God natt

Jag har egentligen ingenting att skriva om. Jag skulle kunna berätta hur kul vi hade på ladys night i lördags, jag, Rebecka och Jennie. Men jag tänkte spara det tills jag hade lagt in bilderna.

Så istället säger jag God natt.


Martyrer hit och förföljelse dit

Som somliga kanske lagt märke till så har bloggen varit rätt dåligt uppdaterad på sista tiden. Men det kommer nåt inlägg lite då och då.
På onsdag är det tenta igen. Den här gången om Kristna kyrkor i världen. Låter kanske inte så jättesvårt men jag kan garantera er att det är sjukt mycket som skall läras in. En bok på ca 400 sidor ska examineras i stort sätt. Och vår lärare har verkligen inte låtit något gått förblindo. ALLT ska med i tentan. Men efter pluggandet idag med Admira lossnade det lite iaf. Just nu pluggar jag inget och väntar tills efter handbollsträningen. Då har jag ny luft i lungorna och fräscht syre i hjärnan. Får se hur länge jag orkar sitta uppe och plugga. Hoppas på till runt 02.00 iaf. Sen har jag hela dagen på mig imorn.

Nej nu ska jag ta och åka och lämna bilen på mammas jobb.

Puss
//Rebecka

Isbit till jul

Jag kunde inte hålla mig. Jag kom på en anledning jag inte minns, som var ruskigt bra. Så nu är det lite julpyntat här. Men bara lite. Jag sparade lite tills på lördag.

Något jag kom fram till när jag höll på (som jag egentligen redan visste) är att jag hatar mina fönster. Först och främst är de så dumt uppsatta så man blir galen. Man kan inte ha något i mitten av fönstret för där är det en trägrej. Puckat. Så puckat. Och de dumma småfönstrerna ska vi inte tala om. De är de som förstör allt. Allt. Dessutom drar det om fönstrerna så när vinterkylan kommer så blir jag en stelfrysen Erika. Jippie. Jag ser fram emot att bli en isbit. Verkligen.

//Erika

Mördad av tidningsbudet

Klockan 03.45 inatt dundrade tidningen in genom brevinkastet. Jag vaknade livrädd av smällen i dörren. Vad fan är det som låter så i min dörr mitt inatten? Så när jag kommer upp ligger det en tidning och väntar på mig. Antingen har jag gjort tidningsbudet något och han hämnas genom att försöka skrämma ihjäl mig i min sömn eller så var han bara riktigt arg inatt. Jag hoppas på det sista.

//Erika


Kaffe, pepparkakor och religion

En härlig blandning det här. Sitter i köket med en kopp kaffe och de just uppätna pepparkakorna ligger i min mage. Det är sjukt mörkt ute och det har regnat i stort sätt hela dagen. Måste ju säga att det inte finns något mer vettigt att göra än att plugga när värdet inte tillåter en skön och uppfriskande promenad.
Gick upp runt halv nio i morse och dök direkt ner i Kristendomen, en historisk introduktion. När klockan började närma sig 11 åt jag frukost, sen var det bara att djupdyka ner igen i nästa bok: Teologi genom seklerna av Bo Nylund (förresten så känner jag brorsonen till författaren, och Bo är dessutom bror till Anders Nylund på TV4 Nyheterna - meterologen som alltid kastar upp den där saken som de har i handen och fångar den igen, han var förövrigt på Westerludnska en dag och snackade om klimatförändringarna).

Ikväll blir det handbollsträning för mig del. =) Ska träna med f-93 eftersom jag inte var med på min egen träning i måndags. Jag var en aning förkyld då, ont i halsen och hostade hela tiden så jag valde att vila. Imorn är det träning igen i Örsa. Får se om jag åker dit direkt efter skolan i Uppsala.

Nej nu babblar jag bara en massa tråkigt. Ska återgå till mitt kaffedrickande och läsande om Religionsdialog.

Puss
//Rebecka


Smått och gott

Hörre ni. Idag är ingen rolig dag. Det regnar och är grått ute. Jag kom precis hem från skolan så nu har jag tänt ljus överallt och har fastnat här. Jag är jättesugen på att julpynta. Jag menar jätte, jättesugen. Men jag hade nog tänkt hålla mig tills på söndag. Eller möjligtvis lördag. Eller kanske imorgon.

