ringer. Det jag kommit på är att jag aldrig vaknar till helt. På bussen in till skolan snarkar jag i takt med musiken i lurarna. I skolan är jag ofta som en zombie, lunkar runt och orkar egentligen varken röra mig eller tänka. På bussen hem sover jag lutad på okända människor (gjorde det igår i alla fall. vaknade flera gånger av att jag höll på att tippa över på killen brevid mig. En stund senare vaknar jag av att han byter plats). Jag vaknar inte till förrän jag fått middag. Då orkar jag plötsligt tänka och röra på mig. Och då är det i princip läggdags igen. Great.

Men idag är vi pigga och glada =)

//Erika

Kort och gott - påsken


Vet ni vad jag kom på? Det har nyss varit påsk och jag tror inte jag har nämnt det en endaste gång här på bloggen. Katastrofalt. Så vi tar helt enkelt påskhelgen långt i efterhand.

Skärtorsdag. Gick upp. Tvingade mig till skolan. Överlevde. Tog mig hem. Snodde påskkärringarnas godis. Åt upp nästan allt. Mums.

Fredagen. Ledig! Sov, sov och sov. Vaknade. Buss till Uppsala. Buss hem. Buss till Uppsala. Dansa. Buss hem. Jag älskar att åka buss.

Påskdagen. Bakis. Nästan. Trött. Åkte till moster. Åt ägg och köttbullar. Proppmätt. Leta påskägg med påskkryss. Jag är myndig. Alex låter. Pappa är hårig. Ål är en delikatess. Jag lär mig massor. Ubbe ska lära sig salsa. Jag får flytta in till Ubbe och träna salsa. Jag vill inte. Äta påskägg. Jag blir rund som en gris. Åka hem. Buss till Uppsala. Adam har fått en pinne i ögat. Fredrik gillar toaletten. Buss hem. Packa mitt i natten. Sov!

Ja, kort och gott - min påsk.
//Erika

and again and again and again


Kollade nyss på So you think you can dance och slogs av två saker:

     Shit va smidiga och viga vissa dansare är! Och starka. Hur fan kan man böja sig på det där sättet!? Jag skulle 
     brytas av i flera delar om jag överhuvudtaget förökte göra liknande saker. Jag är lika smidig vig som en
     vandrandepinne, även om jag gärna försöker intala mig annat.

     Imorgon är det min tur. Imorgon är påsklovet över för dansens del och det blir streetdance för hela slanten.
     Något av de få saker som jag längtade hem till när jag svischade ner för de snöiga backarna. Men innan ska 
     jag överleva en dag i skolan och ännu en vårjacksjakt.


//Erika

    

Shit!

Shit! Vi fick våra studentmössor idag! Nu är det inte långt kvar! Måste lova mig själv att inte ha den på mig.. (har redan brutit det). Testade den väldigt mycket idag när jag kom hem.... Men man får inte ha den i skolan förrän som tidigast den 28/5... långt kvar =P Men fan så snygg den är!



Puss
//Rebecka

And I'm here... again


Livet känns så onormalt trevligt just nu. Det enda positiva idag är att solen lyser. Tyvärr har jag ju bara en vinterjacka än så länge så synd att man svettas ihjäl (har varit på vårjacksjakt idag och misslyckats totalt).

Kom ju hem från fjällen i söndags. Lättad. Började bli riktigt less på livet som galen skidåkare. Klockan åtta varje morgon vaknar man av att far gastar och har sig. Bara en timme kvar tills liftarna öppnar, tänk om vi kommer en minut försent?


Inte blev jag snowboards proffs heller. Jag hann inte ens lära mig svänga ordentligt. Första dagen kämpar jag på med min bräda och när det sen är dags för kvällsåkning vågar jag äntligen lämna barnbacken. Stilla och säkert seglar jag istället ner för en blå backe, utan att ramla en enda gång. När jag väl seglat mig ner upptäcker jag att liften tillbaka upp till toppen är stängd och enda valet är att åka genom trollskogen. För er som aldrig varit i Hundfjället så är trollskogen bland det lättaste man kan åka, på vissa ställen är det helt plant. Självklart är det i den backen (om man nu kan kalla det backe) jag slår mig så in i norden. Vurpar och landar rakt på arslet, vilket min stackars svanskota inte gillar ett dugg. Där rök mina proffsplaner. Istället tillbringar jag kvällen till att varken kunna gå, stå, ligga eller sitta. Great. Tur som är hade jag inte lika ont morgonen därpå så jag vågade mig på att långsamt glida ner för backarna på skidor istället.

Ibland får man ju skylla sig själv. Har fortfarande ont, bara för att jag ibland kan vara så envis. Trots rumpsmärtor envisas jag med att åka snowboard sista dagen i alla fall, det var ju trots allt det jag hade sett fram emot. En liten, liten vurpa (man kan knappt kalla det vurpa, jag tappade balansen och satte mig ner) och så var vi tillbaka där vi började. Så istället fick jag hänga på afterskin med min far som utövad pjäxdansen (inte vackert) och fars polare Håkan som gastade högt Vill ha dig i mörkret hos mig. Tiden den stannar när vi rör vi varandra, åh jag lättar jag flyger jag svävar fram. Låt det aldrig ta slut.

Men kort och gott har det varit en trevlig vecka. Skönt att komma hem igen.
//Erika

RSS 2.0