Måndagen var jättemysig i alla fall. Christoffer och jag tog en promenad i Gamla stan för att välja ut en restaurang. Antagligen till min mosters stora besvikelse, så blev det ett italienskt ställe. Supergott var det! Och mätt blev man. Tro mig att jag blev förvånad när t.o.m Christoffer suckade över att han började bli mätt. Efter halva huvudrätten! Det har då aldrig hänt innan.
   Sedan blev det mys hemma framför en film, The Reader tror jag den hette. Jag tyckte den var rätt okey, mot slutet var jag rätt trött dock och bara väntade på att den skulle ta slut. Christoffer hade somnat för länge sen, lilla snutten då. (förresten Rebecka, på lördag kan jag få låna den där rockmusikalen som Brave vägrade se?)

Och som de matvrak vi är tänkte vi köpa något gott att ha till filmen. Det blev en raberberpaj med vaniljvisp. Bara det att när vi kom hem hade vi ju klämt i oss en tre rätters. Aldrig i livet att vi fick i oss den pajen. Haha.

Ja, ja, nu ska jag fixa lite vårrullar och sen blir det jobb.

Lindex

Uppsala idag med mamma. =)
Skulle bara meddela att jag köpt en jättefin tröja idag till mig själv... på Lindex barnavdelning. =) Score!

Sen har jag inhandlat en hel del julklappar också, iaf till tre personer: Melina, Erika och Linus och Bettina (ja, ni räknas som en;))
Sen har jag sett ut en soffa som jag vill ha i min lägenhet. Asfin! En bäddsoffa med förvaringsutrymme. Score på det med. Sista stoppet jag och mamma var till var Chilli - hittade en sån där gosfilt som vi har här hemma. Det blev en röd. Men den är undanstoppad och väntar på att jag ska flytta. =)

En förkylning har smygit sig på mig också... så jävla trist. När jag är på väg att bli bra så blir jag sjuk igen. Hoppas jag kan träna på torsdag så jag får vara med på matchen på lördag.

Puss
//Rebecka

Det bara känns så

Jag vaknande för ett tag sedan. Gick upp och in i badrummet. Där upptäckte jag någonting ckockerande. Mitt hår! Perfekt. Inget morgonruffs, ingenting. Jag behöver inte ens fixa det idag. Händer ens sådant?

Det känns som om det kommer bli en bra dag idag.

//Erika

Jag vet vad jag gjorde idag för exakt ett år sedan

Sötnosen ringde nyss för att pussa på mig verbalt.
Vilken bra start på dagen. Gullsnutt.




//Erika


Here we go Strike

Jag dricker drinkar ur en kaffekopp.
Nu kör vi.
Bowling, here we come.



//Erika


Footprints in the sand

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena var hans och det andra var Guds.
När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte ochskå att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.
Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Gud, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest."
Gud svarade: "Mitt kära barn, jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - det var då jag bar dig.
"




- Hört av Mary
(Men hittat en längre version=).
Tycker att berättelsen är så fin)

Puss
//Rebecka

En natt hade en man en dröm. Han drömde att
han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans
liv fram. Han märkte att vid varje period i
livet fanns spår i sanden av två par fötter:
det ena spåret var hans, det andra var Guds.

När den sista delen av hans liv framträdde,
såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då
såg han att många gånger under sin levnads
vandring fanns det bara ett par fotspår. Han
märkte också att detta inträffade under hans
mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han
frågade Gud om detta. “Gud, Du sa den
gången jag bestämde mig för att följa Dig,
att Du aldrig skulle överge mig utan gå
vid min sida hela vägen. Men jag har märkt
att under de allra svåraste tiderna i mitt
liv har det funnits bara ett par fotspår.
Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig
när jag behövde Dig mest.”

Gud svarade: “Mitt kära barn, jag älskar
dig och skulle aldrig lämna dig under tider
av prövningar och lidande. När du såg bara
ett par fotspår - då bar jag dig


När tiden står still

Asså jag veeeet att jag inte skrivit på länge. Men jag har verkligen inte haft den inspirationen. Kanske blir lite mer efter helgen. Har hänt en hel del:
Förra fredagen var det avskedsfest för Tori. Lite tårar när hon lämna av mig hos mig. Hoppas på en Skype dejt snart asså!
Dagen efter var det firmafest med ICA. Ojojoj säger jag bara! En av de bästa festerna jag varit på. Grymt kul var det! Jag kommer få en julskinka av Peter J Borg i juklapp. =D
Veckan som varit då... jo har väl inte hänt så mycket mer än massor av föreläsningar och lite vinkväll med klasskompisar.
Carro: "Har du en chokladask med dig?"
Jag: "Ja, ska det vara så ska det!"

Carro: "Asså du är ju för söt!"

Igår tog jag svininfluensavaccinet. KÄnner inget mer än ett litet blåmärke på armen. Fick inte träna efter man tog den, lite trist men man kan kanske förstå varför. Man får ju lixom ett virus i sig.

Imorn blir det FF ;) här hos mig så då passar jag på att bjuda hit lite roligt folk. Guitarhero blir det i massor och sen får vi väl se om det blir något spel eller så. Trevligt kommer det bli iaf.

På söndag är det gudstjänst som gäller (märk väl här att jag inte gör det av eget intresse, det ingår i min delkurs!!!). Sen bär det av direkt mot match på hemmaplan.

Nu ska jag äta mat - är verkligen döhungrig!

Puss
//Rebecka

Lite senare

Mitt tredje inlägg idag, märks det att jag inte har kommit på vad jag ska göra idag?

Snott lite bilder från facebook från Halloween. Det var ju ett tag sen nu, men lite bilder är väl aldrig fel? Fick inte med mig kameran till Grodan så därifrån blev det inga bilder där. Nästa gång. Fast vet inte om jag drar till Grodan någon mer gång, var inte lika roligt som namnet. Men så hade jag så jäkla ont överallt (framför allt pga för höga skor) så det kanske är roligare när man är mer taggad. Och inte blir förföljd av en gammal tjock gubbe på dansgolvet. Haha. Sara var hans favorit xp Usch på honom. Vad gör han på krogen, gammal och sliskig, helt ensam? Springer bara runt och raggar på småflickor. Äckelpäckel.

I alla fall, Halloween:



 



Jag försökte få en pussbild med Prince och jag fick massa pussar,
men så fort kameran dök upp vägrade han.



Alex däremot flög han på när kameran dök upp.


När jag bestämmer

Det är onsdag idag. Onsdagar brukar innebära lektion för min del. Men jag tittade nyss på schemat och tror att vi är lediga idag. Men jag är inte säker, vi har hoppat runt så att vi lika gärna skulle kunna ha lektion. Jag vet inte.

Sådärför bestämmer jag att det inte är någon lektion idag.
Så, ledigt hela dagen. Vad ska vi göra nu?

//Erika


En kärlekshälsning på morgonkvisten

Varje morgon när jag äter yoghurt möts jag av en massa kärlekshälsningar. Det är jättesött. Ett härligt sätt att starta sin dag på. Synd bara att muslin inte är vidare god.



//Erika

Det är härligt

Idag har jag jobbat hos pappa. Jag kom på att det är ett väldigt lärorikt jobb det där. Man tränar inte bara sina tekniska färdigheter, eller vad man nu ska kalla att trycka på samma knapp 100 miljoner gånger om dagen, utan man tränar även upp sin självbehärskning. Ni anar inte hur mycket jag fick anstränga och behärska mig för att inte slå sönder något för att sedan springa ut skrikandes med händerna över huvudet ut genom dörrarna. 

Men nu sitter jag här i alla fall, efter dagens slut, illaluktande med dunkande huvud, värkande fötter och något som känns som om någon hugger mig i ryggen med något vasst då och då. Men även en kommande härligt lön. Det är härligt att jobba.

//Erika

En härlig överraskning i sängen

Är det bara jag som blir glad av att mötas av detta när man kommer hem?



Nä, inte helt fel va? Även om jag är rädd för spindlar så får detta gärna ske fler gånger.


//Erika


Anti-Svin på Grodan

Ikväll blir det Grodan med tjejerna. Ja, Grodan. Fråga mig inte varför krogen kallas så för jag har ingen aning. Men bara namnet bådar ju gott. Roligt namn på krog = en helt galen kväll? Hoppas så. Godan it is.

För övrigt kommer jag vara snyggast på stället med min rödlysande arm. Tog svinsprutan i onsdags och armen är röd och rund. Lite lagom svullen sådär, men man ser lite starkare ut iaf med den lilla bulan he he. Nä, jag känner att om jag fortsätter skriva kommer det bara komma ut massa strunt (om det inte redan gjort det) så nu ska jag ta och göra mig iordning.

//Erika

Så att jag har råd att fira nyår

Att man leker sjuk är ingen vidare bra anledning att inte gå till jobbet va?
Tänkte väl det.
Dags att byta om och åka ut till Grillby och tjäna lite pengar.


//Erika


När man egentligen borde göra någonting vettigt

Idag leker jag sjuk. Efter en snabbvisit hos tandläkaren har jag nu bäddat ner mig bland filtar och kuddar. Med en kopp te i ena handen och en bok i den andra ska jag nu ligga här några timmar. Och bara gotta mig. Kanske att jag somnar lite också, även om jag inte borde. Hur som helst, idag är jag sjuk på låtsas. (även om  jag har en liten förkylning på riktigt så känns den inte tillräckligt mkt för att ha en riktig anledning till att stanna i sängen halva dagen, därför låtsas jag lite). Så, säg nu att jag ska krya på mig och ha en bra dag så hörs vi när jag har "tillfrisknat" igen.

//Erika

Om ni har tur (eller otur)

Fyller ut Erikas förra inlägg med lite (o)underbara bilder från helgens icke-gillande Enköping. ;) Varing! ;)







Irriterad på världen Enköping

I lördags blev det en galen kväll. Och tyvärr inte galen som galen-vild eller galen - extremt jäkla kul. Nej nej. Bara galet fel. Jobbade fram till tio med Gabbe. Det var lugnt och fint och det var inte mycket alls att göra. Sedan var det dags för utgång med Rebecka. Eftersom jag jobbade till tio kom vi fram till den lilla kön till Joar rätt sent. Och när vi ställer oss sist i ledet så märker vi hur vakterna nekar halva kön att komma in. Vilka puckon! Har Joar verkligen såpass mycket besökare att de ens har råd att neka någon? Haha. Ja, som ni kanske märker kom Rebecka och jag inte in och vi var mycket upprörda. Dissade av Joar, vilken skam. Det var tydligen 21 där den kvällen. Mest bisarra var att vi visste massor som redan kommit in, flera av dem bara 18 år. Skumt.

Desperata försökte vi med något annat. Stadshörnan för 25+. Nekade (kanske inte så konstigt). Efter det prövade vi två barer som tydligen hade 23 (på en bar??) men icke sa nicke. Vad ska man då göra som 20årig Enköpingsbo en lördagkväll? Hänga med 15åringarna på torget? Och vad hände med det där att tjejer kommer in oavsett åldern på ett ställe? Gäller inte det i Enköping? Tillhör Enköping en annan värld? Hallå!?

Hur som helst slutade kvällen med att springa i hotpants och högklackat upp och ner i min trappuppgång. Vad ska man annars göra när man blivit nekad av fyra ställen en lördagskväll? (torget är faktiskt inte ens ett alternativ)

Om ni har tur (eller otur) så kanske Rebecka bjuder på några bilder senare.

//Erika

1a februari

Ja kära vänner. Nu är det dags, Rebecka ska skaffa sig grymma vuxen poäng! Gjorde det även idag faktiskt. Jag ska nämligen flytta hemifrån, till Uppsala, den första februari. Nu är det klart. Skrev på kontraktet idag. Åh vad bra det känns. Har redan fantiserat på hur jag vill att det ska se ut. Ojojoj säger jag bara.
Shit asså... kan ni förstå att lilla jag, lilla Trollet ska få en egen lägenhet? Och en tvåa med kök dessutom. Lite svårt att beskriva känslan, men jag kan ialla fall säga att det känns hur bra som helst och lite till!

åh säger jag bara...

Puss
//Rebecka

Grattis mamma!

Grattis mamma på födelsedagen! Hoppas du hade en jättebra dag! =)

 

Puss

//Rebecka


"And I'm the only one and I walk alone"

Eftersom jag har tvättid idag så har jag samlat smuttstvätt från olika vrår i hela lägenheten (hela lägenheten, det låter som om den skulle vara jättestor, vilket är raka motsattsen till vad den är). Såklart åkte jobbarkläderna med. Alldeles nyss när jag stod där i tvättstugan i brummet från maskinerna och kollade in genom luckan på det skummande vattnet så slog det mig att jag ska ju jobba ikväll. Risken att byxorna torkar tills dess är rätt liten. Så jag ville bara förvarna alla ute i Grillbys trakter, jag kommer nog naken till jobbet idag.

//Erika


"Wake up, the party is over"

Har ni sett de där skräckfilmerna när en person vaknar upp på exakt samma klockslag varje natt? Natt efter natt vaknar han eller hon och klockan är exakt lika mycket varje gång. Just det klockslaget så har/kommer det att hända något fruktansvärt. Jag minns en film. Då vaknade en gubbe mitt inatten, samma klockslag varje gång. Sen visade det sig att frugan hade tagit livet av sig just den tiden. Eller skulle komma att ta livet av sig. Jag kommer inte ihåg. Hur som helst, förra veckan vaknade jag klockan 04. Tre nätter i rad. Tredje natten började jag bli lite fundersam. Varför vaknar jag? Varför just 04 varje natt? Tillslut kom fredagen. 

Natten till fredagen vaknade jag som vanligt, klockan 04. Senare på morgonen åkte jag till jobbet. Dagen gick och på kvällen åkte jag till Södertälje på fest. Timmarna gick och vi hade jättekul. Vi dansade till turklåtar och hoppade i soffan. Jag gick inte och la mig förrän 04.

Och det var mycket, mycket bättre.

Kanske försökte bara mitt undermedvetna ladda upp inför en riktigt rolig fredagkväll?


//Erika

Bara en vanlig tisdag. Typ.

Helgen har vart härlig. Halloweenfest i fredags. Skulle blivit en till på lördagen, men jag var för trött och behövde plugga. Så jag åkte hem till Christoffer med papper och penna och medan han lagade mat så pluggade jag. Vilken lyx. Haha. Senare på kvällen blev det bubbelpool och en promenad med deras vovve. På söndagen dans som vanligt och sen hem och plugga. Men fick inte mycket gjort då kan jag säga. Lite i reklampauserna i Djävulen bär Prada.

Idag blir det lite jobb ikväll. Innan dess städning och tvättning. Jag har målat garderober här igår så nu ser det kaos ut. (inte garderoberna, resten av lägenheten (garderoberna ser bara lite kaos ut hehe)) För jag har inte lyckats få dit garderobsdörrarna igen xp Jag ska pröva en gång till och om det inte funkar får jag väl vara utan dörrar tills någon har vägarna förbi här.


En liten bild från festen på muntergökarna. Ser inte allt för glada ut här xp
Nu när jag tänker på det, uttråkade elever och läraren
som pekar bestämt med sin pekpinne.
Vi levde oss in i rollerna haha
(och är det inte John Blund i hörnet där som sitter och sover?)


//Erika


Halloween

Ja det blev väl inte som räknat igår... Men så kan det vara ibland, inget man kan rå för. Hade väl hoppats på att det skulle vara lite roligare. Men det slutade med att jag och Sara tog 23.15 bussen hem. Jag var astaggad men Sara tyckte väl inte att det var så roligt som hon hade hoppats. Och jag hade verkligen inte hjärta till att säga: nej men då får du ta bussen hem själv, hej då! Så gör man inte som vän. Så jag ringde mamma och sa att planerna hade ändrats... var hemm typ runt 00.15 igen...

På fredag ska jag med på pubrunda i Uppsala. Jag tror att det kommer bli grymt skoj. har redan valt vad jag ska ha för kläder. =)
Btw så är mitt hår väldigt svart nu och kommer vara så ett tag framöver. Ska bara fixa till den röda slingan sen också. =)

Puss
// "Little Black-headed me" Rebecka

RSS 2.0